ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τη Δευτέρα ξεκινά ο εμβολιασμός για άτομα άνω των 85 ετών

Όπως ανακοίνωσε στον ΑΝΤ1 ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου θα αρχίσουν να εμβολιάζονται τα άτομα που είναι πάνω από 85 ετών.
«Όσοι για κάποιον λόγο είτε έχουν αλλάξει διεύθυνση είτε δεν μπορούν την ώρα του ραντεβού, πάνε στο φαρμακείο, στο ΚΕΠ ή στην άυλη και αλλάζουν την ώρα ή το Εμβολιαστικό Κέντρο» ανέφερε ο κ. Γεωργαντάς..
Οι άνω των 85 ετών, οι οποίοι είναι γραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση, δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα σύμφωνα με τον υφυπουργό, καθώς θα λάβουν SMS και μόνο αν συντρέχει κάποιος από τους παραπάνω λόγους θα αλλάξουν το ραντεβού τους.
Σε διαφορετική περίπτωση, θα εμφανιστούν στην ώρα και το σημείο που θα τους υποδειχθεί μέσω του μηνύματος.
Η ηλικιακή ομάδα των άνω των 85, υπολογίζεται σε περίπου 100.000 και θα ακολουθήσει ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων. Όταν ανακοινωθεί η έναρξη του εμβολιασμού για τις ευπαθείς ομάδες, τότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για το εμβόλιο και η αποστολή των SMS 13034.
O κ. Γεωργαντάς τόνισε ακόμη ότι είναι σε λειτουργία και πλατφόρμα για τεστ κορονοϊού σε εκπαιδευτικούς. «Σε περίπου ένα 24ωρο κλείνεται το ραντεβού» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Related posts

Μήνυση για «δήθεν θανάτους» από κορονοϊό

Κώστας Παππάς

Εκσυγχρονίζεται το Δίκτυο Ύδρευσης στο Γλυκόριζο Άρτας

Κώστας Παππάς

“Χριστός Ανέστη” της Τζένης Ταπραντζή και της Δημοτικής Αναγέννησης στο Νοσοκομείο-Μήνυμα

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..