• Home
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • Αθώοι Κασιδιάρης – Μιχαλολιάκος για την κατηγορία υποκίνησης ρατσιστικού μίσους
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αθώοι Κασιδιάρης – Μιχαλολιάκος για την κατηγορία υποκίνησης ρατσιστικού μίσους

Αθώοι κηρύχθηκαν οι Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης και Παναγιώτης Ηλιόπουλος από το Γ´ Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας στη δίκη που έγινε μετά από μήνυση του Παναγιώτη Δημητρά, για υποκίνηση ρατσιστικού μίσους.
Ο Ηλίας Κασιδιάρης επέλεξε να εμφανιστεί στο δικαστήριο και έγινε δεκτός με επευφημίες από οπαδούς του που είχαν συγκεντρωθεί έξω από την Ευελπίδων.
«Στην επιτροπή αυτή συμμετείχε εκπρόσωπος της κυπριακής Δημοκρατίας. Όλα αυτά που λέγονται για Τούρκους πράκτορες… η Επιτροπή δεοντολογίας μου είχε βάλει ποινή γιατί ήρθα σε αντιπαράθεση με άλλους βουλευτές και όχι με τον συγκεκριμένο μειονοτικό βουλευτή. Ουδέποτε αναφέρθηκε σε εθνοτική καταγωγή ούτε σε εθνική συνείδηση. Αναφέρθηκα μόνο σε δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν» είπε ο Ηλίας Κασιδιάρης στην απολογία του. Με τη σειρά του ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος ανάφερε ότι δεν ήταν καν παρών στη συγκεκριμένη επιτροπή, ισχυρισμό που προέβαλλε και ο Νικος Μιχαλολιάκος.
«Οι Μιχαλολιάκος και Ηλιόπουλος δε συμμετείχαν στη συγκεκριμένη επιτροπή και προτείνω την απαλλαγή τους» ανέφερε η εισαγγελέας της έδρας και συμπλήρωσε: Δεν ειπώθηκε η συγκεκριμένη φράση αλλά ακόμη κι αν είχε ειπωθεί δεν εμπίπτει στο ρατσιστικό λόγο. Δεν περιέχει φράσεις που παρακινούν σε βία. Την απαλλαγή και του Ηλία Κασιδιάρη».
Νωρίτερα, στο βήμα του μάρτυρα είχε ανέβει ο Παναγιώτης Δημητράς, ο οποίος έχει υποβάλλει και τη σχετική μήνυση. «Οι φράσεις που ειπώθηκαν για τους μειονοτικούς βουλευτές ήταν ρατσιστικές» ανέφερε ο μάρτυρας.

Πρόεδρος: Η φράση είχε αποδέκτες συγκεκριμένους; Προέτρεπε σε πράξη;
Μάρτυρας: Όταν λες κάποιον πράκτορα προκαλείς μίσος και ίσως προτρέπεις ανθρώπους σε πράξεις σε βάρος μειονοτήτων.
Η συνήγορος του Ηλία Κασιδιάρη, Βάσω Πανταζή σε δηλώσεις της έξω από τα δικαστήρια απέκλεισε οποιαδήποτε συνεργασία με το κόμμα του Αναστάσιου Κανελλοπουλου.

Θερμή υποδοχή
Με συνθήματα και χειροκροτήματα υποδέχτηκαν νωρίτερα οι οπαδοί του Ηλία Κασιδιάρη τον καταδικασμένο πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής στα δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου μετήχθη για να δικαστεί ως κατηγορούμενος στο Γαπ Μονομελές Πλημμελειοδικείο.
«Ηλία θυμήσου είμαστε μαζί σου», «ο λαός απαιτεί ο Ηλίας στη Βουλή» φώναζαν οι οπαδοί του καταδικασμένου για εγκληματική οργάνωση Ηλία Κασιδιάρη. «Παρών» στη δικαστική αίθουσα ήταν και ο Παναγιώτης Ηλιοπουλος, που έχει αποφυλακιστεί με όρους και είναι επίσης κατηγορούμενος στην υπόθεση μαζί και με τον Νίκο Μιχαλολιάκο για δημόσια υποκίνηση ρατσιστικού μίσους, μετά τις τοποθετήσεις τους στην Βουλή τον Μάρτιο του 2018 κατά των μειονοτικών βουλευτών για τους οποίους οι τρεις κατηγορούμενοι υποστήριξαν πως είναι «πράκτορες της Τουρκίας» καθώς έχουν «τουρκική συνείδηση».
Υπενθυμίζεται ότι το κόμμα «Έλληνες» του Δημήτρη Μιχάκη κατέθεσε προσφυγή κατά του «Εθνικού Κόμματος Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη. Στην προσφυγή ζητείται να αναγνωριστεί το δικό του κόμμα ως δικαιούχος του ονόματος «Έλληνες» και να αφαιρεθεί η ονομασία από το κόμμα που ίδρυσε ο Κασιδιάρης. Η απόφαση της Ολομέλειας του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου επί του θέματος θα εκδοθεί αύριο.

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή οι εκδηλώσεις του 38ου Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ Πρέβεζας

Κώστας Παππάς

Έβαλε φωτιά η «Πυρ-ομάδα» στους δρόμους της Άρτας

Κώστας Παππάς

Συναυλίες – Αφιέρωμα στη μάνα και τον Β. Τσιτσάνη από το Μουσικό Σχολείο Άρτας

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..