ΕΠΙΣΤΗΜΗ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Άρτα: Ταξίδι… στ’ αστέρια – Μια ξεχωριστή δράση Αστροπαρατήρησης

Σας προσκαλούμε όλους στο Παραλίμνιο Πάρκο την Παρασκευή 30/6/23 και ώρα 9μ.μ.. όπου ο Σύλλογος Αστρονομίας και Διαστήματος Άρτας «ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ», ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΤΟ ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ», και ο Μ/Φ «ΣΚΟΥΦΑΣ», συνδιοργανώνουμε μια ξεχωριστή δράση Αστροπαρατήρησης, υπό την αιγίδα του Δήμου Αρταίων.
Ο Γραμματέας του Συλλόγου Αστρονομίας και Διαστήματος Άρτας «ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ» κύριο Κατσικογιώργος Γεώργιος, Φυσικός, θα πραγματοποιήσει ομιλία για τα μυστικά του έναστρου ουρανού.
Στη συνέχεια θα ακολουθήσει Ουρανογραφία και Μυθολογία νυκτερινού ουρανού από τον Πρόεδρο του Συλλόγου κύριο Τζούβα Δημήτριο, Φυσικό και το μέλος κύριο Κατσιώτη Βασίλειο, Χημικό-Ιστορικό.
Η φιλαρμονική θα εκτελέσει μουσικά κομμάτια από ταινίες του κινηματογράφου.
Με τα τηλεσκόπια θα παρακολουθήσουμε τον πιο διάσημο πλανήτη του ηλιακού συστήματος, τον Κρόνο, με ένα σύστημα εννέα δακτυλίων και πολλούς χρωματισμούς, τον επιβλητικό Δία με τα φεγγάρια του και άλλα αστέρια.
Στόχος όλων των εμπλεκομένων φορέων είναι όλοι οι συμπολίτες να μοιραστούμε τη γνώση, την πληροφορία, να ζήσουμε όμορφες στιγμές και μοναδικές εμπειρίες σ’ ένα εξαιρετικά όμορφο περιβάλλον δίπλα στη λίμνη και να απολαύσουμε μια υπέροχη βραδιά με μουσική, αστερισμούς και πλανήτες.
Σας ευχαριστούμε.
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ – ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ –
ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΤΟ ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ
Ο Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας
Θωμάς Καραμπούλας Ιωάννα Λιάκου Γεωργούλα

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Στους 5.000 ανέρχονται πλέον οι φοιτητές στην Άρτα

Κώστας Παππάς

Σε εφιάλτη για εκατομμύρια ανθρώπους μετατρέπεται το ψηφιακό κράτος

Κώστας Παππάς

Συνέδριο με Διεθνή Συμμετοχή από το εργαστήριο Παιδαγωγικής και Διδακτικής Μεθοδολογίας του Παιδαγωγικού τμήματος Νηπιαγωγών Ιωαννίνων

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..