ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαρδαλιάς: Σε ολικό lockdown και Αχαΐα – Εύβοια

Όλες οι περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» και ποια βγήκε από τη λίστα.
Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου περιλαμβάνονται πλέον από αύριο το πρωί οι περιφερειακές ενότητες Αχαΐας και Εύβοιας (πλην της νήσου Σκύρου), όπως ανακοίνωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό ο Υφυποργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.
Με την απόφαση αυτή αναστέλλεται η λειτουργία του λιανεμπορίου και στις συγκεκριμένες περιοχές, όπως επίσης η λειτουργία κομμωτηρίων, κέντρων αισθητικής κ.α. ενώ η λειτουργία των σχολείων θα γίνεται όπως στην Αττική (με τηλεκπαίδευση και όχι διά ζώσης).
Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου παραμένουν ο δήμος Αγίου Νικολάου, ο δήμος Θήρας κι ο δήμος Μυκόνου. Και στις περιοχές αυτές είναι υποχρεωτική η τηλεεκπαίδευση για την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενώ αναστέλλεται η λειτουργία των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών (με εξαίρεση την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς που λειτουργούν δια ζώσης στους δήμους Θήρας και Μυκόνου, καθώς και τα σχολεία ειδικής αγωγής).
Σχετικά με την αναστολή των οικοδομικών εργασιών στις περιοχές αυτές, το μέτρο αίρεται από αύριο το πρωί, με εξαίρεση τους δήμους Μυκόνου και Θήρας που παραμένουν σε καθεστώς αναστολής οικοδομικών εργασιών.

ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΥΞΗΜΕΝΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ
Οι Δήμοι Θηβαίων και Τανάγρας παραμένουν σε επίπεδο αυξημένου κινδύνου, όπως και ο Δήμος Σπάρτης. Στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου τίθενται από αύριο 13 έως τις 22 Φεβρουαρίου ολόκληρη η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, ο δήμος Καλυμνίων, καθώς και ο δήμος Καρπάθου.

Συγκεκριμένα, στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου – «κόκκινο», βρίσκονται από αύριο 13 έως τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου, οι εξής περιοχές:
– ο δήμος Εορδαίας,
– ο δήμος Θηβαίων,
– ο δήμος Τανάγρας,
– ο δήμος Σπάρτης,
– η Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου,
– ο δήμος Πύδνας-Κολινδρού,
– ο δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης,
– ο δήμος Τεμπών
– η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου,
– ο δήμος Καλυμνίων και
– ο δήμος Καρπάθου.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΌΝΙΚΗ
Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε την παράταση των μέτρων, κατά μία εβδομάδα για τις περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής. Συγκεκριμένα, όπως τόνισε, τα μέτρα που ισχύουν για τις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής, όπως περιγράφονται στην ΚΥΑ που εκδόθηκε στις 10 Φεβρουαρίου στο επίπεδο για τις μητροπολιτικές περιοχές, παρατείνονται για ακόμα μία εβδομάδα και έως τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου, καθώς και στις δύο αυτές περιοχές παρατηρείται αύξηση του ιικού φορτίου.

Related posts

Πώς έγινε το Μεγανήσι ένα από τα πρώτα covid-free ελληνικά νησιά

Κώστας Παππάς

Τραγωδία στο Μεσολόγγι: Ένα άτομο απανθρακώθηκε σε μονοκατοικία που έπιασε φωτιά

Κώστας Παππάς

Μένουμε σπίτι και δημιουργούμε με τις γιορτινές προτάσεις των ΚΔΑΠ Δήμου Πρέβεζας

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..