• Home
  • ΗΠΕΙΡΟΣ
  • Σεμινάριο Επαγγελματικού Προσανατολισμού από το φροντιστήριο Αστρολάβος
ΕΠΙΣΤΗΜΗ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ

Σεμινάριο Επαγγελματικού Προσανατολισμού από το φροντιστήριο Αστρολάβος

Αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες των μαθητών της Άρτας , τους προβληματισμούς των γονιών και των συναδέλφων καθηγητών, σε ένα συνεχόμενο και μεταβλητό επαγγελματικό περιβάλλον, αποφασίσαμε να καλέσουμε στην πόλη μας έναν από τους σημαντικότερους ανθρώπους στον χώρο του επαγγελματικού προσανατολισμού ,τον κ.Στράτο Στρατηγάκη.
Το Σάββατο 4 Μαρτίου στις 19.30 στην αίθουσα του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου Άρτης, ο Σκουφάς, θα πραγματοποιήσει σεμινάριο ο Μαθηματικός -Ερευνητής, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας και Εκπαιδευτικός Συντάκτης στην εφημερίδα Ναυτεμπορική, Στράτος Στρατηγάκηςμε θέμα: Η ΕΠΙΛΟΓΉ ΣΠΟΥΔΏΝ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΈΛΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΝΈΑ ΕΠΟΧΗ. Σε μία εποχή που όλα εξελίσσονται τόσο γρήγορα ο κύριος Στρατηγάκηςθα παρουσιάσει ένα πλήρες πρόγραμμα επαγγελματικού προσανατολισμού, ώστε να βοηθήσει μαθητές και γονείς να ανακαλύψουν δεδομένα και πληροφορίες για τις επιλογές τους. Βασικός στόχος του σεμιναρίου θα είναι να συνδυάσουμε τις σχολές και τα επαγγέλματα που επιθυμούν οι μαθητές ,με τα ενδιαφέροντα και τις κλίσεις τους.
Ερωτήματα όπως τι επάγγελμα να ακολουθήσω, τι να σπουδάσω ,δεν είναι εύκολο να απαντηθούν εάν δεν γνωρίζει κάποιος όλα τα δεδομένα , γι’αυτόκαι στο σεμινάριο επαγγελματικού προσανατολισμού θα προσπαθήσουμε να φωτίσουμε όλες τις απορίες των παιδιών και των γονιών τους.Θα αναλυθούν τα περισσότερα λάθη που κάνουν τα παιδιά όταν επιλέγουν σχολές στο μηχανογραφικό δελτίο και πώς μπορούν να τα αποφύγουν.
Παράλληλα θα αναλυθεί το πολύπλοκο εξεταστικό σύστημα ,τις ομάδες προσανατολισμού που μπορούν να ακολουθήσουν οι μαθητές, καθώς και τα επιστημονικά πεδία. Συνάμα θα ξεκαθαρίσουμε τις διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στις συναφείς σχολές, άρα θα είναι και πιο εύκολη η επιλογή από τα παιδιά, ενώ θα αναλύσουμε την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και τον τρόπο υπολογισμού των μορίων.
Η επιλογή επαγγέλματος είναι από τις σημαντικότερες επιλογές στην ζωή μας , διότι για να είναι ευτυχισμένος ένας άνθρωπος θα πρέπει να ασχολείται με κάτι που το αγαπά και του ταιριάζει . Γι’ αυτό το σεμινάριο απευθύνεται και στους γονείς, ώστε να ενημερωθούν σε βασικά ζητήματα του επαγγελματικού προσανατολισμού , ώστε να στηρίξουν αλλά και να ωθήσουν τα παιδιά τους να κάνουν τις επιλογές που τους αρμόζει.
Ο Στράτος Στρατηγάκης είναι:
1. Μαθηματικός του ΑΠΘ (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης).
2. Εκπαιδευτικός συντάκτης του naftemporiki.gr από το 2014.
3. Συνεργάτης της εφημερίδας Καθημερινή από το 2005.
4. Σύμβουλος Σταδιοδρομίας, μέλος της ΕΛΕΣΥΠ (Ελλ. Εταιρεία Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού).
Έχει διατελέσει:
1. Εκπαιδευτικός συντάκτης της εφημερίδας Αγγελιοφόρος, της μεγαλύτερης εφημερίδας της Βόρειας Ελλάδας.
2. Συνεργάτης της εφημερίδας Ελευθεροτυπία σε θέματα εκπαίδευσης.
Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης Αστρολάβος
ΚατσώτηςΒασίλης
Χημικος ,MSc
Ιστορικός.

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Σύλληψη στην Πρέβεζα για παραβάσεις των νόμων περί αρχαιοτήτων, ναρκωτικών και όπλων

Κώστας Παππάς

Concorde: 19 χρόνια από τη μοιραία συντριβή στο Παρίσι – Η αρχή του τέλους για τον υπερηχητικό “θρύλο”

Κώστας Παππάς

Ανακοίνωση ΝΕ ΠΑΣΟΚ Άρτας για τις εκλογές της ΠΕΔ

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..