ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανάσα Δημοκρατίας (Αγλαΐα Νάτσικα)

Μια από τις σημαντικές παρακαταθήκες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ήταν ότι κατάφερε να δώσει πολύ σημαντικά κονδύλια στην Αυτοδιοίκηση.
Ακόμα περισσότερο, το κάναμε αυτό χωρίς να φοράμε κομματικά γυαλιά. Δεν μοιράσαμε χρήμα στους «ημετέρους», αλλά κατανείμαμε τις διαθέσιμες χρηματοδοτήσεις, στους δύσκολους μνημονιακούς καιρούς, με τρόπο αντικειμενικό προς όλους, χωρίς το παραμικρό κομματικό κριτήριο. Και αυτή η αντίληψη δικαιοσύνης και αξιοκρατίας αναγνωρίστηκε από το σύνολο των αυτοδιοικητικών της χώρας.
Τις προηγούμενες όμως μέρες βρεθήκαμε δυστυχώς σε μια εντελώς διαφορετική κατάσταση.
Αυτό που συνέβη τις τελευταίες ημέρες ξεπερνάει κάθε προηγούμενο στη μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας.
Ο κ. Μητσοτάκης και οι υπουργοί του απειλούσαν ανοιχτά τους πολίτες ότι αν εκλέξουν δημάρχους και περιφερειάρχες που δεν είναι της αρεσκείας τους, θα την πληρώσουν οι ίδιοι, καθώς θα κοπούν κονδύλια από την περιοχή τους.
Πλήρης περιφρόνηση των ευρωπαϊκών κανονισμών για την κατανομή των χρηματοδοτήσεων. Πλήρης χειραγώγηση της ελεύθερης βούλησης των πολιτών.
Πρόκειται για ό,τι πιο αντιδημοκρατικό έχει δει η χώρα μας εδώ και δεκαετίες.
Οι πολίτες όμως που πήγαν την β´ Κυριακή στην κάλπη αδιαφόρησαν για την αλαζονεία και γύρισαν την πλάτη στην χειραγώγηση . Έτσι αχνοφάνηκε μια χαραμάδα αισιοδοξίας
Τα αποτελέσματα του β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών στέλνουν ένα μήνυμα αισιοδοξίας μετά από πολύ καιρό.
Η επικράτηση προοδευτικών υποψηφίων στις κεντρικές πολιτικές μάχες είναι μια εξαιρετικά θετική εξέλιξη.
Η κυβερνητική αλαζονεία, οι μικροκομματικές μεθοδεύσεις και οι απροκάλυπτες απειλές προς τους πολίτες από τον κ. Μητσοτάκη και τους υπουργούς του, πήραν ηχηρές απαντήσεις από τους προοδευτικούς, αριστερούς και κεντροαριστερούς πολίτες.
Αυτός είναι ο δρόμος από εδώ και πέρα: για τη μεγαλύτερη συμμετοχή των πολιτών, τη μαχητική αυτονομία της τοπικής αυτοδιοίκησης, το πολιτικό σχέδιο για ένα διαφορετικό αναπτυξιακό υπόδειγμα.
Ανάσα Δημοκρατίας
Ο αυταρχικός νεοφιλελευθερισμός της Δεξιάς δεν είναι ανίκητος. Με σαφές σχέδιο προσανατολισμένο στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας, με πολιτική σοβαρότητα και αξιοπιστία πρέπει και μπορεί να ηττηθεί.

Αγλαΐα Νάτσικα
Καθηγήτρια Μουσικής
Συντονίστρια ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Άρτας
Μέλος ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Επίσκεψη Γιώργου Στύλιου στο Δήμο Νικολάου Σκουφά

Κώστας Παππάς

Συζήτηση εφ’ όλης της ύλης με τον Πειρεφερειάρχη Ηπείρου, κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη είχε ο Ντίνος Παπαδημητρίου

Κώστας Παππάς

Τοπικά Συμβούλια που στηρίζει ο συνδυασμός «ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ»

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..