• Home
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • Έναρξη Σχολικής χρονιάς – Τι ώρα ξεκινά ο αγιασμός των μαθητών την Δευτέρα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έναρξη Σχολικής χρονιάς – Τι ώρα ξεκινά ο αγιασμός των μαθητών την Δευτέρα

Πάνω στην περσινή απόφαση πατάει ο φετινός αγιασμός στα σχολεία, σύμφωνα με έγγραφο του Γενικού Γραμματέα του υπ. Παιδείας Αλ. Κόπτση.
Σύμφωνα με την περσινή εγκύκλιο ο καθιερωμένος Αγιασμός θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο των σχολείων, μετά από συνεννόηση του/της Διευθυντή/ντριας με τους ιερείς του οικείου ναού, με εκπροσώπους των εκπαιδευτικών και των μαθητών/τριών και στη συνέχεια ο ιερέας θα επισκεφθεί όλες τις αίθουσες της σχολικής μονάδας, όπου θα παρευρίσκονται οι λοιποί μαθητές/τριες.
Επίσης σύμφωνα με δεύτερη συμπληρωματική εγκύκλιο που είχε εκδοθεί πέρσι την πρώτη ημέρα έναρξης των μαθημάτων, οι μαθητές /τριες υποχρεώθηκαν να προσέλθουν στις σχολικές μονάδες στις 8.15 και παρέμειναν μέχρι την τέλεση του αγιασμού, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του κάθε σχολείου, που περιλάμβανε:
Επεξήγηση και συζήτηση για πιστή εφαρμογή των κανόνων καθαριότητας και υγιεινής και λοιπών μέτρων προστασίας και πρόληψης βάσει των σχετικών οδηγιών του ΕΟΔΥ
Εμβάθυνση επί του περιεχομένου του έντυπου ενημερωτικού υλικού
Διανομή μάσκας ανά μαθητή
Έμφαση στην ενδεδειγμένη χρήση της μάσκας
Ενημέρωση για το ωρολόγιο πρόγραμμα της εβδομάδας
Διανομή των βιβλίων της νέας σχολικής χρονιάς

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Για βιασμό δύο ανηλίκων κατηγορείται 71χρονος στο Ξηρόμερο

Κώστας Παππάς

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Μαμά γιατί τρέμω;» – Το λάθος που την «πρόδωσε» στην παιδίατρο

Κώστας Παππάς

Τέλος το SMS στο 13033, click away και click in shop

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..