• Home
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ ν.Άρτας – Η 1η Μάη είναι ΑΠΕΡΓΙΑ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ ν.Άρτας – Η 1η Μάη είναι ΑΠΕΡΓΙΑ

Η 1η Μάη είναι ΑΠΕΡΓΙΑ
Τιμή στις θυσίες, στον ιδρώτα και το αίμα του εργαζόμενου λαού είναι οι αγώνες του παρόντος και του μέλλοντος
Φέτος και μετά από σχεδόν ενάμιση χρόνο πανδημίας, η κυβέρνηση της ΝΔ, αποφάσισε να «γιορτάσει» την Πρωτομαγιά, συνεχίζοντας ακάθεκτη την αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική της, φέρνοντας ένα νομοσχέδιο που καταργεί το 8ώρο, θεσμοθετεί το 10ώρο, καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ποινικοποιεί την συνδικαλιστική δράση.
Ταυτόχρονα στον χώρο της υγείας συνεχίζει με την ίδια ένταση την πολιτική της, έχοντας επιλέξει όλο αυτό το χρονικό διάστημα να πορεύεται με επικοινωνιακά κόλπα και περίσσεια «ατομική ευθύνη» , πιστή στα νεοφιλελεύθερα δόγματα που συμπυκνώνονται στο «όλα θα τα λύσει η αγορά». Το τίμημα βαρύ και μεγάλο: χιλιάδες νεκροί, χιλιάδες νοσούντες, εκατοντάδες χιλιάδες χωρίς πρόσβαση, μέχρι πριν λίγες μέρες, στον εμβολιασμό, μετατροπή των δομών του ΕΣΥ σε δομές αντιμετώπισης μιας νόσου, μειώσεις προϋπολογισμών για την υγεία, καμία πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, εντατικοποίηση της εργασίας, δραματική πτώση της οικονομικής δραστηριότητας, φτώχεια, ανεργία, οικονομική καταστροφή, εγκλεισμός, τηλεκπαίδευση, τηλεργασία, καταστολή, αστυνομική βία, αυταρχισμός για το λαό και κέρδη για τους επιχειρηματίες του ιδιωτικού τομέα της Υγείας. Αυτός είναι ο απολογισμός!
Και προφανώς ούτε λόγος για:
• Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
• Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά
• Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις
• Μονιμοποίηση των συμβασιούχων
• Αυξήσεις στους προϋπολογισμούς και στις λειτουργικές δαπάνες για την Υγεία
• Άνοιγμα Δομών Υγείας
• Στήριξη και επέκταση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας
• Πραγματική ( και όχι ατομική τύπου selftest) Επιδημιολογική επιτήρηση
Στο σκηνικό αυτό, έρχεται η κυβέρνηση της ΝΔ σήμερα με περίσσεια επιθετικότητα και κυνισμό, και υλοποιώντας πλήρως τις απαιτήσεις του κεφαλαίου, της εργοδοσίας και του ΣΕΒ, να προσθέσει με το νομοσχέδιο για τα εργασιακά μεταξύ άλλων, τα εξής:
• Κατάργηση του οκταώρου και του πενθημέρου με παράλληλη θεσμοθέτηση της δεκάωρης εργασίας.
• Κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων.
• Έλεγχο του Μητρώου μελών και των διαδικασιών τους από το κράτος και τους εργοδότες.
• Παρακώλυση του δικαιώματος της απεργίας.
• Μετατροπή της συνδικαλιστικής δράσης σε ιδιώνυμο αδίκημα.
Και αυτά είναι λίγα από αυτά που έχει «φροντίσει» να διαρρεύσει η κυβέρνηση για το επερχόμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας.
Εμείς οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία και στις δομές του ΕΣΥ της χώρας δεν θα σταματήσουμε τον αγώνα μας για να είναι η υγεία λαϊκό δικαίωμα και δημόσιο αγαθό. Θα αντισταθούμε σθεναρά στις πολιτικές που μετατρέπουν την υγεία σε εμπορεύσιμο είδοςκαι θα παλέψουμε για ένα δημόσιο σύστημα υγείας για όλους χωρίς αποκλεισμούς οικονομικούς ή άλλους, που να καλύπτει τις λαϊκές ανάγκες.
Θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να μην γυρίσουμε 150 χρόνια πίσω, στο Σικάγο του 1886, που το βασικό αίτημα των εργατών ήταν 8 ώρες δουλειά, 8 ώρες ξεκούραση, 8 ώρες ζωή!
Την 1η Μάη την τιμούμε απεργώντας την Πέμπτη 6 Μάη, συμμετέχοντας στην Απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία Εργαζομένων.
Καλούμε στην συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Άρτας, στις 10 το πρωί.

Άρτα,4/5/2021
Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ ν.Άρτας

Related posts

Όλα τα νέα μέτρα τι θα ισχύει για τον αθλητισμό και την εκκλησία – Ο επικαιροποιημένος χάρτης υγειονομικής ασφάλειας

Κώστας Παππάς

Απάντηση Υπουργού για την αύξηση ισχύος του υποσταθμού Αράχθου (Γραμμενίτσας Άρτας) και την αναβάθμιση του υποσταθμού Λούρου (Αγ. Γεωργίου Πρέβεζας)

Κώστας Παππάς

Άρτα: «Εφαρμογή των Υγειονομικών Πρωτοκόλλων στα Τουριστικά Καταλύματα»

Κώστας Παππάς

Leave a Comment

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..