ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στο Αρχοντικό Ζορμπά η στέγη της ΦωτΟΑρτ

O Φωτογραφικός Σύλλογος Άρτας, η δραστήρια ΦωτΟΑρτ αποκτά στέγη στο Αρχοντικό Ζορμπά (επί της Περιφερειακής Οδού, δίπλα στη Μητρόπολη).
Την επίσημη ανακοίνωση έκανε η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας Βαρβάρα Παπαδοπούλου κατά την διάρκεια ημερίδας που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας.
Εκτιμώντας ότι το Αρχοντικό Ζορμπά θα μπορούσε να αποτελέσει σημείο αναφοράς στο τοπικό πολιτιστικό γίγνεσθαι και να αποκτήσει ζωή και δράση, η ΦωτΟΑρτ υπέβαλλε στην κα Παπαδοπούλου ανεπίσημα το σχετικό αίτημα πριν από δυο χρόνια, όταν ξεκίνησε και η συνεργασία των δύο πλευρών. Ο φωτογραφικός Σύλλογος επανήλθε, επίσημα πλέον, πριν από μερικούς μήνες στο αίτημά του και έχοντας πλέον την στήριξη και την θετική εισήγηση του Δημάρχου Αρταίων Χρ. Τσιρογιάννη.
Έτσι, με απόφαση του Κ.Α.Σ, παραχωρείται στη ΦωτΟΑρτ μέρος του Αρχοντικού Ζορμπά υπό όρους και υπό την επίβλεψη και τον έλεγχο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας. Η παραχώρηση θα γίνει για ένα χρόνο με δυνατότητα όμως ανανέωσής της εφόσον τηρηθούν οι όροι.
Η κα Παπαδοπούλου κάνοντας την ανακοίνωση τόνισε τη “χημεία” που υπάρχει στη συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας με τη ΦωτΟΑρτ.
Από την πλευρά του ο Φωτογραφικός Σύλλογος, που από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας του έχει δώσει εξαιρετικά δείγματα δουλειάς με εκθέσεις και συνεργασίες εντός και εκτός Άρτας, με ενθουσιασμό υποδέχθηκε την απόφαση του Κ.Α.Σ και ήδη ετοιμάζει την δράση με την οποία θα εγκαινιάσει αυτό το νέο ξεκίνημα. Αυτό, κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει αρχές Μαρτίου με έκθεση φωτογραφικού υλικού και θα αφορά μία ξεχωριστή ματιά των μελών της ΦωτΟΑρτ στα μνημεία της Άρτας και όχι μόνο.

Related posts

Σε απολογία καλείται ο παιδίατρος Γιάννης Πασιάς για τις απόψεις του για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Κώστας Παππάς

ΟΔΔΥ: Στο «σφυρί» 68 αυτοκίνητα από 300 ευρώ!

Κώστας Παππάς

Η Όλγα Γεροβασίλη στην ανοιχτή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στην Άρτα

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..