ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεδρίασε το συντονιστικό Δίκτυο Κοινοτήτων Ελλάδας.

“Μια ιστορική τηλεδιάσκεψη για τα χρονικά των Κοινοτήτων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24 Ιαν. 2021 με πρωτοβουλία του Συντονιστικού Δικτύου Κοινοτήτων Ελλάδος.
Στη διαρκείας 2 ωρών τηλεδιάσκεψη έδωσαν το παρόν Πρόεδροι και Σύμβουλοι Κοινοτήτων από κάθε γωνιά της Ελληνικής επικράτειας συζητώντας τις αλλαγές στο νομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί.
Στην συζήτηση υπήρχε πλήρης ταύτιση των απόψεων ότι το νομοσχέδιο που σχεδιάζεται κινείται προς την λάθος κατεύθυνση σχετικά με το θέμα των Κοινοτήτων.
Τέθηκαν επί τάπητος όλα τα θέματα που ταλανίζουν τόσο τις ορεινές και νησιωτικές Κοινότητες όσο και τις μητροπολιτικές.
Συζητήθηκαν οι αλλαγές και οι βελτιώσεις που θα μπορούσαν να καλυτερεύσουν το συγκεντρωτικό σύστημα διοίκησης των Δήμων, να φέρουν την ισόρροπη ανάπτυξη μεταξύ κέντρου και περιφέρειας και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων με μια αποκεντρωτική πολιτική.
Την συζήτηση παρακολούθησαν και τοποθετήθηκαν μεταξύ των άλλων Κοινοτήτων εκπρόσωποι από το:
• Δίκτυο Κοινοτήτων Λέσβου (73 Κοινότητες)
• Ένωση Προέδρων Μεσσηνίας (275 Κοινότητες)
• Ομάδα Πρωτοβουλίας για Ένωση Κοινοτήτων Λάρισας (υπό σύσταση)
• Δίκτυο Κοινοτήτων Δήμου Εορδαίας (25 Κοινότητες
• Δίκτυο Κοινοτήτων Δήμου Αμυνταίου (24 Κοινότητες)
• Δίκτυο Κοινοτήτων Χίου (28 Κοινότητες, υπό σύσταση)
Το Συντονιστικό έχει ήδη αναλάβει πρωτοβουλία για συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών και την Κ.Ε.Δ.Ε. (έχουν ήδη σταλεί επιστολές) ενώ όλοι συμφώνησαν να επικοινωνήσουν όλες οι Κοινότητες τα αιτήματα τους με ψηφίσματα στους οικείους Δήμους και τους κατά τόπους βουλευτές”.

Related posts

Τι λένε οι Αρτινοί για την Υπουργοποίηση του Γιώργου Στύλιου

Κώστας Παππάς

Αναστολή εκδηλώσεων στην Περιφέρεια Ηπείρου μέχρι 31 Αυγούστου

Κώστας Παππάς

Συνελήφθη 53χρονος σε χωριό του Δήμου Αρταίων για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..