• Home
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Τηλεδιάσκεψη των χοιροτρόφων Ηπείρου με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τηλεδιάσκεψη των χοιροτρόφων Ηπείρου με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Με πρωτοβουλία του Γ. Στύλιου πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη των χοιροτρόφων Ηπείρου με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Τη δυνατότητανα εκθέσουν τα ιδιαίτερα προβλήματα του κλάδου τους, κατά την πανδημία του COVID 19 στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κοΜάκη Βορίδη, είχαν, οι χοιροτρόφοι της Ηπείρου, μέσω τηλεδιάσκεψης που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Γιώργου Στύλιου. Η ανοιχτή συζήτησηπραγματοποιήθηκεέπειτα από κατ’ ίδιαν επαφές που είχε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας με τους εκπροσώπους των χοιροτρόφων.Παρεμβάσεις έκαναν, η Υφυπουργός ΥΑΑΤ κα Φωτεινή Αραμπατζή, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Χοιροτρόφων Ηπείρου, κος Έξαρχος Αριστείδης, καθώς και οι κύριοι Χρήστου Κωνσταντίνος, Κρίκας Θεόδωρος και Ρέντζος Αθανάσιος, μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου Χοιροτρόφων Ηπείρου.

Ο κ. Στύλιος, ανέφερε στον Υπουργό, ότι στην Ήπειρο παράγεται το 30% του όλου προϊόντος της χοιροτροφίας στην Ελλάδα. Ο κλάδος εκτροφής επεξεργασίας και εμπορίας χοιρινού κρέατος, επισήμανε ο Βουλευτής, δίνει δουλειά σε εκατοντάδες άτομα και είναι ζωτικής σημασίας για την τοπική οικονομία στην Άρτα και ολόκληρη την Ήπειρο. Τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, μείωσαν την κατανάλωση λόγω διακοπής της τροφοδοσίας των επιχειρήσεων εστίασης και της ελάττωσης των εξαγωγών, με προφανείς οικονομικές συνέπειες.

Οι χοιροτρόφοι ανέφεραν ότι η κατάρρευση των πωλήσεων σε χοιρινό κρέας δημιουργεί εμπόδια στη διάθεση της υπάρχουσας παραγωγής, εγείροντας μάλιστα φόβους για τη μη απορρόφησή της λόγω υπερβολικής αύξησης του βάρους των ζώων. Την ίδια στιγμή, το κόστος παραγωγής εκτινάσσεται λόγω διαρκών ανατιμήσεωντων πρώτων υλών και κυρίως των ζωοτροφών. Ζήτησαν από τον Υπουργό μέτρα για την ενίσχυση της κατανάλωσης εγχώριου κρέατος, την εξέταση της δυνατότητας αποθεματοποίησης των πλεοναζόντων ποσοτήτων χοιρινού, καθώς και την ένταξή τους στην κατηγορία των επιχειρήσεων που πλήττονται.

Ο κύριος Βορίδης, απαντώντας, ανέφερε ότι τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσει μέτρα, μεταξύ των οποίων και αυτό της αποθεματοποίησης, για την ενίσχυση των επιχειρήσεων. Διευκρίνισε ότι ενισχύσεις θα λάβουν μόνο οι επιχειρήσεις εκείνες οι οποίες τεκμηριωμένα θα αποδεικνύουν ότι είναι πληττόμενες. Επιπλέον, ανέφερε τη δυνατότητα λήψης χαμηλότοκων δανείων από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα επενδύσεων.

Ο κ. Στύλιος τόνισε ότι η Κυβέρνηση εργάζεται σκληρά με σχέδιο και μεθοδικότητα ώστε να επανέλθει η οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα στην κανονικότητα. Ευχαρίστησε την Πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και ιδιαίτερα τον κύριο Υπουργό για την άμεση ανταπόκριση, ενώ καταλήγοντας ζήτησε από όλους διαρκή επικοινωνία και επαφή για κάθε εξέλιξη.

Related posts

Την θωράκιση της υγείας των μαθητών και των εκπαιδευτικών των σχολείων του Δήμου βάζει σε προτεραιότητα ο Δήμος Αρταίων.

Κώστας Παππάς

Η πορεία των μαθητών στην Άρτα – Διαμαρτύρονται για τις αλλαγές στο Λύκειο

Κώστας Παππάς

Εξιχνιάστηκαν διαρρήξεις σε χωριά του Νομού Ιωαννίνων

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..