• Home
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • Τριήμερο με εκπλήξεις ο 18ος Διάπλους – Αθλητισμός, Πολιτισμός και … Άστρα στον Αμβρακικό!
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τριήμερο με εκπλήξεις ο 18ος Διάπλους – Αθλητισμός, Πολιτισμός και … Άστρα στον Αμβρακικό!

ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ

Πριν από 18 χρόνια, ο αρτινός καθηγητής Φυσικής Αγωγής Γιώργος Τσαφούλης ήταν ο πρώτος που κολύμπησε τα 11 χλμ από τη Βόνιτσα μέχρι τη Κορωνησία. Στόχος του η ευαισθητοποίηση, ανάδειξη και προβολή του σημαντικού υγροβιότοπου του Αμβρακικού και ευχή του αυτή η πρωτοβουλία να αγγίξει πολλούς ακόμη, ώστε η δική του μικρή αλλά σημαντική αρχή να έχει μια μεγάλη και δυνατή συνέχεια.
18 χρόνια μετά, ο Διάπλους του Αμβρακικού έχει βρει πολλούς υποστηρικτές κι ακόμη περισσότερους φίλους αλλά και αθλητές που φθάνουν εδώ από όλη την Ελλάδα για να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε αυτή την όμορφη και ιδιαίτερη διαδρομή των 6 ναυτικών μιλίων.
Ο Δ. Αρταίων τα τελευταία χρόνια έχει αναλάβει τη διοργάνωση εμπλουτίζοντάς την και με άλλες αθλητικές διοργανώσεις.
Φέτος όμως, θα δούμε και θα ζήσουμε πολλά ακόμη κι αυτό γιατί όσοι έχουν περπατήσει, όσοι έχουν κολυμπήσει, όσοι έχουν “συναντήσει” με κάθε τρόπο τον Αμβρακικό θέλουν περισσότερο. Αυτό το περισσότερο θα προσφέρουν φέτος κι άλλοι φορείς που εθελοντικά συμμετέχουν στη διοργάνωση. Ο Σύλλογος Δρομέων Άρτας, η Αερολέσχη Άρτας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κορωνησίας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος των Απανταχού Κορωνησιωτών, ο Σύλλογος Αστρονομίας και Διαστήματος Άρτας “Αστρολάβος” και το beach tennis club Arta υπόσχονται τρεις μοναδικές ημέρες και νύχτες πλημμυρισμένες από τη μαγεία του Αμβρακικού.
Το πρόγραμμα των τριήμερων εκδηλώσεων ξεκινά το βράδυ της Παρασκευής 22 Ιουλίου στις 9.00 με αστροπαρατήρηση και ουρανογραφία στη παραλία “φράχτης” Κορωνησίας. Εκεί ο Σύλλογος Αστρονομία και Διαστήματος Άρτας “Αστρολάβος” με τη χρήση ενός πολύ δυνατού laser θα κάνει την επεξήγηση των ορατών αστερισμών.
Το Σάββατο 23 Ιουλίου στις 8.30 το πρωί θα διεξαχθεί το Τρίαθλο και το απόγευμα στις 7.00 ο Σύλλογος Δρομέων Άρτας θα προσφέρει ένα μοναδικό περίπατο στο μονοπάτι Αγίου Ονούφριου αλλά και το γύρο της Κορωνησίας.
Τη Κυριακή 24 Ιουλίου στις 7.00 το πρωί ξεκινά ο Διάπλους του Αμβρακικού με αφετηρία τη Βόνιτσα και τερματισμό τη Κορωνησία. Οι πρώτοι κολυμβητές αναμένεται να τερματίσουν μετά τις 9.30 το πρωί. Στις 10.00 ξεκινούν οι αγώνες beach tennis από beach tennis club Arta, ενώ από τις 9.00 μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι θα πραγματοποιούνται πτήσεις paramoter από την Αερολέσχη Άρτας και περίπλους των νησιών του Αμβρακικού με kayak και SUP.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κορωνησίας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος των Απανταχού Κορωνησιωτών με τη συνδρομή μικρών εθελοντών έχουν κατασκευάσει στεφάνια ελιάς από τον ιστορικό ελαιώνα του χωριού και με αυτά τα παιδιά θα στεφανώσουν τους αθλητές.
Και μη νομίζετε ότι όλα αυτά τα υπέροχα που θα ζήσετε όσοι επισκεφθείτε τη Κορωνησία αυτό τριήμερο ως παράλληλες εκδηλώσεις, χρειάστηκαν πολλές μέρες και πολύ χρόνο για να προετοιμαστούν. Ήταν αρκετή μία συνάντηση για καφέ στο κέντρο της Άρτας τη περασμένη Πέμπτη και οι ιδέες που “έπεσαν” στο τραπέζι υλοποιήθηκαν σε τρεις μέρες. (Αερολέσχη, Σύλλογος Δρομέων Άρτας, Πολιτιστικός Σύλλογος Κορωνησίας, Πολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Κορωνησιωτών, “Αστρολάβος”)
Θα είναι ένα πραγματικά ιδιαίτερο τριήμερο αυτό που έρχεται στις 22, 23 και 24 Ιουλίου. Ο Αμβρακικός και η γραφική Κορωνησία μαζί με τους εθελοντές και τους διοργανωτές υπόσχονται μία υπέροχη εμπειρία.

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Εμπορικός Σύλλογος Άρτας για την εορτή του Αγίου Πνεύματος

Κώστας Παππάς

Βιτριόλι: Εικόνες από τα ρούχα και τα αντικείμενα της επίθεσης

Κώστας Παππάς

Σοκ στη Λαμία: Πυροσβέστης αυτοκτόνησε με αλυσοπρίονο – Έκοψε το λαιμό του εν ώρα υπηρεσίας (φωτο)

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..