• Home
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Αναβάλλονται γάμοι και βαπτίσεις, τι ισχύει για κηδείες και λειτουργίες
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αναβάλλονται γάμοι και βαπτίσεις, τι ισχύει για κηδείες και λειτουργίες

Αναβάλλονται γάμοι και βαπτίσεις που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν μέσα στο επόμενο διάστημα λόγο της καραντινας που αποφάσισε η κυβέρνηση. Πόσα άτομα θα μπορούν βρίσκονται σε μια κηδεία.
Με την καθημερινότητά μας να τίθεται σε ρυθμούς δεύτερου lockdown υπάρχουν πολλά ερωτήματα τα οποία μένει να απαντήθούν.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι ανακοινώσεις από πλευράς Ιεράς Συνόδου αναμένονται μέσα στις επόμενες ώρες με τις ενορίες σε όλη την χώρα να δηλώνουν έτοιμες να εφαρμόσουν τα νέα μέτρα για την αποφυγή της μετάδοσης του κορονοϊού.
Έτσι, τις επόμενες ημέρες και μέχρι τις 30 Νοεμβρίου που η χώρα μπαίνει σε lockdown, οι λειτουργίες μέσα στις εκκλησίες θα γίνονται κανονικά χωρίς πιστούς παρά μόνο με τους ιερείς και τους διορισμένους ψάλτες.
Οι γάμοι που έχουν κλειστεί για το διάστημα αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες θα χρειαστεί να αναβληθούν με τους μελλόνυμφους να πρέπει να τους μεταθέσουν σε άλλες ημερομηνίες, ενώ το ίδιο ισχύει και για τις βαπτίσεις.
Οι κηδείες θα τελούνται αποκλειστικά και μόνο με την παρουσία εννέα ατόμων.

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Χαιρετισμός Δημάρχου Πρέβεζας για το νέο Σχολικό Έτος 2022-2023

Κώστας Παππάς

Τιμήθηκαν και φέτος οι Ιστορικές Μάχες του Γριμπόβου

Κώστας Παππάς

Σύλληψη ημεδαπού για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..