• Home
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΣΥΡΙΖΑ Άρτας για τη διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ Άρτας για τη διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού

Η διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού ως ευαίσθητου ζητήματος με ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διαστάσεις, χρήζει σοβαρότητας και συγκεκριμένης – στοχευμένης πολιτικής.
Η κυβέρνηση της ΝΔ χωρίς σχέδιο και αφού είχε επενδύσει προεκλογικά στο προσφυγικό, στοχοποιώντας τον ΣΥΡΙΖΑ και χυδαιολογώντας ταυτόχρονα, αφού κατήργησε το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, καθυστέρησε για 4 μήνες το πρόγραμμα μετεγκαταστάσεων δημιουργώντας χάος στα νησιά με τους αιτούντες άσυλο να εκτοξεύονται από τις 15.000 στις αρχές Ιουλίου στις 37.000 και αφού ανακάλυψε ότι είναι γεωπολιτικοί τελικά οι λόγοι αύξησης των ροών, μας αποκάλυψε το πολιτικό της σχέδιο για το προσφυγικό. Ένα σχέδιο που παραβιάζει κατάφωρα όλες τις διεθνείς συνθήκες, χωρίς ίχνος ανθρωπισμού και αλληλεγγύης. Τελικά πήρε μόνο λίγους μήνες στον κ. Μητσοτάκη για να καταλάβει το μπάχαλο που δημιούργησε στο προσφυγικό και πόσο γκάφα ολκής ήταν η απόφασή του να καταργήσει το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής στη χώρα με τις μεγαλύτερες ροές προσφύγων και μεταναστών σε όλη την Ευρώπη.
Η κυβέρνηση της ΝΔ με την πολιτική της αποδεικνύει ότι όχι μόνο είναι ανίκανοι να διαχειριστούν και να αντιμετωπίσουν το χάος που δημιούργησαν, γίνονται και τρομερά επικίνδυνοι όχι μόνο για τους πρόσφυγες αλλά για τις τοπικές κοινωνίες. Επέλεξαν να μας κατατάξουν στον χάρτη των πιο μισαλλόδοξων και σκοταδιστών σε όλη την Ευρώπη, επαναφέροντας μαζί με όλα τα άλλα το δόγμα της γενικευμένης αποτροπής στην θάλασσα.
Οφείλουμε να υπενθυμίσουμε ότι ως κυβέρνηση παραδώσαμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο φιλοξενίας, ένταξης και επιστροφών έως τέλος 2020. Άμεση προτεραιότητα αυτή την στιγμή είναι να αποσυμφορηθούν τα νησιά με μαζικές μεταφορές προς την ενδοχώρα προσφύγων και μεταναστών που έχουν διασφαλίσει άρση γεωγραφικού περιορισμού και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ασύλου σύμφωνα πάντα με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου.
Γνωρίζουμε ότι το προσφυγικό δεν είναι μια εύκολη υπόθεση και προφανώς δεν είναι πρόσφορο θέμα για πολιτική αντιπαράθεση. Ωστόσο και εδώ, όπως και στα εθνικά θέματα, η ΝΔ και βρίσκεται ενώπιον του κακού, λαϊκίστικου, προεκλογικού εαυτού της. Μας είπαν ότι για το προσφυγικό φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ. Μόλις εξελέγησαν μας είπαν πως φταίει η γεωπολιτική κρίση.
Οι ίδιοι που φώναζαν πως η μετεγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά δεν είναι λύση και έσπειραν τη μισαλλοδοξία στην ελληνική κοινωνία λέγοντας πως τους πρόσφυγες τους φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ, τώρα εκλιπαρούν τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες τους να αποδεχθούν μετεγκαταστάσεις. Και πρέπει προφανώς να τις αποδεχθούν γιατί οι κραυγές και η προσπάθεια να πετάξει ο ένας το μπαλάκι στον άλλο δεν είναι λύση απέναντι σε ένα πρόβλημα που δεν έχει εύκολες λύσεις.
Καλούμε τους πολίτες, τους τοπικούς φορείς και την Αυτοδιοίκηση να κρατήσουν ψηλά τη σημαία της αλληλεγγύης και του ανθρωπισμού στην Άρτα. Δεν είναι η ώρα να κρύβεται κανείς πίσω από τις ευθύνες των άλλων. Η Κυβέρνηση σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τον Δήμο οφείλουν να βρουν λύση που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της συγκυρίας και να σταματήσουν να κάνουν αντιπολίτευση στους κακούς εαυτούς τους, πυροδοτώντας μάλιστα μισαλλόδοξες διενέξεις και σπέρνοντας αβεβαιότητα και διχόνοια στις τοπικές κοινωνίες.

Related posts

Τα επιδόματα που καταβάλλονται μέχρι το τέλος Ιουλίου

Κώστας Παππάς

Σχολεία: Πότε ανοίγουν, ποιοι και πώς θα φορούν μάσκα – Τι πρέπει να ξέρουν οι μαθητές

Κώστας Παππάς

Νεότερα από τη φωτιά στον Παχυκάλαμο Άρτας

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..