• Home
  • ΗΠΕΙΡΟΣ
  • Συμμετοχή του Δήμου Αρταίων στην πρώτη εκπαιδευτική επίσκεψη του ευρωπαϊκού έργου ARTIST στην Ουγγαρία
ΑΡΤΑ ΗΠΕΙΡΟΣ

Συμμετοχή του Δήμου Αρταίων στην πρώτη εκπαιδευτική επίσκεψη του ευρωπαϊκού έργου ARTIST στην Ουγγαρία

Στην πρώτη εκπαιδευτική επίσκεψη και θεματικό σεμινάριο του ευρωπαϊκού έργου ARTIST – “Elevatingsustainablemobilitythrough the use of branding, design and art”, που πραγματοποιήθηκεστο Szombathely της Ουγγαρίας, με διοργανωτή το Κυβερνητικό Γραφείο της Περιφέρειας Vas,συμμετείχε ο Δήμος Αρταίων.
Η συνάντηση συγκέντρωσε εταίρους και ενδιαφερόμενους φορείς από την Ελλάδα, τη Ρουμανία, τη Φινλανδία, τη Σερβία και την Ουγγαρία, με στόχο την ανταλλαγή εμπειριών και καλών πρακτικών σχετικά με τη σύνδεση της βιώσιμης κινητικότητας με την ανάδειξη της ταυτότητας του τόπου, τονδημιουργικό σχεδιασμό, την τέχνη στο δημόσιο χώρο και τη συμμετοχή της κοινότητας.
Στο σεμινάριο συμμετείχαν επίσης, είτε δια ζώσης είτε διαδικτυακά, εκπρόσωποι φορέων και ενδιαφερόμενων μερών της περιοχής της Άρτας, συμβάλλοντας στην ανταλλαγή εμπειριών και στη διερεύνηση της δυνατότητας προσαρμογής καλών πρακτικών στις τοπικές ανάγκες.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης παρουσιάστηκαν τοπικές πρωτοβουλίες του Szombathely και της Περιφέρειας Vas, όπως το 30Y CultureBus – PoetryTour, το UrbanpARTy, το TrafficSafetyPark, δράσεις ενθάρρυνσης της ποδηλατικής μετακίνησης, καθώς και παραδείγματα δημόσιων τοιχογραφιών και αστικών παρεμβάσεων. Οι παρουσιάσεις συνδυάστηκαν με επιτόπιες επισκέψεις, δίνοντας στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να εξετάσουν την εφαρμογή και τη δυνατότητα μεταφοράς των πρακτικών αυτών σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις και περιφέρειες, για τη διαμόρφωση πιο ελκυστικών δημόσιων χώρων και την ενθάρρυνση των πολιτών να επιλέγουν πιο βιώσιμους τρόπους μετακίνησης.
Το έργο ARTIST συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Προγράμματος Interreg Europe.Στόχος του είναι η ενίσχυση των δημόσιων πολιτικών βιώσιμης κινητικότητας, μέσα από την αξιοποίηση της ταυτότητας του τόπου, του δημιουργικού σχεδιασμού και της δημόσιας τέχνης ως εργαλείων για πιο ελκυστικές, λειτουργικές και φιλικές προς τους πολίτες αστικές μετακινήσεις.

________________________________________

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.interregeurope.eu/artist

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Συνάντηση του Γιώργου Στύλιου με την Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Κώστας Παππάς

Χτύπησε και τα Ιωάννινα η χαλαζόπτωση

Κώστας Παππάς

Το Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO Βίκου-Αώου γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Γης

Κώστας Παππάς

Leave a Comment

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..