ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χριστός Ανέστη!

Η Ανάσταση του Χριστού έρχεται για να θυμίσει σε όλους μας την Νίκη της Ζωής επί του Θανάτου, την επικράτηση του Φωτός πάνω στο σκοτάδι και για να στείλει το μήνυμα της αγάπης.

Στο βυζαντινό της Αγ. Θεοδώρας, πολιούχου της Άρτας, το βράδυ του Μ. Σαββάτου η Ακολουθία της Αναστάσεως τελέσθει από τον Αρχιμανδρίτη Θεολόγο Ντούβαλη, Πρωτοσύγκελλο της Ι.Μ Άρτης.

Σε μία κατανυκτική ατμόσφαιρα η χαρμόσυνη είδηση της Ανάστασης του Θεανθρώπου έφθασε παντού για να γεμίσει ελπίδα και αγάπη τις καρδιές των πιστών. Το «Χριστός Ανέστη» έδωσε το έναυσμα για να καεί το ομοίωμα του Ιούδα Ισκαριώτη αλλά και για να φωτίσουν τον αρτινό ουρανό δεκάδες εντυπωσιακά πυροτεχνήματα.

Την ίδια στιγμή δεκάδες «ιπτάμενα» φαναράκια ανέβαιναν στον ουρανό για να στείλουν και αυτά την χαρμόσυνη είδηση.
Για όλα αυτά φρόντισαν για μία ακόμη χρονιά τα μέλη του Συλλόγου «Φίλοι Ενορίας Αγίας Θεοδώρας» που τα τελευταία χρόνια διοργανώνουν με άψογο τρόπο την ιδιαίτερη βραδιά της Ανάστασης έτσι ώστε οι εκατοντάδες πιστοί που θα φθάσουν στο βυζαντινό ναό για να γιορτάσουν να απολαύσουν εκτός από το κατανυκτικό κλίμα και ένα μοναδικό θέαμα.

Χριστός Ανέστη και Ευλογημένο Πάσχα!

Related posts

Στα γαλανόλευκα χρώματα η Άρτα – Μήνυμα Δημάρχου

Κώστας Παππάς

Επιμελητήριο Άρτας: Συλλυπητήριο μήνυμα για το θάνατο του Ηλία Κοίλια

Κώστας Παππάς

Συνάντηση του Δημάρχου Αρταίων Χρ. Τσιρογιάννη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..