• Home
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • Συνάντηση Ένωσης Αστυνομικών με Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης Κ. Τσουβάλα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνάντηση Ένωσης Αστυνομικών με Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης Κ. Τσουβάλα

Την 22-06-2022 στο πλαίσιο της επίσκεψης του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Κωνσταντίνου ΤΣΟΥΒΑΛΑ στην Άρτα, πραγματοποιήθηκε μαζί του συνάντηση της Ένωσής μας, παρουσία του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεωργίου ΣΤYΛΙΟΥ, του ΓΕ.Π.Α.Δ. Ηπείρου Υποστρατήγου κ. Κωνσταντίνου ΔΟΥΒΑΛΗ, του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας Ταξίαρχου κ. Γεώργιου ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ και Αστυνομικών της Δ.Α. Άρτας, κατά την οποία αναφερθήκαμε σε τοπικά προβλήματα τα οποία απασχολούν το αστυνομικό προσωπικό της Διεύθυνσής μας, καθώς και σε διαχρονικά αιτήματα του αστυνομικού προσωπικού για τα οποία η Ομοσπονδία εργάζεται μεθοδικά και με συνέπεια δίνοντας καθημερινά τον αγώνα της.
Ειδικότερα, αναφερθήκαμε στην θεσμοθέτηση του επαγγέλματος μας ως επικίνδυνο, αίτημα διαχρονικό των αστυνομικών, το οποίο με πρωτοβουλία της Π.Ο.ΑΣ.Υ. επανήλθε στη πρώτη γραμμή των διεκδικήσεών μας το 2017 και για το οποίο μας δήλωσε ότι αποτελεί δίκαιο αίτημα, έχει τη θετική εισήγηση της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου και είναι κάτι το οποίο επεξεργάζεται ο φορέας ειδικού σκοπού που ιδρύθηκε από την Π.Ο.ΑΣ.Υ.. Επιπλέον, αναφερθήκαμε στη θέσπιση ενός δίκαιου μισθολογίου και στην αναβάθμιση της αστυνομικής εκπαίδευσης, όχι μόνο για τη Σχολή Αξιωματικών, όπως προανήγγειλε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αλλά και της Σχολής Αστυφυλάκων, η οποία αναβαθμίσθηκε με τη δημοσίευση του Π.Δ. 60/2021, πλην όμως, απαιτείται η συνέχιση των ενεργειών, ώστε να εφαρμοστούν πλήρως τα πρότυπα της συνθήκης της Μπολόνιας.
Εν συνεχεία αναφερθήκαμε στην πρόταση μας από το 2015, που αφορά την ίδρυση αστυνομικού τμήματος μικτής αρμοδιότητας στο Δήμο Νικολάου Σκουφά, ο οποίος αποτελεί τον μοναδικό δήμο της χώρας χωρίς Αστυνομικό Τμήμα ή Αστυνομικό Σταθμό, με οργανική δύναμη τουλάχιστον 30 αστυνομικών και η στελέχωσή της νεοϊδρυθείσας υπηρεσίας να γίνει σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 17 παρ. 1 εδ. β΄ του Π.Δ. 100/2003, δηλαδή με έκτακτες μεταθέσεις αστυνομικού προσωπικού από άλλη περιοχή μετάθεσης, το οποίο θα προέρχεται από τους οικείους πίνακες τακτικών μεταθέσεων κατά σειρά προτεραιότητας και όχι από την υπάρχουσα δύναμη της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας.
Επιπρόσθετα, θίξαμε το ζήτημα του υλικοτεχνικού εξοπλισμού και συγκεκριμένα ότι από το 2008 και εντεύθεν, στους συναδέλφους μας δεν έχουν χορηγηθεί τα προβλεπόμενα εφόδια ιματισμού, υπόδησης και εξάρτησης, με αποτέλεσμα να υφίστανται συνεχή οικονομική αιμορραγία καθώς υποχρεώνονται να προμηθεύονται τα είδη ιματισμού και υπόδησης με ιδίες δαπάνες, προκειμένου να επιτευχθεί το κανονικό της στολής.
Τέλος, τονίσθηκε ότι ειναι αναγκαία και άμεση η αντικατάσταση των δικύκλων οχημάτων της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνση Αστυνομίας Άρτας, διότι με την προσθήκη των δίκυκλων αυτών οχημάτων θα ενισχυθεί και θα αναβαθμιστεί η ασφάλεια και η επιχειρησιακή ετοιμότητα και θα βελτιωθεί το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

                                         – Ο –                                                        – Ο –
                                  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                           ΑΠΟΤΟΡΗΣ Δημήτριος                         ΣΓΩΡΑΣ Σωτήριος

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Τέλος η απαγόρευση κυκλοφορίας, Επιστρέφει η μουσική

Κώστας Παππάς

Άρτα: Οι φορείς ανταποκρίνονται στο πρόβλημα της μητέρας 5 παιδιών που δίνει τη δική της μάχη για τη ζωή

Κώστας Παππάς

Νεκρά δύο κορίτσια 14 και 11 ετών σε Τρίκαλα και Ρόδο

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..