ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης ο Δήμος Πρέβεζας

Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης, κατόπιν αιτήματος του Δήμου Πρέβεζας, κήρυξε με Απόφασή του ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλειος Παπαγεωργίου το σύνολο των Δημοτικών Ενοτήτων Λούρου και Ζαλόγγου του Δήμου Πρέβεζας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες ανάγκες και να γίνει διαχείριση των συνεπειών από την ισχυρή σεισμική δόνηση της 21-3-2020.
Στην κήρυξη Έκτακτης Ανάγκης συμπεριλαμβάνονται, επίσης, Δημοτικές Ενότητες των Π.Ε Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων ενώ ειδικότερα για την Π.Ε. Πρέβεζας και η Δημοτική Ενότητα Φαναρίου στο Δήμο Πάργας.
Η ισχύς της Απόφασης έχει διάρκεια 6 μηνών έως και 21 Αυγούστου 2020.
Παράλληλα ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ .Νίκος Γεωργάκος με την υπ. αριθμ.120/2020 απόφασή του προχώρησε στη συγκρότηση τριμελούς επιτροπής του Δήμου Πρέβεζας η οποία θα διενεργήσει αυτοψίες στις δηλωμένες στην αίτηση των δικαιούχων κατοικίες προκειμένου :
α) Να ελέγξει ότι η κύρια κατοικία που έχει δηλωθεί είναι πληγείσα, στην περίπτωση
του επιδόματος πρώτων βιοτικών αναγκών.
β) Να ορίσει τον βαθμό ζημίας της κύριας κατοικίας, στην περίπτωσης επιδόματος
απλών επισκευαστικών εργασιών ή/και της οικοσκευής.
Μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης των αιτημάτων που θα υποβληθούν
εμπρόθεσμα δηλαδή εντός μηνός από την εκδήλωση της φυσικής καταστροφής (έως 22 Απριλίου 2020), η Επιτροπή θα συντάξει σχετική εισήγηση με τους δικαιούχους
επιδομάτων, την οποία διαβιβάζει στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής μαζί με όλους τους φακέλους και τα δικαιολογητικά προκειμένου να καταρτιστεί ο συνολικός κατάλογος δικαιούχων.

Related posts

Αναστολή Κλινικών δραστηριοτήτων για τους φοιτητές Ιατρικής του Παν. Πατρών λόγω του κρούσματος

Κώστας Παππάς

Εκατοντάδες κλήσεις σε επιχειρησιακή τροχονομική δράση – «Ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών στις πόλεις»

Κώστας Παππάς

Ημέρες Φωτογραφίας Άρτας 2020 από την Φ.Ο.Α.

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..