ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Στο επίκεντρο η αξιοποίηση της Λίμνης Πουρναρίου

ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ

Η αξιοποίηση της Λίμνης Πουρναρίου αποτελεί έναν από τους άξονες προτεραιότητας του Δ. Αρταίων, όπως τόνισε ο Δήμαρχος Αρταίων στο Δημοτικό Συμβούλιο, ως ένα από τα έργα των ολοκληρωμένων χωρικών επενδύσεων που πρέπει να διεκδικηθούν στα πλαίσια της νέας προγραμματικής περιόδου.
Η αξιοποίηση της Λίμνης Πουρναρίου αποτέλεσε και το θέμα της συνάντησης που είχε στο Δημαρχείο, ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης και ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Πανέτας με αντιπροσωπεία της Ομάδας Πρωτοβουλίας Πολιτών που έχει συσταθεί για τον σκοπό αυτό.
Ενόψει της προγραμματικής περιόδου 2021-2027, όπως επισημάνθηκε, θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων (Περιφέρεια, Δήμοι Αρταίων, Ν. Σκουφά, Κ. Τζουμέρκων, Επιμελητηρίου και Ομάδας Πολιτών) ώστε να υποβληθεί κοινή πρόταση στο νέο ΕΣΠΑ ή το Ταμείο Ανάκαμψης, για την χρηματοδότηση ολοκληρωμένης μελέτης και των απαιτούμενων έργων υποδομής για την εξασφάλιση της προσβασιμότητας στη παραλίμνια περιοχή, την αξιοποίηση του φυσικού περιβάλλοντος, την καλύτερη διαχείριση των παραγωγικών πόρων της περιοχής, την ανάδειξη και τουριστική αξιοποίηση της Λίμνης Πουρναρίου.
Όπως είπε ο κ. Τσιρογιάννης στην ενημέρωση του Δ.Σ, μετά τη συνάντηση με την Ομάδα Πρωτοβουλίας Πολιτών, θα ενημερωθεί και ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας ώστε να προκληθεί ένα τραπέζι διαλόγου και προχωρήσουν οι διαδικασίες με την στήριξη και των τοπικών Βουλευτών. Πρόσθεσε δε, ότι οι επόμενες κινήσεις μπορούν να γίνουν με βάση τη μελέτη Ντάλλα που είχε εκπονηθεί για λογαριασμό της ΔΕΗ και είχε παραδοθεί επί Νομαρχίας Γιώργου Παπαβασιλείου.
Ο Δήμαρχος Αρταίων σημείωσε ότι η Λίμνη Πουρναρίου εκτός από τις υποδομές σε δρόμους και τουρισμό, μπορεί να αξιοποιηθεί και παραγωγικά για την άρδευση του κάμπου μέσω κλειστού αγωγού αλλά και για την υδροδότηση της πόλης της Άρτας.

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Επιτρέπεται η αλιεία, συγκομιδή οστρακοειδών από την ζώνη παραγωγής Μάζωμα

Κώστας Παππάς

Όλγα Γεροβασίλη: Όλοι μας, με τις δυνάμεις του ο καθένας, να φροντίσουμε να σπάσει το φράγμα της σιωπής

Κώστας Παππάς

Δήμος Αρταίων: Αναπτυξιακό Πρόγραμμα – 30 εκατ. ευρώ σε χρηματοδοτούμενα έργα – Σταθερά Δημοτικά Τέλη

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..