ΗΠΕΙΡΟΣ ΛΟΓΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Το δημοτικό σχολείο Χαλκιάδων Άρτας στο πρόγραμμα Σχολικής Εκπαίδευσης Erasmus+ 2020

Το δημοτικό σχολείο Χαλκιάδων Άρτας υλοποιεί ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα το τρέχον διάστημα. Συγκεκριμένα, το Σχέδιο Μαθησιακής Κινητικότητας ΚΑ1 Τομέας Σχολικής Εκπαίδευσης Erasmus+ 2020, με κωδικό 2020-1-EL01-KA101-077621 .

Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+, μέσω του Σχεδίου Κινητικότητας με τίτλο «Το σχολείο σου, το σχολείο μου, το σχολείο μας. Ας δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για ένα δημιουργικό, ασφαλές και φιλόξενο περιβάλλον», δίνει την δυνατότητα της μαθησιακής κινητικότητας των εκπαιδευτικών του σχολείου σε τρεις χώρες της Ευρώπης (Ιρλανδία, Φινλανδία, Τσεχία).
Το σχέδιο έχει διάρκεια 16 μήνες ενώ η παρακολούθηση διαρθρωμένων προγραμμάτων μαθημάτων και κατάρτισης θα συμβάλλει σημαντικά στην ενίσχυση των επαγγελματικών δεξιοτήτων και ικανοτήτων των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών καθώς και στην ανάπτυξη καλύτερων μεθόδων διδασκαλίας και καινοτόμων προσεγγίσεων μάθησης .
Απώτερος στόχος η δημιουργία ενός υποστηρικτικού πλαισίου στο οποίο θα διαμορφώνονται ισορροπημένοι ενεργοί πολίτες για τις μελλοντικές συνεκτικές κοινωνίες. Η δημιουργία ενός σχολείου πρότυπου ενσωμάτωσης και αποδοχής, ανοιχτού στην κοινωνία. Στο παρακάτω βίντεο μιλούν η Διευθύντρια του σχολείου Αναστασία Κουτσούκη και η Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Ελένη Μαγκλάρα.

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Χρήστος Τσιρογιάννης από την 9η Πανελλήνια Έκθεση Άρτας: «Κάναμε ήδη την μελέτη για Μόνιμο Εκθεσιακό Κέντρο και χρηματοδότηση από το νέο ΕΣΠΑ».

Κώστας Παππάς

Φρικτό τροχαίο στα Ιωάννινα: Δύο νεκροί έπειτα από σφοδρή σύγκρουση ασθενοφόρου με ΙΧ

Κώστας Παππάς

Ξεκίνησε η τοποθέτηση των γραμματοθυρίδων, για όλα τα χωριά του Δήμου Αρταίων

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..