ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ

Τα παιδιά μαραζώνουν…

Κολλημένα σε οθόνες τηλεκπαίδευσης, για το σχολείο, για τα αγγλικά και άλλες ξένες γλώσσες. Εθίζονται σε κινητά, τάμπλετ, τηλεοράσεις και διαδίκτυο.
Ναι, είναι ευθύνη των γονέων το μέτρο και η προτροπή για άλλα ενδιαφέροντα εντός του σπιτιού, όπως διάβασμα βιβλίων, εκπαιδευτικές ασχολίες, επιτραπέζια παιχνίδια, κτλ. Όπως επίσης η σωματική άσκηση με την χρήση του κωδικού 6, όπως σωστά έχει προβλεφθεί.
Αλλά, αυτό που λείπει είναι η επικοινωνία. Η επικοινωνία με τους φίλους, με τους συμμαθητές και με τους δασκάλους τους. Λείπει η δυνατότητα σωματικής άσκησης που να συνδυάζεται με την ευχαρίστηση αλλά και την επικοινωνία.
Κι αν τα σχολεία δεν γίνεται ακόμη να ανοίξουν, βάσει της εκτίμησης της κατάστασης από τους ειδικούς, θα μπορούσε τουλάχιστον να επιτραπεί η οργανωμένη αθλητική δραστηριότητα. Οι προπονήσεις σε όλα τα αθλήματα μπορούν να προσαρμοστούν έτσι ώστε να γίνονται με ασφάλεια και με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων.
Η σωματική υγεία των παιδιών, αλλά κυρίως η ψυχική υγεία πλέον απειλείται. Και τα παιδιά πρέπει να μπαίνουν σε προτεραιότητα.

Θάνος Ματθαιόπουλος,

Πρόεδρος αθλητικού συλλόγου “Α.Σ. ΑΙΑΣ ΑΡΤΑΣ”

Related posts

Μοναδικές εικόνες: Πίνοβο -Αετοχώρι – κορυφογραμμή Βίσογκρατ – Πίνοβο (2.156μ) – Αετοχώρι

Κώστας Παππάς

Αναβάλλεται ο “Δρόμος του Γιοφυριού” λόγω κορονοϊού – Πότε μετατίθεται η εκδήλωση

Κώστας Παππάς

Θύρα 7 σε κυβέρνηση: Να φύγετε από την Ελλάδα αν τολμήσετε να καλύψετε το σκάνδαλο με ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..