• Home
  • ΥΓΕΙΑ
  • Χειρουργική επέμβαση στο γόνατο για την αποκατάσταση του χόνδρου
ΥΓΕΙΑ

Χειρουργική επέμβαση στο γόνατο για την αποκατάσταση του χόνδρου

Υπάρχουν διάφοροι τύποι ορθοπεδικών επεμβάσεων όπως είναι η αρθροπλαστική γόνατος άλλα ένας από τους πιο συνηθισμένους τύπους είναι η αρθροσκόπηση γόνατος. Πρόκειται για μια χειρουργική επέμβαση που πραγματοποιείται για να απαλλαγούμε από τον σχισμένο χόνδρο που βρίσκεται μέσα στο γόνατο.
Γίνονται μερικές μικρές τομές στο δέρμα προκειμένου να πραγματοποιηθεί η αρθροσκοπική επέμβαση στο γόνατο και η διαδικασία αυτή γίνεται με τη βοήθεια αρθροσκοπίου. Παρόλο που αυτή η χειρουργική επέμβαση δεν περιλαμβάνει τη χρήση πολλής αναισθησίας και επίσης δεν περιλαμβάνει τη δημιουργία μεγάλης τομής στο δέρμα, μια αρθροσκοπική επέμβαση στο γόνατο δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ως απλή διαδικασία. Ο ορθοπεδικός θα πρέπει να ανακαλύψει την αιτία του πόνου ή του τραυματισμού στο γόνατο προτού συστήσει αυτή τη χειρουργική επέμβαση στον ασθενή του.
Βασικά, μια αρθροσκοπική χειρουργική επέμβαση γόνατος είναι αυτή όπου μια μικρή κάμερα χρησιμοποιείται για να δείξει το εσωτερικό της άρθρωσης. Αυτή η κάμερα εισάγεται στο γόνατο μέσω μιας μικρής τομής που γίνεται. Στη συνέχεια, ο χειρουργός θα κάνει μία ή ίσως μερικές ακόμη τομές για να εντοπίσει και να βγάλει τον σχισμένο χόνδρο από την άρθρωση. Μετά το χειρουργείο, οι τομές θα καλυφθούν με επίδεσμο για μερικές ημέρες, ώστε να διατηρηθούν καθαρές και απαλλαγμένες από μικρόβια.
Ο χόνδρος που έχει καταστραφεί θα αφαιρεθεί με τη χρήση μικρού ψαλιδιού και άλλων μικροσκοπικών οργάνων. Ο χειρουργός θα μπορέσει να δει καλύτερα την άρθρωση με τη βοήθεια του αρθροσκοπίου και μέσω αυτού του τρόπου θα μπορεί να εντοπίσει τα προβλήματα που υπάρχουν μέσα στο γόνατο.
Αν και αυτό είναι ακριβώς όπως κάθε άλλη μορφή χειρουργικής επέμβασης, δεν προκαλεί πολύ πόνο στον ασθενή που υποβάλλεται σε αυτή τη διαδικασία. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης, μπορείτε να ζητήσετε την παρουσία αναισθησιολόγου. Θα σας ρωτήσει εάν αισθάνεστε άνετα ή όχι σε όλη τη διαδικασία και εάν δεν αισθάνεστε άνετα, μπορείτε να το πείτε αυτό στον αναισθησιολόγο ώστε να σας χορηγηθεί αναισθησία.
Μετά την εκτέλεση της χειρουργικής επέμβασης, θα πρέπει να πάρετε ορισμένα φάρμακα για να μειώσετε την ενόχληση από την επέμβαση. Φυσικά, θα σας βοηθήσει πολύ αν χρησιμοποιήσετε παγοκύστη στη συγκεκριμένη περιοχή, ενώ θα ωφεληθείτε επίσης κρατώντας ανυψωμένο το γόνατό σας. Συνήθως, τα άτομα που υποβάλλονται σε αρθροσκοπική επέμβαση στο γόνατο είναι σε θέση να ξαναρχίσουν τις κανονικές τους δραστηριότητες σε μικρό χρονικό διάστημα.
Από την άλλη, υπάρχουν και κάποιοι που προτιμούν να απέχουν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και να χαλαρώσουν για να αναρρώσουν από την επέμβαση. Πρέπει να μιλήσετε με το γιατρό σας για το τι αναμένεται να κάνετε κατά το στάδιο της ανάρρωσης, επειδή μόνο ο γιατρός σας θα μπορεί να σας δώσει τις καλύτερες συμβουλές.

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Προβληματίζει τις Υγειονομικές Αρχές η έξαρση κρουσμάτων στην Άρτα

Κώστας Παππάς

Αντι-ιικό κοκτέιλ κατά του κορωνοϊού

Κώστας Παππάς

Τέλος οι ΜΕΘ Covid: Οι ασθενείς με κορονοϊό θα νοσηλεύονται με τους υπόλοιπους

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..