• Home
  • ΗΠΕΙΡΟΣ
  • Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας για πρόληψη Πλημμυρών, Κατολισθήσεων-Χιονοπτώσεων.
ΗΠΕΙΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας για πρόληψη Πλημμυρών, Κατολισθήσεων-Χιονοπτώσεων.

 

Στράτος Ιωάννου: «Κάνουμε πολύ σημαντικό έργο στον τομέα της πρόληψης και αντιπλημμυρικής προστασίας σε όλο το νομό.»
Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου στις 11.00 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητα Πρέβεζας η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Π. Ε. Πρέβεζας (Π.Σ.Ο.Π.Π) με θέμα «Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κίνδυνων και την άμεση/βραχεία διαχείριση των συνεπειών από την εκδήλωση Πλημμυρικών Φαινομένων-Κατολισθήσεων- Χιονοπτώσεων έτους 2022»
Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου στο καλωσόρισμά του ευχαρίστησε όλους τους φορείς για την παρουσία τους αλλά κυρίως για την πολύτιμη συνεισφορά τους στην πρόληψη και αντιμετώπιση των φαινομένων. «Έχουμε εμπεδώσει άριστες σχέσεις συνεργασίας όλα αυτά τα χρόνια και βοηθούμε ο ένας τον άλλον για τον κοινό σκοπό που είναι η προστασία απέναντι στις συνέπειες των ακραίων καιρικών φαινομένων. Θέλω, και πάλι να να συγχαρώ τις εθελοντικές οργανώσεις, όπως η ΛΕΚ, για το έργο που προσφέρουν»
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο έργο πρόληψης που πραγματοποιείται στο νομό:«Ως Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας κάνουμε πολύ σημαντικό έργο στον τομέα της πρόληψης με την υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων και τον καθαρισμό ρεμάτων. Ενδεικτικά αναφέρω, ότι αυτή τη στιγμή γίνονται καθαρισμοί στο Ρέμα Τούση, στον Αχέροντα, στον Κωκυτό, στον Αρέθωνα, στο Λούρο, όπου, εκτός από καθαρισμοί γίνεται θωράκιση των οχθών, ενίσχυση των αναχωμάτων, απομάκρυνση πλατάνων, κ.α.,Επίσης στο Θεσπρωτικό, στο Νικολίτσι, στην πεδιάδα Μπόιδα Μαυρή, στον κάμπο Αγ. Γεωργίου Κερασώνας, κ.α. Τα έργα αυτά γίνονται είτε με μηχανήματα της Περιφέρειας είτε σε συνεργασίες με εργολάβους.»
Ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας ανέφερε ότι «η πολιτική προστασία χτίζει σκαλοπάτια για να φτάσει κάπου ψηλά, και μπορεί εύκολα αυτό να γκρεμιστεί με ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο ή μια φυσική καταστροφή. Θέλω να πω ότι είναι άξια συγχαρητηρίων η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας για την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση των πυρκαγιών το καλοκαίρι. Θα ήθελα να συγχαρώ την Πυροσβεστική Υπηρεσία και όλες τις δυνάμεις που συνέβαλαν στην αντιμετώπισή τους». Ειδική μνεία έκανε στην ΛΕΚ Πρέβεζας η οποία «αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση εθελοντικής οργάνωσης, όχι μόνο σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, αλλά πανελλαδικά.»
Στην συνεδρίαση πήραν μέρος ο προιστ. Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου κ. ο κ. Δ. Μαυρογιώργος, ο Αντιδήμαρχος Δ. Πάργας, κ. Δ. Μάρκου, ο Αντιδήμαρχος Δ. Ζηρού Β. Παπαβασιλείου, ο κ. Ν. Παππάς Πρ/νοςΤμ. Πολιτικής Προστασίας Πρέβεζας, ο κ. Παν. Κόκκαλης υπο/ντης της Δ/νσης Αστυνομίας Πρέβεζας, ο κ. Δ. Τσουμάνης από το Γρ. Δ/τικης Υποστ. ΠΕ.ΠΥ.Δ Ηπείρου, οκ. Αθ. Μικρούλης Δ/της Π.Υ. Ν. Πρέβεζας, ο κ.Γ. Γκούμας Δ/της Π.Υ. Πρέβεζας, ο κ. κ. Β.Γιάννος Δ/της της Π.Υ. Πάργας, ο κ. Απ. Παπαποστόλου Δ/της της Π.Υ. Φιλιππιάδας, ο κ. Γ. Παρηγόρης, Διοικητής Α’ Λιμενικού Τμήμ. Πάργας, π κ. Ευ. Καζούκας , υπ. Πολιτ. Προστ Δήμου Πρέβεζας, η κ. Δημ. Ιωάννου προιστ, πολιτ. Προστ. Δήμου Ζηρού, η κ. Αλ. Τσώλα προϊσταμένη του Τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Ηπείρου, ο Κ. Τζουμάκας, από την Πολιτ. Προστασία Π.Ε. Άρτας, η κα Μέγα Αλεξάνδρα από την Εγνατία Οδό Α.Ε.- Διαχείριση Υποθ/σιας Σήραγγας Ακτίου- Πρέβεζας, ο κ. Γ. Μπιγέρης από την ΑΚΤΩΡ Α.Ε.- Αναδ. Συντήρησης Λειτουρ. Υποθ/σιας Σήραγγας, ο Χ. Δράκος γραμ. του ΤΟΕΒ Μπόιδα Μαυρή, από τις εθελοντικές οργανώσεις ο κ. Αθ. Κοτσαρίνης & Αλ. Τέφας από την ΛΕΚ Πρέβεζας, κ.α.

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Κάλεσμα ΑΔΕΔΥ Άρτας στην 24ωρη πανελλαδική Απεργία

Κώστας Παππάς

Θανατηφόρο τροχαίο στην ΕΟ Ιωαννίνων – Άρτας – Νεκρός 36χρονος

Κώστας Παππάς

Δύο συλλήψεις και κατάσχεση 67 κιλών ακατέργαστης κάνναβης

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..