• Home
  • ΗΠΕΙΡΟΣ
  • Όλγα Γεροβασίλη: Η υποβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας από την κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.
ΗΠΕΙΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όλγα Γεροβασίλη: Η υποβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας από την κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Δήλωση της Όλγας Γεροβασίλη, Δ´ Αντιπροέδρου της ΒτΕ και βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία
Η υποβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας από την κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.
Την περασμένη Πέμπτη, 11 Ιουλίου, μαζί με τους συναδέλφους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Ανδρέα Παναγιωτόπουλο και Κώστα Μπάρκα, καταθέσαμε ερώτηση στον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη για την οριακή κατάσταση στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας και την ανάγκη άμεσης στελέχωσης με προσωπικό.
Χωρίς να υπάρξει καμία ανταπόκριση στην έκκλησή μας αλλά και στην κραυγή αγωνίας της τοπικής κοινωνίας, η λειτουργία της ΜΕΘ τέθηκε σε αναστολή, κάτι που αποτελεί ένα πρωτοφανές πλήγμα στην υγειονομική περίθαλψη των κατοίκων της Άρτας, της Ηπείρου και της Δυτικής Ελλάδας.
Η κατάσταση είναι συνολικά τραγική στο νοσοκομείο, με υγειονομικούς να υποβάλουν ή να ετοιμάζονται να υποβάλουν την παραίτησή τους, εξαιτίας των εξαντλητικών συνθηκών ελλείψει προσωπικού και της ανασφάλειας που αντιμετωπίζουν.
Έστω και τώρα, έστω στο και πέντε, καλούμε τον υπουργό Υγείας και την κυβέρνηση να κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση επαναλειτουργία της ΜΕΘ και συνολικά για τη σωτηρία του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας.
Αφορά την υγεία και την ασφάλεια χιλιάδων συνανθρώπων μας.

Θέμα: «ΜΕΘ Άρτας σε ..αναστολή λειτουργίας!»
Επανειλημμένα έχουμε καταγγείλει την οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Γ.Ν. Άρτας.
Σύμφωνα με καταγγελία της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου, η οποία είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας στελεχώνεται πλέον μόνο από δύο γιατρούς, “καθιστώντας έτσι ανέφικτη τη συνέχιση της λειτουργίας της (ΜΕΘ) τους επόμενους μήνες”.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην εν λόγω επιστολή-καταγγελία:
«Παρά τις διαμαρτυρίες των εργαζομένων για την αναγκαιότητα προκήρυξης δύο οργανικών θέσεων, τα τελευταία τρία χρόνια, ποτέ δεν εισακούστηκε το αίτημά τους και τώρα, μετά την αποχώρηση με μακροχρόνιες άδειες δύο συναδέλφων τους γιατρών, αδυνατεί να συνεχίσει τη λειτουργία της».
Το αίτημα που βρίσκεται στο στόμα κάθε Αρτινού είναι επιτακτικό και η Κυβέρνηση δεν μπορεί άλλο να αδιαφορεί: Υπάρχει κατεπείγουσα ανάγκη να προκηρυχθούν άμεσα οι δύο κενές οργανικές θέσεις, με επείγουσες διαδικασίες και όχι τον Οκτώβριο, και ταυτόχρονα να προσληφθούν άμεσα δύο επικουρικοί γιατροί για να διασφαλιστεί η εύρυθμη αλλά και ασφαλής λειτουργία της ΜΕΘ Άρτας.
Η γενικότερη απαξίωση του Ε.Σ.Υ. από την Κυβέρνηση έχει φέρει το Γ.Ν. Άρτας σε σημείο να μεταφέρονται ασθενείς σε έτερο νοσοκομείο λόγω των ελλείψεων.
Ο κίνδυνος μη λειτουργίας της ΜΕΘ, όμως, θέτει πραγματικά την Κυβέρνηση προ των ευθυνών της.
Ερωτάται οαρμόδιος κ. Υπουργός:
Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί για να εξασφαλίσει την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία της ΜΕΘ του Γ.Ν. Άρτας;

Οι ερωτώντεςΒουλευτές
ΓεροβασίληΌλγα
Παναγιωτόπουλος Ανδρέας
Μπάρκας Κώστας

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Άνθισε ο «Δήμος της καρδιάς μας!» με τις δυναμικές και όμορφες παρουσίες των υποψηφίων γυναικών Δημοτικών & Τοπικών Συμβούλων

Κώστας Παππάς

Συνάντηση του Γιώργου Στύλιου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίο στο Φανάρι

Κώστας Παππάς

Θ. Πλεύρης: Νέα μέτρα μόνο για ανεμβολίαστους

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..