ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Τέλος εποχής» για το TaxisNet

Μετά από 26 χρόνια έφθασε η ώρα για ένα ολικό λίφτινγκ στο ηλεκτρονικό σύστημα TAXIS, το TAXISnet και το ελεγκτικό πρόγραμμα ELENXIS. Και τα τρία συστήματα αλλάζουν, με στόχο τον επιχειρησιακό εκσυγχρονισμό της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).
Τον πληρη ψηφιακό μετασχηματισμό της με αντικατάσταση των taxis, taxisnet και elenxis, που λειτουργούν περισσότερα από 20 χρόνια, προχωρά σταδιακά η ΑΑΔΕ μετά την ένταξη του έργου του ενοποιημένου Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Φορολογίας στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.
Τα υφιστάμενα πληροφοριακά συστήματα παρουσιάζουν σημαντικούς περιορισμούς και ο ψηφιακός μετασχηματισμός θα καλύψει τα κενά αξιοποιώντας τον τεράστιο όγκο δεδομένων για την αντιμετώπιση της φορολογικής απάτης και του λαθρεμπορίου.
Το έργο στοχεύει στην ενοποίηση, συλλογή και αξιοποίηση των βάσεων δεδομένων, την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και της μη φορολογικής συμμόρφωσης αλλά και γενικά στη βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχει η ΑΑΔΕ προς τον φορολογούμενο.
Mεταξύ άλλων προβλέπεται η ενσωμάτωση και αξιοποίηση υφιστάμενων εφαρμογών και υπηρεσιών, όπως είναι το EISPRAXIS, myDATA, myPROPERTY, μητρώο πλοίων, κ.λπ., ενώ το νέο σύστημα θα πρέπει να αξιοποιεί και να διαλειτουργεί με τα τρέχοντα συστήματα της ΑΑΔΕ, να παρέχει τη δυνατότητα διασύνδεσης με νέα μελλοντικά συστήματα ή συστήματα τρίτων φορέων, όπως για παράδειγμα τα ΟΠΣ Ανθρώπινου Δυναμικού, Κεντρικού Συστήματος Διαχείρισης Εγγράφων, Κτηματολόγιο, τα οποία να αλληλεπιδρούν με τα δομικά στοιχεία του νέου συστήματος φορολογίας.

Οι βασικές παρεμβάσεις του έργου αφορούν σε:
– Μητρώο Φορολογουμένων
– Μητρώο Κινητών και Ακινήτων Στοιχείων Περιουσίας
– Υπηρεσίες Δηλώσεων Φορολογουμένων, Βεβαίωση Φόρου και Πληρωμές
– Λογιστική
– Εικόνα Φορολογούμενου
– Γνωστοποιήσεις – Κοινοποιήσεις
– Συμμόρφωση
– Ανάθεση και Διαχείριση Υποθέσεων
– Ανάλυση Κινδύνων
– Υποστήριξη Ελέγχων και Επιτόπιων Ελέγχων
– Δημιουργία Αναφορών και Διαμόρφωση Πολιτικών Συμμόρφωσης
– Μητρώο Ηλεκτρονικών μέσων Φορολογούμενου

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

ΑΣΕΠ: Πράσινο φως για 850 προσλήψεις σε δήμους

Κώστας Παππάς

Εμπορικός Σύλλογος Άρτας – Ενημέρωση για τα self test στην εστίαση

Κώστας Παππάς

”Επιμελητηριακή Αλλαγή ” UNFAIR από τον κ. Γκολομάζο για αλλαγή προέδρου στο Επιμελητηρίου Άρτας

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..