ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΝΕΚ – ΠΕΚ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ!!!

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών στην ΕΛΜΕ Άρτας ζήτησε από το ΔΣ της ΕΛΜΕ να προκηρυχθεί 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας για την Τετάρτη 17 Απρίλη – μέρα πανελλαδικής απεργίας, ώστε να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι να πάρουν μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Άρτας.
Οι απαντήσεις που πήραμε :
ΣΥΝΕΚ: Η Γ.Σ. των προέδρων των ΕΛΜΕ αποφάσισε να μην συμμετέχουμε στην απεργία της ΓΣΕΕ και να συμμετέχουμε στην απεργία της ΑΔΕΔΥ 2Ι ΜΑΗ. Κατα συνέπεια δεν μπορούμε να προκηρύξουμε στάση εργασίας για μια συγκέντρωση που δεν συμμετέχει η ΟΛΜΕ.
ΠΕΚ: Σεβόμαστε την απόφαση της ΟΛΜΕ
Συνάδελφοι- Συναδέλφισσες
Η κατρακύλα των ΣΥΝΕΚ και ΠΕΚ δεν έχει πάτο. Βάζουν επικίνδυνα ζητήματα για τη λειτουργία του σωματείου. Στην ουσία αρνούνται την δυνατότητα του σωματείου να λειτουργεί και να αποφασίζει αυτόνομα. Αλήθεια οι περισσότερες από 35 ΕΛΜΕ που έχουν πάρει αποφάσεις συμμετοχής με στάση εργασίας στις 17 Απρίλη, οι δεκάδες ΕΛΜΕ που κήρυξαν και οι ίδιες απεργία – αποχή απ την ατομική αξιολόγηση, δεν σέβονται τις αποφάσεις της ΟΛΜΕ; Ποιοί είναι αυτοί που θα απαγορεύσουν στην ουσία στους συναδέλφους να πάρουν μέρος σε απεργιακή κινητοποίηση;
Τα παραπάνω σε συνδυασμό με όσα ακούστηκαν στην τελευταία Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ, με τον πρόεδρο(ΣΥΝΕΚ)να μην επιτρέπει στους αναπληρωτές να πάρουν μέρος στην συνέλευση γιατί δεν ήταν οικονομικά εντάξει και στην ΠΕΚ να κατεβάζει όλο το αντεργατικό νομικό οπλοστάσιο για να μας πείσει ότι δεν έχουμε δικαίωμα να απεργήσουμε, τοποθετήσεις που θα τις ζήλευε ο Άδωνης και ο Χατζηδάκης, αποτελούν επικίνδυνες εξελίξεις, έχουν σχέση με την ίδια την λειτουργία του συνδικάτου στην προσπάθεια αφοπλισμού του, απαξίωσης και αποδυνάμωσής του.
Και αυτή η προσπάθεια θα πρέπει να πάρει την πρέπουσα απάντηση, όπως απάντηση θα πρέπει να πάρουν και οι ηγεσίες των παραπάνω παρατάξεων σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ που κάνουν σαν να μη γνωρίζονται μεταξύ τους και σε μοιρασμένους ρόλους δίνουν φιλί ζωής στην κυβέρνηση! (ΓΣΕΕ καταψήφισαν την μεγαλειώδη πανεργατική απεργία 28 Φλεβάρη – ΑΔΕΔΥ καταψήφισαν την απεργία 17 Απρίλη). Αρνούνται την αναγκαία ενιαία απάντηση όλων των εργαζομένων στην πολιτική της κυβέρνησης που οδηγεί τις ζωές μας σε αδιέξοδα.
Στις επερχόμενες εκλογές της ΕΛΜΕ να φέρουμε τα ΠΑΝΩ – ΚΑΤΩ, να αναδείξουμε πρώτη δύναμη και ενισχυμένη την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών στην ΕΛΜΕ, πρώτη δύναμη και ενισχυμένη για το 21ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ.
Τώρα είναι η ώρα για αλλαγή στο συσχετισμό δύναμης με αγωνιστικό προσανατολισμό στο σωματείο, δίπλα και μαζί με τους συναδέλφους, για ένα σωματείο μαζικό, διεκδικητικό, απαλλαγμένο από τους εκπροσώπους του κυβερνητικού συνδικαλισμού, με όποια μορφή και προσωπείο και αν εμφανίζονται.
Οι εκλεγμένοι στο ΔΣ της ΕΛΜΕ Άρτας με την ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΓΕΙΤΟΝΑΣ ΜΕΝΕΛΑΟΣ (ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΑΡΤΑΣ)
ΚΑΛΟΧΕΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (ΤΑΜΙΑΣ ΕΛΜΕ ΑΡΤΑΣ)

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Χρ. Γκόκα: Ομιλία στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης

Κώστας Παππάς

Άρτα – Το Σχέδιο για την πρόταση της Στρατηγικής ΒΑΑ

Κώστας Παππάς

Ολοκληρώθηκaν οι εργασίες του Αλιευτικού Καταφυγίου στην Κορωνησία, προϋπολογισμού ύψους 520.000€

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..