• Home
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για το Open Mall Άρτας – Σε Κρίσιμο Σταυροδρόμι η οικονομία της πόλης
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για το Open Mall Άρτας – Σε Κρίσιμο Σταυροδρόμι η οικονομία της πόλης

Το μεγαλόπνοο έργο του Open Mall Άρτας, ένα από τα πλέον αμφιλεγόμενα αναπτυξιακά προγράμματα της πόλης, βρέθηκε για ακόμη μία φορά στο επίκεντρο της προσοχής, καθώς επαγγελματίες και πολίτες εξακολουθούν να εκφράζουν έντονες αντιδράσεις. Η διαμάχη δεν περιορίζεται μόνο στην πρόοδο και την ευημερία που υπόσχεται το έργο, αλλά επεκτείνεται και σε φόβους για την οικονομική κατάρρευση της τοπικής αγοράς, όσο το έργο παραμένει υπό κατασκευή. Η εικόνα που παρουσιάζει μέχρι σήμερα το Open Mall φαίνεται να απομακρύνεται από τη μακρά ιστορία και παράδοση της Άρτας, δημιουργώντας εύλογες ανησυχίες για τη μελλοντική ταυτότητα της πόλης.
Απόψε, στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αρταίων, αναμένεται να κορυφωθεί η συζήτηση για το Open Mall. Οι εμπλεκόμενοι φορείς καλούνται να εξετάσουν όλες τις πτυχές του έργου, ακούγοντας τόσο τους υποστηρικτές όσο και τους επικριτές του. Το μεγάλο ερώτημα που κυριαρχεί είναι εάν το έργο αυτό θα αποτελέσει καταλύτη ανάπτυξης ή θα επιβαρύνει την ήδη πιεσμένη τοπική αγορά, με τις κατασκευαστικές εργασίες να συνεχίζονται χωρίς σαφές χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης και ήδη με ένα σημαντικό αριθμό αγοραστικού κοινού να έχει γυρίσει την πλάτη.

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ

 

 

Το δίλημμα των Επαγγελματιών και η ανησυχία των πολιτών
Πολλοί επαγγελματίες της πόλης έχουν εκφράσει την αγωνία τους σχετικά με την επίδραση του Open Mall στην τοπική αγορά. Ενώ μερικοί βλέπουν το έργο ως μία χρυσή ευκαιρία για την αναβάθμιση του εμπορικού κέντρου και την προσέλκυση επισκεπτών, άλλοι φοβούνται ότι η παρατεταμένη διάρκεια των έργων και η τελική εικόνα θα οδηγήσει σε απομόνωση των υφιστάμενων καταστημάτων και τελικά σε οικονομική καταστροφή.
Η σύγχρονη όψη που επιχειρείται να δοθεί μέσω του Open Mall, σύμφωνα με πολλούς πολίτες, δεν συμβαδίζει με την ιστορική φυσιογνωμία της Άρτας, η οποία είναι βαθιά συνυφασμένη με τη βυζαντινή της κληρονομιά και την τοπική παράδοση. Η έλλειψη συνοχής ανάμεσα στο νέο εμπορικό κέντρο και τα πολιτιστικά χαρακτηριστικά της πόλης είναι ένα σημείο κριτικής που δεν μπορεί να αγνοηθεί.

Καίρια παρέμβαση του ΤΕΕ Ηπείρου
Σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της συζήτησης αναμένεται να διαδραματίσει η παρέμβαση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) Ηπείρου, το οποίο έχει θέσει συγκεκριμένα ερωτήματα σχετικά με την αστική ανάπτυξη της Άρτας και τη βιωσιμότητα του Open Mall. Το ΤΕΕ Ηπείρου αναμένεται να αναλύσει τεχνικά και αναπτυξιακά ζητήματα που αφορούν την υλοποίηση του έργου, ενώ η φωνή του θα έχει βαρύνουσα σημασία στις αποφάσεις που θα ληφθούν. Οι ειδικοί του ΤΕΕ τονίζουν τη σημασία της σωστής μελέτης των υποδομών και της μακροπρόθεσμης στρατηγικής που πρέπει να ακολουθηθεί, ώστε το έργο να μην αποδειχθεί μπούμερανγκ για την τοπική κοινωνία.

Το μέλλον της Άρτας στο τραπέζι των συζητήσεων
Το αποψινό Δημοτικό Συμβούλιο θα κληθεί να δώσει απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα που αφορούν το μέλλον της πόλης. Θα καταφέρει το Open Mall να αποτελέσει ένα στολίδι για την Άρτα ή θα εξελιχθεί σε μία πληγή για την τοπική οικονομία και την πολιτιστική της ταυτότητα; Η πόλη βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, όπου η κάθε απόφαση μπορεί να έχει μακροπρόθεσμες επιπτώσεις για τους πολίτες, τους επαγγελματίες και τις επόμενες γενιές.
Η αποψινή συζήτηση αναμένεται να είναι καθοριστική και όλοι οι εμπλεκόμενοι γνωρίζουν ότι η πίεση για άμεσες και σωστές λύσεις είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Το μέλλον της Άρτας βρίσκεται στα χέρια των δημοτικών συμβούλων, οι οποίοι καλούνται να αναλογιστούν τις συνέπειες των αποφάσεών τους για το μέλλον της πόλης και των κατοίκων της.

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Κρούσματα και στην Άρτα – 1797 νέα κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα – 8 νεκροί και 168 διασωληνωμένοι

Κώστας Παππάς

Οικονόμου: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να κηρυχθεί γενική αργία αύριο, Τρίτη, λόγω της κακοκαιρίας Ελπίδα

Κώστας Παππάς

Πρόσκληση Ε.Υ.Δ. Περιφέρειας για την αναβάθμιση δεξιοτήτων ανέργων στην αγορά εργασίας

Κώστας Παππάς

Leave a Comment

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..