ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το χρονοδιάγραμμα του ανοίγματος της αγοράς

Έτοιμη να προβεί σε χαλάρωση των μέτρων κατά του κορωνοϊού εμφανίζεται η κυβέρνηση παρά το γεγονός ότι τα κρούσματα Covid-19 βρίσκονται σε επίπεδο ρεκόρ.
Σήμερα τηλεοπτικός σταθμός παρουσίασε την πρόταση που απέστειλε το Υπουργείο Ανάπτυξης στην επιτροπή των εμπειρογνωμόνων για το άνοιγμα των καταστημάτων και των υπηρεσιών.
Έτσι στις 22 Μαρτίου προτείνεται να ανοίξουν:
– Κομμωτήρια
– Κέντρα αισθητικής
– Κέντρα περιποίησης άκρων
Το υπουργείο προτείνει για τα παραπάνω να μην υπάρχει χιλιομετρικός περιορισμός. Η μετακίνηση γι’ αυτές τις δραστηριότητες θα γίνεται με SMS στο «13033» με τον κωδικό 2.
Τη Δευτέρα 29 Μαρτίου προτείνεται:
– Καθολικό άνοιγμα του λιανεμπορίου χωρίς click away ή click in shop. Δηλαδή να λειτουργήσει το λιανεμπόριο όπως προ πανδημίας.
Οι μετακινήσεις θα γίνονται με SMS στο «13032» με το ονοματεπώνυμό μας. Εφόσον λάβουμε απαντητικό μήνυμα, θα έχουμε 3 ώρες για να ψωνίσουμε. Όσοι επιχειρήσουν να στείλουν εκ νέου μήνυμα θα υπάρχει κόφτης και έτσι δεν θα λάβουν το «OK».

Ο γρίφος της εστίασης
Αναφορικά με τη λειτουργία της εστίασης, πληροφορίες αναφέρουν πως δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία επαναλειτουργίας του κλάδου και τονίζεται ότι στόχος είναι αυτό να γίνει εντός Απριλίου.
Σε πρώτη φάση και όταν ανοίξει, η εστίαση θα λειτουργήσει μόνο σε εξωτερικούς χώρους.
Μητσοτάκης: Σε 48 ώρες οι ανακοινώσεις για την επιστροφή στην κανονικότητα
Χθες ο πρωθυπουργός, σε συνέντευξή του στο CNN, «έδειξε τον δρόμο» για τη χαλάρωση των μέτρων αναφέροντας πως εντός των επόμενων 10 ημερών θα υπάρξει μία επιπέδωση του τρίτου κύματος της πανδημίας, ενώ επιβεβαιώνει πως μέσα στις επόμενες 48 ώρες θα γίνουν ανακοινώσεις για τη στρατηγική σταδιακής επιστροφής στην κανονικότητα.

Related posts

Πόσα και που εντοπίζονται τα σημερινά κρούσματα στην Ελλάδα

Κώστας Παππάς

Κορονοϊός: 3421 νέα κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα – 83 νεκροί και 754 διασωληνώσεις

Κώστας Παππάς

Ακόμη 23 χιλιόμετρα ασφαλτοστρώσεων από τον Δήμο Αρταίων.

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..