ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΗΠΕΙΡΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σχέδιο Ασφάλειας Νερού από τη ΔΕΥΑ Άρτας

Στην υλοποίηση σχεδίου ασφάλειας νερού προχώρησε η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Άρτας, με στόχο τη διασφάλιση της ποιότητας του πόσιμου νερού.
Το Σ.Α.Ν της ΔΕΥΑ Άρτας αφορά το σύνολο του Δ. Αρταίων (σε έκταση 403 τετραγ. Χιλιομέτρων και πληθυσμού 43.000 κατοίκων) και αποτελεί το βασικό εργαλείο προγραμματισμού της Επιχείρησης στο τομέα της ύδρευσης, με έμφαση στα θέματα που σχετίζονται με την διασφάλιση της ποιότητας του νερού.
Η μελέτη ανατέθηκε με ανοικτό διαγωνισμό στην εταιρεία ΝΑΜΑ Σύμβουλοι Μηχανικοί και Μελετητές Α.Ε.
Το σχέδιο παρουσίασαν στα γραφεία της ΔΕΥΑΑ Ο Δήμαρχος Αρταίων και Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α Χρήστος Τσιρογιάννης και ο Μελετητής – Εκπρόσωπος της Εταιρείας Γιάννης Βαζίμας.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσω του σχεδίου πραγματοποιήθηκε έρευνα με τη χρήση συνολικά 77 ερωτηματολογίων προς τους καταναλωτές οι οποίοι και απάντησαν σε διάστημα ενός μήνα μέσω της εδικής φόρμας στην ιστοσελίδα της ΔΕΥΑΑ.
Σύμφωνα με την έρευνα, το 77% των καταναλωτών είναι ικανοποιημένοι από το έργο της ΔΕΥΑΑ στον τομέα της ύδρευσης, ενώ το 86% των καταναλωτών είναι ικανοποιημένοι από την ανταπόκριση της ΔΕΥΑΑ στα αιτήματά τους.
Με το Σχέδιο Ασφάλειας Νερού η ΔΕΥΑΑ και κατ΄ επέκταση ο Δ. Αρταίων αποκτά ένα πολύτιμο εργαλείο κα μέσω ενός control room όπου περιλαμβάνεται το σύνολο των υποδομών ύδρευσης μπορεί άμεσα να ελέγχει και να επεμβαίνει όπου προκύπτει πρόβλημα. Στα πλαίσια της μελέτης υλοποιήθηκε και ένας πλήρης κύκλος αναλύσεων νερού στα σημεία υδροληψίας και στην κατανάλωση νερού (μικροβιακές χημικές αναλύσεις σε σημεία υδροληψίας και 68 αναλύσεις νερού στην κατανάλωση).
«Το έργο που παρουσιάστηκε σήμερα είναι μια κίνηση ψηφιακού εκσυγχρονισμού των συστημάτων μας. Με συστήματα γεωγραφικών πληροφοριών, (GIS) αποτυπώνουμε τα δίκτυα και ενισχύουμε τα πληροφοριακά συστήματα της Επιχείρησης. Προτείνονται, επίσης, έργα και δράσεις ενόψει της νέας προγραμματικής περιόδου για ένα καλύτερο δίκτυο, με τις καλύτερες δυνατές παροχές προς τους δημότες μας.
Στόχος μας είναι να αντιμετωπίζουμε το νερό, όπως είναι. Δηλαδή ένα δημόσιο αγαθό που το προστατεύουμε και το αποδίδουμε στους δημότες μας με υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά» τόνισε ο Δήμαρχος Αρταίων ενώ ο εκπρόσωπος της εταιρείας σημείωσε «Είναι πολύ ουσιαστική η καταγραφή των αναγκών αναφορικά με συντηρήσεις, επιθεωρήσεις, καθαρισμούς, βλάβες και επεμβάσεις. Είναι το απαραίτητο βήμα, προκειμένου η ΔΕΥΑΑ να έχει την σωστή εικόνα τόσο για την ποιότητα του νερού, όσο και για τις υποδομές της ευρύτερα».

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Κορωνοϊός: 916 νέα κρούσματα – 96 ακόμα νεκροί

Κώστας Παππάς

Επίσκεψη στο Δημαρχείο έκανε σήμερα οι εκλεγμένοι της παράταξης “Δημοτική Αναγέννηση”

Κώστας Παππάς

Συνελήφθησαν ιδιοκτήτης καταστήματος και ένας παίκτης τυχερών παιχνιδιών στην Άρτα

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..