• Home
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Τοποθέτηση Χρήστου Γκόκα για το Πρότυπο Αγροδιατροφικό Πάρκο
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τοποθέτηση Χρήστου Γκόκα για το Πρότυπο Αγροδιατροφικό Πάρκο

Στη σύσκεψη φορέων που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 Αυγούστου, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αρταίων και του Προέδρου του Επιμελητηρίου Άρτας, για τα προβλήματα που αφορούν στη δημιουργία και λειτουργία του Πρότυπου Αγροδιατροφικού Πάρκου παραβρέθηκε ο Βουλευτής Άρτας κ. Χρήστος Γκόκας όπου και τοποθετήθηκε αναλυτικά για το θέμα αυτό.
Μετά τη συνάντηση αυτή ο κ. Γκόκας έκανε τη παρακάτω δήλωση: «Το τριτοβάθμιο εκπαιδευτικό Ίδρυμα στην Άρτα, που ιδρύθηκε από τις κυβερνήσεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ως ΤΕΙ Ηπείρου και σήμερα λειτουργεί ως Πανεπιστήμιο, αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα τα τελευταία χρόνια.
Η σημασία του για την περιοχή μας, τη σύνδεση της έρευνας με την τοπική ανάπτυξη, ιδιαίτερα με τις παραγωγικές δραστηριότητες της γεωργίας και της κτηνοτροφίας είναι καθοριστική και αναμφισβήτητη.
Πριν δύο χρόνια τα Τμήματα Ζωικής και Φυτικής Παραγωγής αναβαθμίστηκαν σε Γεωπονική Σχολή, χρόνιο αίτημα για την περιοχή μας, γεγονός θετικό κατ’ αρχήν, αλλά και με δεδομένη την έλλειψη της αντίστοιχης προετοιμασίας και οργάνωσης σε προσωπικό, σε υποδομές, τεχνολογία και χρηματοδότηση.
Επίσης, προβλέφθηκε παράλληλα η δημιουργία Πρότυπου Αγροδιατροφικού Πάρκου, όπως και το Τμήμα Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής. Δομές που μπορούν να στηρίξουν τη Γεωπονική Σχολή, αλλά και να αναπτυχθούν ταχύτερα και ολοκληρωμένα λόγω της σύνδεσής τους με αυτή τη Σχολή.
Η πρόταση και η συζήτηση για το Αγροδιατροφικό Πάρκο άρχισε την περίοδο 2011-2014. Στόχος είναι η λειτουργία όλων αυτών των δομών έρευνας και εκπαίδευσης, να δίνει προοπτική και απόφοιτους με τα απαραίτητα προσόντα για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία, ώστε να γίνει ελκυστική για τους υποψήφιους φοιτητές η Γεωπονική Σχολή Άρτας.
Σήμερα, δεν υπάρχει καμία πρωτοβουλία, καμία εξέλιξη, και έχουμε μείνει μόνο στην εξαγγελία του Αγροδιατροφικού Πάρκου, ενώ το Τμήμα Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής είναι σε αναστολή, αντί να προετοιμάζεται η λειτουργία του.
Δυστυχώς, αυτά είναι τα αποτελέσματα της πρόχειρης θεσμοθέτησης από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό όμως δεν απαλλάσσει από τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις της τη σημερινή Κυβέρνηση της Ν.Δ. και δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση την εγκατάλειψη, την αναστολή, τις καθυστερήσεις, την αδράνεια και τη στασιμότητα για τη δημιουργία και λειτουργία του Αγροδιατροφικού Πάρκου και των άλλων εγκαταστάσεων. Απαιτούνται υποδομές, προσωπικό, χρηματοδότηση και το απαιτούμενο περιεχόμενο έρευνας και εκπαίδευσης, για τη Γεωπονική Σχολή, το Αγροδιατροφικό Πάρκο, το Τμήμα Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής. Για καινοτόμες δράσεις και αναπτυξιακές δραστηριότητες για ολόκληρη την Περιφέρεια Ηπείρου.
Η Κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της και να δώσει λύση με βάση τα επιστημονικά δεδομένα, δημιουργώντας τις κατάλληλες οικονομικές και πολιτικές προϋποθέσεις. Επίσης θέλω να σημειώσω ότι ποτέ η κα Υπουργός δεν απάντησε σε σχετικές ερωτήσεις μου στα πλαίσια των κοινοβουλευτικών διαδικασιών.
Από την πλευρά μας όλοι οι φορείς της Περιφέρειάς μας θα πρέπει με διάλογο και συνεργασία να στηρίξουμε και να διεκδικήσουμε την υλοποίηση αυτού του έργου.
Το Αγροδιατροφικό Πάρκο πρέπει να αποτελέσει πεδίο κοινής δράσης και όχι θέμα τριβής μεταξύ μας. Με το Πανεπιστήμιο, τους αυτοδιοικητικούς, παραγωγικούς, επαγγελματικούς και τους υπόλοιπους φορείς, να υπηρετούν, όπως οφείλουν, κοινούς στόχους για την πρόοδο του τόπου μας.»

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για τις πλατείες – Περιπολίες και ηχητικά μηνύματα

Κώστας Παππάς

Αναστέλλεται η λειτουργία του ΚΑΠΗ και του ΚΗΦΗ στο Δήμο Πρέβεζας

Κώστας Παππάς

Open Mall Oμόθυμο το αίσθημα των πολιτών της Άρτας για τον τρόπο και το αποτέλεσμα

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..