ΕΠΙΣΤΗΜΗ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε Αρτινό καθηγητή το Διεθνές Βραβείο Καινοτόμου Εκπαιδευτικού

Ο Διεθνής Οργανισμός International Institute of Organized Research ασχολείται με Ακαδημαϊκά και Ερευνητικά προγράμματα για την εκπαίδευση σε διεθνές επίπεδο και έχει έδρα στην Ινδία με την Αναγνώριση και καθοδήγηση του Υπουργείου και της Κυβέρνησης.
Μετά την έρευνα της επιτροπής των βραβείων σε διεθνές επίπεδο αξιολογώντας τις υποψηφιότητες από Εκπαιδευτικούς για το 2020-2021 το Βραβείο απονέμεται στον Δρ Βασίλειο Δρούγα Εκπαιδευτικό από την Άρτα με τον τίτλο του ¨International Innovative Educator¨ Διεθνές Βραβείο Καινοτόμου Εκπαιδευτικού.
Λαμβάνεται υπόψιν το εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο, η καινοτομία στην εκπαιδευτική διαδικασία, η ερευνητική εμπειρία και το συγγραφικό έργο καθώς και η συμμετοχή και οι διακρίσεις των επιστημόνων από άλλους διεθνείς οργανισμούς που σχετίζονται με την έρευνα και την εκπαίδευση.
Επίσης οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν διακεκριμένα προσόντα, όπως να είναι ενεργοί Εκπαιδευτικοί, να έχουν ανώτερες σπουδές στην έρευνα και την εκπαίδευση μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές αλλά και επίσημα να αποδεικνύουν την δραστηριότητά τους σε καινοτόμες ιδέες και πρακτικές στην εκπαίδευση, Επίσης οι καινοτόμες αυτές πρακτικές να έχουν δημοσιευθεί σε εργασίες και διεθνή συνέδρια, περιοδικά ή βιβλία και να έχουν εφαρμοστεί με σκοπό την ποιότητα και την εξέλιξη στην εκπαίδευση.
Ο Δρ. Βασίλης Δρούγας είναι Πτυχιούχος Φυσικός από το Τμήμα Φυσικής Πανεπ. Ιωαννίνων
Κατέχει το Μάστερ Με Άριστα στην Έρευνα και τη Διδακτική της Φυσικής από το Τμήμα Φυσικής Πανεπ. Ιωαννίνων και
Διδακτορικό με Άριστα στην Εργοφυσιολογία στην Ιατρική Σχολή Πανεπ Ιωαννίνων.
Σήμερα ολοκληρώνει το νέο του Διδακτορικό δίπλωμα στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπ. Ιωαννίνων όπου μελετάει καινοτόμες μεθόδους προσέγγισης των Φυσικών Νόμων και Φαινομένων για την Εκπαίδευση.
Υπήρξε επί 17 χρόνια καθηγητής στο ΤΕΙ Ηπείρου και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και σήμερα διδάσκει στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Τα τελευταία χρόνια μελετάει τη ΝευροΦυσιολογία στην Εκπαίδευση και τη μάθηση με σκοπό τη διερεύνηση και την αξιολόγηση μεθόδων για την εφαρμογή της .
Δημιούργησε πρότυπα εκπαιδευτικά Πραγματικά 3D μοντέλα για την εκπαίδευση στις Φυσικές Επιστήμες και έχει γράψει βιβλία εκλαΐκευσης της επιστήμης Κύρια των Φυσικών Επιστημών για παιδιά με σκοπό την προσέγγιση της επιστήμης με απλό τρόπο μέσω εικόνων διαδράσεων και μυθιστορηματικών περιγραφών όπου οι μαθητές μπορούν να κάνουν εργασίες και να γράψουν δικές τους ιστορίες από τις καθημερινές τους εμπειρίες.
Επίσης έχει δημιουργήσει αρκετά επιτραπέζια Εκπαιδευτικά Παιχνίδια με Φυσική, Μαθηματικά Χημεία που έχουν παρουσιαστεί σε διεθνή Επιστημονικά συνέδρια.

Related posts

Κορωνοϊός – ΣτΕ: «Παγώνουν» τα πρόστιμα των 300 ευρώ μέχρι να κριθεί η συνταγματικότητά τους

Κώστας Παππάς

θανατηφόρο τροχαίο – Νεκρός 30χρονος μοτοσικλετιστής

Κώστας Παππάς

Κορονοϊός: 476 νέα κρούσματα στην Ελλάδα 66 νεκροί και 467 διασωληνωμένοι

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..