ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνελήφθη ο εγκέφαλος της σπείρας που ανατίναζε ΑΤΜ

Ο 40χρονος Έλληνας έπεσε στα χέρια των αρχών στην περιοχή του Μενιδίου

Συνελήφθη πριν από λίγο στην περιοχή του Μενιδίου Αττικής ο εγκέφαλος της σπείρας η οποία έκλεβε αυτοκίνητα και ανατίναζε ΑΤΜ σε περιοχές της Ελλάδας.
Σύμφωνα με πληροφορίες μετά από μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας ο 40χρονος Έλληνας συνελήφθη αφού αναζητούνταν και αύριο θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.
Νωρίτερα το μεσημέρι της Παρασκευής η ΕΛ.ΑΣ. είχε ανακοινώσει ότι δύο Έλληνες 19 και 31 ετών συνελήφθησαν χθες σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση στην Αττική, ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε διαρρήξεις ΑΤΜ τραπεζών με εκρηκτικά στην Αττική και την επαρχία, με την χρήση κλεμμένων αυτοκινήτων.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένες κλοπές και απόπειρες αυτών κατά συναυτουργία και εξακολούθηση, εκρήξεις κατά συναυτουργία και λοιπές παραβάσεις σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες, πλαστογραφίες, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, καθώς και παράβαση των νομοθεσιών για τα όπλα και τα ναρκωτικά.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι τα μέλη της οργάνωσης, τουλάχιστον από τα τέλη του 2018, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση και διέπρατταν με τη χρήση εκρηκτικών υλών, διαρρήξεις ΑΤΜ και κλοπές αυτοκινήτων, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος, προκειμένου να αποκομίσουν σημαντικά οικονομικά οφέλη.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο τρόπος δράσης και η μεθοδολογία των δραστών, καταδεικνύει άτομα με ιδιαίτερη τεχνογνωσία στις εκρήξεις και ιδιαίτερη επιμέλεια στην επιλογή του τόπου και του χρόνου των πράξεών τους, καθόσον δρούσαν τις πρώτες πρωινές, επιδιώκοντας με αυτόν τον τρόπο να περιορίσουν στο ελάχιστο δυνατό την πιθανότητα να γίνουν αντιληπτοί από διερχόμενους πολίτες και από τις διωκτικές Αρχές.
Αναλυτικότερα, επέλεγαν ΑΤΜ που ήταν τοποθετημένα είτε σε σημεία που δεν υπήρχαν εγκατεστημένα κλειστά συστήματα βιντεοσκόπησης, είτε σε καταστήματα που ήταν απομακρυσμένα και επομένως εφοδιάζονταν με μεγαλύτερα χρηματικά ποσά, ώστε αφενός να μπορούν να επιχειρήσουν με άνεση, σε συνάρτηση με το χρόνο ανταπόκρισης των αστυνομικών δυνάμεων και αφετέρου να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους.

Related posts

Αυξάνεται ο ανταγωνισμός στα Σούπερ Μάρκετ – Έρχεται μεγάλη αλυσίδα από Ρωσία

Κώστας Παππάς

Πασχαλινό Μήνυμα του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλεξ. Καχριμάνη

Κώστας Παππάς

Για Τρίτη εβδομάδα στο «Βαθύ κόκκινοι» η Άρτα – Συνέντευξη με τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Γιώργο Πανέτα

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..