• Home
  • ΗΠΕΙΡΟΣ
  • Χαιρετισμός Δημάρχου Πρέβεζας για το νέο Σχολικό Έτος 2022-2023
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΗΠΕΙΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαιρετισμός Δημάρχου Πρέβεζας για το νέο Σχολικό Έτος 2022-2023

Αγαπητά μας παιδιά, σας εύχομαι ολόκαρδα καλή νέα σχολική χρονιά με υγεία!
Αξιότιμοι εκπαιδευτικοί λειτουργοί, που έχετε την ύψιστη αποστολή της διαπαιδαγώγησης. Αξιότιμο διοικητικό και λειτουργικό σχολικό προσωπικό κάθε ειδικότητας που φροντίζετε σε κάθε διάσταση για την ορθή λειτουργία των σχολείων μας με ασφάλεια και καθαριότητα. Καλή σχολική χρονιά επίσης!
Αγαπητοί γονείς της προσφοράς, των αγωνιών και της λαχτάρας για το καλύτερο στα παιδιά σας και κάθε όμως παιδί του κόσμου που τόσο σας νιώθω ως πατέρας και εγώ δύο μαθητών σε σχολεία του Δήμου μας σας εύχομαι να δείτε και να καμαρώσετε τα παιδιά σας με πρόοδο και επίτευξη των ονείρων τους.
Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με την ευχή όλων μας για υγεία, πρόοδο και προκοπή στην πηγή της ζωής και της συνέχειας στον πανέμορφο τόπο μας, που δεν είναι άλλη από τη νέα μας γενιά!
Η νέα αυτή σχολική χρονιά ξεκινά σε μία εποχή γεμάτη από προκλήσεις και προσκλήσεις για όλους μας, ευτυχώς τρία χρόνια σχεδόν μετά δίχως μάσκες μεν μα έχοντας το βλέμμα σε ένα πολύ δύσκολο Χειμώνα λόγω της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης.
Αγαπητά μας παιδιά, μαθητές του Δήμου Πρέβεζας ζούμε στην πλήρη ανάπτυξη και εξέλιξη της ψηφιακής επανάστασης που εσείς ως νέα γενιά συμμετέχετε αλλά και δημιουργείτε πιο φυσικά και έντονα από εμάς τους μεγαλύτερους, αλλά και της κλιματικής κρίσης και των συνεπειών της με ακραία φυσικά φαινόμενα που μας απειλούν και αλλάζουν τα δεδομένα. Έχετε στη πολύ σπουδαία για το ανθρώπινο γένος μεταβατική μα και δύσκολη περίοδο, ένα διπλό καθήκον και μία διπλή ιστορική ευθύνη προς τη διατήρηση και διαιώνιση της ανεκτίμητης αξίας για την ανθρωπότητα πνευματικού και γνωστικού πλούτου από τη μία, με την εξασφάλιση του περάσματος της χώρας μας από τη γέφυρα της τεχνολογικής αλλά και πράσινης εξέλιξης από την άλλη στην εποχή του αύριο, στη νέα πραγματικότητα του μετά.
Οι νέες ειδικότητες από τη μία θα προάγουν την τεχνολογία και τις επιστήμες αλλά από την άλλη θα αναπτύσσουν τα απαραίτητα εργαλεία και τις καλές πρακτικές της προστασίας του περιβάλλοντος και των πόρων που μας προσφέρει μέσα από τη βιωσιμότητα και την κυκλική οικονομία.
Εφέτος η δημοτική μας αρχή έκανε και ολοκλήρωσε με τη συνεργασία των άξιων εκπαιδευτικών λειτουργών και του σχολικού προσωπικού μα και με τις σχολικές επιτροπές όλα τα απαραίτητα ώστε τα σχολεία να είναι έτοιμα και λειτουργικά.
Ως Δήμαρχος Πρέβεζας σας διαβεβαιώνω ότι για το δύσκολο Χειμώνα σε παγκόσμιο επίπεδο που έρχεται, λόγω της ενεργειακής κρίσης, θα πράξουμε και θα σχεδιάσουμε κάθε απαραίτητο μέτρο και δράση για την εξασφάλιση της ενεργειακής κάλυψης των αναγκών στα σχολεία. Αλλά και όλοι μαζί, με μία σωστή και επιβεβλημένη πλέον ενεργειακή κουλτούρα ορθής χρήσης, θα τα καταφέρουμε δίνοντας απάντηση ενότητας και αυτοπεποίθησης.
Σας καλώ και σας προκαλώ αγαπητοί μαθητές να διαβάζετε, αλλά και να ακούτε με ανοικτά αυτιά και μάτια κάθε διαφορετική άποψη και πρόταση, με αναλυτική και κριτική κρίση, ερευνήστε τις παγκόσμιες τάσεις και εξελίξεις, ενημερωθείτε από πολλές και διαφορετικές πηγές και να είστε αυτόφωτοι ως ελεύθερες μορφωμένες και καλλιεργημένες προσωπικότητες.
Ο Σωκράτης είχε πει. Η μόρφωση είναι όπως μία εύφορη γη, φέρνει όλα τα καλά!
Καλή χρονιά με υγεία σας εύχομαι κάθε καλό με πρόοδο και προσωπική ανέλιξη με επιτυχίες ως ελεύθεροι σύγχρονοι και χρήσιμοι στην κοινωνία και στην ανάπτυξη πολίτες.

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Η πολιτική ένδεια της Ν.Δ. αποκαλύπτεται.

Κώστας Παππάς

Κορονοϊός: Που εντοπίζονται τα 342 νέα κρούσματα στην Ελλάδα

Κώστας Παππάς

Αρση μέτρων: Τι ισχύει για την Λευκάδα – Πότε «σηκώνεται» η γέφυρα, τι αλλάζει από 18 Μαϊου

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..