• Home
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Τοποθέτηση Δημήτρη Βαρέλη στο Περιφερειακό Συμβούλιο για το προσφυγικό
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τοποθέτηση Δημήτρη Βαρέλη στο Περιφερειακό Συμβούλιο για το προσφυγικό

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι
Πριν 20 χρόνια ήρθα για πρώτη φορά αντιμέτωπος με το προσφυγικό μεταναστευτικό θέμα όταν υπηρετούσα σε στρατιωτική μονάδα του Έβρου. Τότε αντιμετωπίσαμε πολύ δύσκολες καταστάσεις και έπρεπε να ισορροπήσεις μεταξύ του ανθρώπινου πόνου της εκτέλεσης των καθηκόντων σου και την εφαρμογή της έννομης τάξης. Έτσι λοιπόν έχω επίγνωση της δυσκολίας στην διαχείριση των ανθρώπων αυτών και των καταστάσεων που δημιουργούνται. Πρέπει να τονίσω ότι στα 3 χρόνια που χειριζόμουν αυτές τις καταστάσεις κανένας τόσο από τους στρατιωτικούς ή αστυνομικούς δεν συμπεριφέρθηκε άσχημα σε αυτούς τους ανθρώπους που πρέπει να πούμε ότι είναι παρανόμως εισελθόντες στην χώρα ασχέτως αν μετά εξετάζεται αν είναι πρόσφυγες ή μετανάστες.
Τότε όμως κανένας από την υπόλοιπη Ελλάδα δεν τον απασχολούσε αυτό το πρόβλημα γιατί ήταν περιορισμένο στην περιοχή του Έβρου. Τώρα δυστυχώς από τις διαχρονικές λανθασμένες επιλογές θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε και να το διαχειριστούμε όλοι και σε όλη την χώρα.
Την προηγούμενη πενταετία κανένα μέτρο για να δημιουργηθούν συνθήκες αποτροπής δεν λήφθηκε, αντιθέτως ακολουθήθηκαν πολιτικές που αύξησαν της ροές.
Από την άλλη η Τουρκία θα συνεχίσει να πιέζει και να στέλνει ακόμη περισσότερους για να πετύχει το στόχο της να ασχολούμαστε με το πρόβλημα αυτό που απορροφά δυνάμεις σε πόρους και ανθρώπινο δυναμικό της χώρας . Αποτελεί λοιπόν ένα μείζον εθνικό θέμα που θα έχει τεράστιες συνέπειες σε εθνικό επίπεδο.
Η ευρωπαϊκή ένωση κοφεύει και με τις συνθήκες που έχουν υπογραφεί έχουμε γίνει αποθήκη ανθρώπων.
Δεν μπορεί λοιπόν να αντιμετωπισθεί αποσπασματικά και ξεχωριστά από κάθε Περιφέρεια αλλά συνολικά απο την κυβέρνηση για όλη την χώρα.
Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση εκτιμώ ότι είναι στην σωστή κατεύθυνση αλλά ο μεγαλύτερος εχθρός είναι ο χρόνος γιατί καθημερινά το πρόβλημα διογκώνεται.
Έτσι λοιπόν θα πρέπει άμεσα να ληφθούν μέτρα ώστε να δημιουργηθούν συνθήκες αποτροπής.
Πρέπει να γίνεται άμεσος διαχωρισμός των προσφύγων από τους μετανάστες.
Πρέπει να δημιουργηθούν κλειστά κέντρα για τους μετανάστες και να γίνεται επαναπροώθηση τους.
Πρέπει να υπάρχουν ανταποδοτικά για τις τοπικές κοινωνίες.
Πρέπει να υπάρξουν πολιτικές ένταξης για τους μετανάστες γιατί να μην γελιόμαστε θα μείνουν αρκετοί από αυτούς για πολλά χρόνια στην χώρα.
Έτσι λοιπόν θα πρέπει να συνεργαστούμε όλοι για την αντιμετώπιση του προβλήματος η ελληνική κοινωνία δεν πρέπει να διχαστεί γιατί αυτός είναι ο στόχος των εχθρών μας. Με ομόνοια και ομοψυχία θα πρέπει να συνεχίσουμε για να μην διαλυθούμε σαν κράτος και κοινωνία.

Related posts

Η Δημοτική Αναγέννηση προτείνει στο Δημοτικό Συμβούλιο τη θέσπιση των 30 Km/h εντός αστικού ιστού.

Κώστας Παππάς

Ολοκληρώθηκε με το μέγιστο αριθμό (50) υποψηφίων δημοτικών συμβούλων το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Αρτινών ΣυνΕργασία»

Κώστας Παππάς

Επίσκεψη νέου Δημάρχου Πρέβεζας Ν. Γεωργάκου στον Αντιπεριφερειάρχη κ. Στράτο Ιωάννου

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..