ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ Άρτας για την Γεωπονική Σχολή

Παρακολουθώντας τις τελευταίες μέρες τη συζήτηση για την Γεωπονική Σχολή διαπιστώνουμε ότι τα στελέχη της κυβερνητικής παράταξης έχουν κοντή μνήμη και πασχίζουν να δικαιολογήσουν την καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Η ίδρυση των νέων πανεπιστημιακών τμημάτων δεν ήταν μια συγκυριακή επιλογή αλλά αίτημα δεκαετιών βαθιά ριζωμένο στη συνείδηση των πολιτών που κατέστη αναγκαιότητα με την πάροδο του χρόνου και την καταξιωμένη λειτουργία των τμημάτων του ΤΕΙ στην Άρτα τα προηγούμενα χρόνια. Ένα αίτημα που διεκδικήθηκε και προωθήθηκε από τους δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και αποτέλεσε δέσμευση του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα ενώπιον των αρτινών πολιτών πριν τις εκλογές του 2015.
Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι δεν μπορούν να αποδεχτούν ότι η Άρτα μπήκε στον χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης επί ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε η κυβέρνηση της ΝΔ δεν άργησε να δώσει δείγματα γραφής για το πώς αντιλαμβάνεται την τριτοβάθμια εκπαίδευση γενικά αλλά και ειδικά σε σχέση με τον νομό Άρτας, αφού ανέστειλε τη λειτουργία 37 νέων πανεπιστημιακών τμημάτων μεταξύ των οποίων και το Τμήμα Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής της Γεωπονικής Σχολής με έδρα την Άρτα που ιδρύθηκαν από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Η ακύρωση των πολιτικών ενίσχυσης της δημόσιας εκπαίδευσης που είχαν δρομολογηθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί ένα μεγάλο πλήγμα στην ελληνική περιφέρεια και στη βιωσιμότητα των νέων πανεπιστημιακών τμημάτων με απώτερο στόχο τη συρρίκνωση των δημόσιων πανεπιστημίων και την ενίσχυση της ιδιωτικής εκπαίδευσης και των κολλεγίων. Πρόκειται για μια εκδικητική απόφαση για το μέλλον της νέας γενιάς και του τόπου μας.
Την ίδια ώρα με τη μείωση του προϋπολογισμού για την παιδεία η κυβέρνηση της ΝΔ επιδιώκει να εγκαθιδρύσει ένα καθεστώς υποχρηματοδότησης, υποστελέχωσης και ελαστικών μορφών απασχόλησης στην εκπαίδευση. Πρέπει να σταθούμε απέναντι σε αυτή την αρνητική προοπτική που ακυρώνει κάθε θετικό βήμα που έγινε το προηγούμενο διάστημα στον χώρο της εκπαίδευσης.
Τις ίδιες παλινωδίες παρακολουθούμε και σε σχέση με το Αγροδιατροφικό Τεχνολογικό Πάρκο στην Άρτα, το οποίο τελικά προχωρά παρά την προσπάθεια υπονόμευσής του από τη Νέα Δημοκρατία. Η απόφαση της Συγκλήτου ήρθε σε πλήρη αναντιστοιχία με τις τοποθετήσεις των κυβερνητικών στελεχών στην Άρτα, οι οποίοι για άλλη μια φορά, για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, χρησιμοποίησαν τα ίδια επιχειρήματα με αυτά που είχε επικαλεστεί το 2018 ο τοπικός βουλευτής της ΝΔ, κ. Στύλιος, για να μη ψηφίσει την ίδρυση των πανεπιστημιακών τμημάτων στην Άρτα.
Ο αρτινός λαός όμως δεν ξεχνάει και αναγνώρισε την πρόοδο σε μια σειρά ζητήματα που αποτελούσαν αντικείμενο διεκδίκησης επί δεκαετίες στον νομό μας. Γι’ αυτό εξάλλου και έδωσε την πρωτιά στον ΣΥΡΙΖΑ επί σειρά ετών στην Άρτα.

Οφείλουμε να υπερασπιστούμε όσα κερδίσαμε για την Άρτα την προηγούμενη περίοδο. Ας συνειδητοποιήσουν εκεί στη ΝΔ ότι είναι κυβέρνηση και αντί να αντιπολιτεύονται τον ΣΥΡΙΖΑ περιμένουμε υπομονετικά μετά από ένα και πλέον χρόνο διακυβέρνησης της ΝΔ να ακούσουμε τι σχεδιάζουν για τον νομό της Άρτας. Εκτός κι αν επαναπαύονται σε όσα είχαν δρομολογηθεί επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Έργα που ομολογουμένως άλλαξαν την εικόνα του νομού μας κάτι που έγινε εμφανές και στους τέσσερις δήμους του νομού και είναι δύσκολο να το κρύψουν από τους πολίτες.
Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΤΑΣ

Related posts

Ενημέρωση από τον Εμπορικό Σύλλογο Άρτας για την λειτουργία των καταστημάτων από Δευτέρα 29/3

Κώστας Παππάς

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για την Αγία Σοφία: Δεν θα τολμήσουν να την μετατρέψουν σε τζαμί

Κώστας Παππάς

Μειώσεις 30% δημοτικών τελών στους επαγγελματίες – εκπτώσεις έως 100% στις ευπαθείς ομάδες

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..