• Home
  • ΗΠΕΙΡΟΣ
  • Σύλλογος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αρτινών Γυναικών – Πρόσκληση σε Παράκληση υπέρ υγείας
ΗΠΕΙΡΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλλογος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αρτινών Γυναικών – Πρόσκληση σε Παράκληση υπέρ υγείας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Αγαπητές Φίλες και Φίλοι
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αρτινών Γυναικών
Σας προσκαλεί στην Παράκληση μετά Αρτοκλασίας   στον Ι. Ναό Αγίας Θεοδώρας Άρτας, την Τετάρτη 20-10-2021 στις 6:00 μ.μ. για να προσευχηθούμε μαζί για την υγεία και την σωτηρία όλων μας.

Στις μέρες μας η ανθρωπότητα σε όλο τον πλανήτη δοκιμάζεται για άλλη μια φορά. Οι ασθένειες, τα ακραία καιρικά φαινόμενα, οι φωτιές στα δάση, οι πόλεμοι, κάνουν δύσκολη τη ζωή πάνω στη γη και δημιουργούν τεράστια προβλήματα στις ανθρώπινες κοινωνίες. Η οικολογική καταστροφή που ακολουθεί με τα εκατομμύρια των ζώων, των φυτών και των δένδρων που χάνονται από τις φωτιές στα δάση, κλονίζει επικίνδυνα την ισορροπία της φύσης και τα αποτελέσματα φτάνουν στον άνθρωπο, όταν είναι πια πολύ αργά για να προλάβει τον όλεθρο. Και ενώ θα έπρεπε να νιώθουμε πάνω στη γη σαν στο σπίτι μας, άνετα και φιλικά, μας κυριεύει ένας φόβος για την επιβίωσή μας και αισθανόμαστε σαν να βρισκόμαστε σε εχθρικό έδαφος!
Συμβαίνει μια αφύσικη κατάσταση: Ο άνθρωπος που σαν φυσική οντότητα είναι γέννημα και θρέμμα της γης, άρχισε να φοβάται για την επιβίωσή του πάνω στη γη. Νιώθει μεγάλη ανασφάλεια και εγκατάλειψη, σαν να τον έφεραν από μακριά και τον άφησαν έκθετο πάνω στον πλανήτη, για να τον παρατηρούν και να καταγράφουν τις κινήσεις του, πώς αντιδρά στους κινδύνους και πώς θα τα καταφέρει να επιβιώσει. Και ενώ οι κίνδυνοι φαίνεται να προέρχονται από εξωτερικές αιτίες, βαθειά μέσα στην ψυχή του ο άνθρωπος νιώθει ότι για όλα αυτά ευθύνεται ο ίδιος!
Μια φωνή μέσα του τον φορτώνει με ενοχές. Του χρεώνει την αιτία της μοναξιάς, την αίσθηση της εγκατάλειψης πάνω στη γη. Τον κατηγορεί πως αυτός φταίει που ορφάνεψε. Με την πρόοδό του στα γράμματα και τις τέχνες, με την ανάπτυξη της επιστήμης θαμπώθηκε από τα έργα του, και πίστεψε απόλυτα στον εαυτό του. Και τότε έκανε αυτό που κάνει κάθε έφηβος/έφηβη, όταν ξυπνάνε οι ορμόνες: Τσακώνεται με τον πατέρα και “φεύγει από το σπίτι”. Η μάνα τρέχει από πίσω να συγκρατήσει τα ασυγκράτητα, αλλά αυτός/αυτή δεν ακούει τίποτα. Δεν τους χρειάζεται ούτε πατέρας ούτε μάνα. Κι αν δεν μπορούν οι περισσότεροι να φύγουν φανερά, δραπετεύουν “μέσα τους” και βρίσκονται χιλιόμετρα μακριά από το πατρικό σπίτι. Ο ΕΦΗΒΟΣ ορφανεύει μόνος του. Ξεμπερδεύει με την γονική κυριαρχία γρήγορα, αποφασιστικά και απερίσκεπτα. Αυτό το “ξεμπέρδεμα” ας μη φανεί υπερβολικό, είναι το εκούσιο “σβήσιμο” των κυρίαρχων αισθημάτων προς τους γονείς. Στρέφουν τα αισθήματά τους προς άλλες κατευθύνσεις ή πρόσωπα, και οι μορφές των γονέων ατονούν μέσα στην ψυχή των εφήβων. Πολύ αργότερα, και εάν, θα συνέρθουν από αυτή την “επανάσταση”, τότε ίσως να μπορέσουν να κάνουν τον απολογισμό τους.
Αυτά λοιπόν που παθαίνουν οι νέοι στην εφηβεία, έπαθε ολόκληρη η ανθρωπότητα. Με την ανάπτυξη των επιστημών και της τεχνολογίας όχι μόνο οι επιστήμονες, αλλά ολόκληρες ανθρώπινες ομάδες ένιωσαν σαν να ωρίμασαν στο μυαλό και στην καρδιά. Έτσι ο άνθρωπος για πολλά χρόνια έπαιζε με τα όριά του, ώσπου στο τέλος ξεπέρασε τα όρια της παραφροσύνης. Νόμισε ότι ήρθε ο καιρός να απαλλάξει την ανθρωπότητα από την “γονική κυριαρχία” που έβλεπε να εκφράζεται με την πίστη στο Θεό και τον σεβασμό στη Γη. Αλλά έτσι ο Άνθρωπος ορφάνεψε από μόνος του. Πρώτα από πατέρα, γιατί αμφισβήτησε και απαρνήθηκε τον Θεό. Μεθυσμένος από τα επιστημονικά του θαύματα, δεν του χρειάζονταν πλέον τα θαυμάσια του Θεού. Ταυτόχρονα σήκωσε και την καρδιά του από τη μάνα Γη. Δεν μπορούσε καθώς φαίνεται να την αγαπά και ταυτόχρονα να “ασελγεί” πάνω στο σώμα της!
Αυτή η ασύνετη συμπεριφορά οδήγησε τον άνθρωπο στην τελική παραφροσύνη. Γιατί πώς αλλιώς θα χαρακτηρίζαμε κάποιον που εχθρεύεται θανάσιμα τους γονείς του; Η καταπάτηση όμως των πνευματικών νόμων προκαλεί την ΝΕΜΕΣΗ!
Η ανθρωπότητα έχει πολλά χρόνια που δεν σέβεται, δεν εκτιμάει, δεν αγαπάει τους γεννήτορες. Για τον Άνθρωπο μάνα και πατέρας είναι ο Ουρανός και η Γη! Αν δεν τιμά και δεν σέβεται αυτές τις δύο Οντότητες, δεν μπορεί να έχει ούτε μέλλον ούτε παρόν ούτε φυσικά ευημερία στη ζωή του. Είναι φανερά πλέον τα αποτελέσματα αυτής της νοοτροπίας και της καταστροφικής συμπεριφοράς. Πολλοί επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου: Πού βαδίζεις άνθρωπε;
Αν θέλουμε να επιβιώσουμε και να εξελιχθούμε πνευματικά και σωματικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε την αρχαία εντολή: “Τίμα τον πατέρα σου και την μητέρα σου, ίνα ευ σοι γένηται και ίνα μακροχρόνιος έση επί της γης”. Δηλαδή για να ζήσεις πολλά και καλά χρόνια πάνω στη γη, πρέπει να τιμάς τους γονείς σου. Ο Ουρανός και η Γη είναι οι γονείς της Ανθρωπότητας! Για να ξαναβρεί ο άνθρωπος την ηρεμία του, την ψυχική του γαλήνη, την υγεία του, την ομορφιά και τη χαρά της ζωής, πρέπει να αλλάξει πορεία, να αλλάξει μυαλά, να αλλάξει τον τρόπο σκέψης του. Πρέπει να δει τη ζωή με άλλο μάτι, “να μετανοήσει” δηλαδή να αλλάξει την νόησή του. Πρέπει να μάθει και πάλι να αγαπάει. Από κει θα ξεκινήσει. Αυτή είναι η πρώτη εντολή. Είναι το ΑΛΦΑ της ζωής.
Αυτό το δρόμο της μετάνοιας και της αγάπης που οδηγεί στη σωτηρία της ανθρωπότητας, μπορούμε να τον ανοίξουμε συμμετέχοντας στις Παρακλήσεις, στα Μυστήρια, σε όλες τις Ακολουθίες της Εκκλησίας μας, που η συνέχειά τους προεκτείνεται και ολοκληρώνεται μέσα στην ανθρώπινη κοινωνία και στον σεβασμό σε όλα τα πλάσματα της φύσης. Στην ΚΟΙΝΩΝΙΑ με Γη και Ουρανό!
Γι’ αυτό ζητάμε από την Αγία Θεοδώρα, την Πολιούχο μας, να μεσιτεύσει στον φιλάνθρωπο Θεό να μάς χαρίσει πρώτα από όλα “την μετάνοια” και την συγχώρηση, ώστε με καθαρό μυαλό και καθαρή καρδιά να ξαναβρούμε τον προσανατολισμό μας στη ζωή, ενώνοντας μέσα στην ύπαρξή μας Ουρανό και Γη, συμφιλιώνοντας στην καρδιά μας τον Άνθρωπο με τον Θεό και τη Γη μας!

Το ευχόμαστε για όλους από καρδιάς.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου
η Πρόεδρος του Συλλόγου
Βασιλική Γκολομάζου

Related posts

Επίθεση με βιτριόλι: Σε ποια φάση βρίσκεται η ανάκριση – Τα στοιχεία για το κινητό και την τσάντα της 35χρονης

Κώστας Παππάς

Πάρνηθα: Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε ο αγνοούμενος ορειβάτης

Κώστας Παππάς

Εθελοντική αιμοδοσία την Τρίτη 9 Μαρτίου

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..