ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το προοδευτικό παράδειγμα της Αθήνας

Χρήστος Μέγας
Για ορισμένους νίκησε απρόσμενα το ΠΑΣΟΚ και ο Χάρης Δούκας στην Αθήνα.
Αλλά αυτό συνέβη στη Θεσσαλία, στη Θεσσαλονίκη.
Παντού όπου υπήρχε υποψήφιος στηριζόμενος από τον κ.Μητσοτάκη, έχασε. (Οριακά κέρδισε ο κ.Πτωχός στην Πελοπόννησο).
Στην Αθήνα ήταν όντως πιο… εκκωφαντικά η νίκη. Αξίζει την προσοχή μας!
Για όσους παρακολουθούν από κοντά τη δουλειά που γίνεται και γνωρίζουν το νέο Δήμαρχο Αθηναίων, η μόνη έκπληξη είναι η ταχύτητα επιβεβαίωσης των προβλέψεων.
Γιατί στην Αθήνα νίκησε το ρεαλιστικό Σχέδιο, οι τεκμηριωμένες προτάσεις, η κατάρτιση και η ευθύνη.
Προτεραιότητες που είχε θέσει από την πρώτη στιγμή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης και συναντηθήκαν στο πρόσωπο του Χάρη Δούκα: Γνώση και ανανέωση προσώπων.
Αυτό που δεν έγινε στην Άρτα, στην Πρέβεζα και σε ορισμένες άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας μας. Με αποτέλεσμα να είναι αρνητικό το αποτέλεσμα και στις περιφερειακές εκλογές στην Ήπειρο…
Το τοπικό ΠΑΣΟΚ δεν προετοίμασε τους φίλους και συντρόφους που αναζητούν λύσεις στη κεντροαριστερά για τον Τόπο μας. Να αναλάβει πρωτοβουλίες σε τοπικό-αυτοδιοικητικό επίπεδο με όσους επιθυμούν και συστρατεύονται με τις προοδευτικές ιδέες για ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη, με φιλικές στο περιβάλλον επενδύσεις.
Να αναδυθεί «από τα κάτω» ένα κίνημα για την αλλαγή πορείας στην φθοροποιό στασιμότητα στην Άρτα.
Δεν ξέρω εάν ήταν λάθος, αδυναμία ή πολιτική αβελτηρία; Σημασία έχει ότι το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό για την Προοδευτική Παράταξη.
Και γι αυτό υπάρχουν ευθύνες που πρέπει να αναληφθούν.
Για την επομένη ημέρα η λύση είναι ακριβώς το υπόδειγμα της Αθήνας: Κοστολογημένο πρόγραμμα, νέα πρόσωπα, σταθερές κοινωνικές αξίες.
Δεν αποτελεί λύση το μηχανιστικό άθροισμα των επιμέρους παρατάξεων ή κομμάτων ή σχηματισμών.
Σε όσους το προτείνουν καλοπροαίρετα, έχω να προσθέσω ότι πρέπει να αναζητήσουμε και περιεχόμενο. Και προτάσεις. Και τομές. Γιατί ορισμένοι μπορεί να προτείνουν συγκολλήσεις με λογικές του παρελθόντος. Όταν οι παρατάξεις ήταν σχηματισμένα μπλοκ.
Δεν είναι έτσι τώρα πια. Αν πορευτούμε «μετωπικά», μηχανιστικά και χωρίς περιεχόμενο, απλώς θα διασωθούν όσοι… παραγοντίζουν εδώ και καιρό με κάθε κατάσταση.
Έτσι θα χάσουμε όλοι μαζί…
Αυτό που έρχεται είναι η πληθυντική κεντροαριστερά των επιχειρημάτων, του Προγράμματος και των Αρχών. Με σεμνότητα και Σχέδιο.
Το ΠΑΣΟΚ θα είναι ο εκφραστής της εναλλακτικής για την χώρα.
Μπορεί η Άρτα να αγνοήσει αυτή την αναγκαιότητα;
Ο Χρήστος Μέγας είναι Δημοσιογράφος, υπ.Βουλευτής Άρτας με το ΠΑΣΟΚ

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Σε εξέλιξη οι καθαρισμοί 800 φρεατίων υδροσυλλογής ομβρίων υδάτων

Κώστας Παππάς

Επισκέψεις Χρ. Τσιρογιάννη σε Λιμίνη και Γλυκόριζο

Κώστας Παππάς

Ό. Γεροβασίλη: Δεν θα επιτρέψουμε την παραβίαση του Συντάγματος από την κυβέρνηση με αποφάσεις που πλήττουν ευθέως την καρδιά της Δημοκρατίας

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..