• Home
  • ΗΠΕΙΡΟΣ
  • Ριζοσπαστική Δημοτική Αλλαγή – Η επιστολή Γ. Στύλιου παρεμβαίνει στην διαδικασία αξιοποίησης του πρώην ΞΕΝΙΑ.
ΗΠΕΙΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ριζοσπαστική Δημοτική Αλλαγή – Η επιστολή Γ. Στύλιου παρεμβαίνει στην διαδικασία αξιοποίησης του πρώην ΞΕΝΙΑ.

Για το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αρταίων που πραγματοποιήθηκε στις 22/3/202
Στο  Δημοτικό Συμβούλιο, για μια ακόμη φορά εντός ενός 2μήνου, αναγνώστηκε επιστολή του κ.Στύλιου βουλευτή και Υπουργού της Κυβέρνησης της ΝΔ, με την οποία παρεμβαίνει στην διαδικασία αξιοποίησης του πρώην ΞΕΝΙΑ.
Από την άλλη μεριά, η Δημοτική Αρχή, για ένα έργο που θα «ανοίξει» το κάστρο της πόλης στους ανθρώπους ( κατοίκους και επισκέπτες) με δίκαιο και βιώσιμο τρόπο ως δημόσιος χώρος, και που ωριμάζει εδώ και 7 χρόνια τουλάχιστον προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση και το οποίο έχει μελετηθεί, έχει χρηματοδοτηθεί, έχει συζητηθεί και αποφασιστεί σε Δημοτικά Συμβούλια διαφόρων συνθέσεων, έχει συμφωνηθεί και αποφασιστεί με το Κεντρικό ΑρχαιολογικόΣυμβούλιο και το Υπουργείο Πολιτισμού, και τελικά φτάνει στην υλοποίηση του, έχει ελάχιστες απαντήσεις να μας δώσει στο γιατί καθυστερεί εδώ και 4 μήνες η δημοπράτηση του. Χθες το μόνο που βρήκε να απαντήσει είναι ότι τα τεύχη δημοπράτησης του έργου βρίσκονται στην διαχειριστική αρχή για έλεγχο και παρατηρήσεις, ενώ 4 μήνες πριν ενημέρωνε πάλι σε Δημοτικό Συμβούλιο ότι το έργο δημοπρατείται.
Δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε την παραχώρηση του δημόσιου χώρου του κάστρου, του αρχαιολογικού χώρου του κάστρου, στα ιδιωτικά συμφέροντα που θέλουν να τον λυμανθούν. Αυτή τη μάχη θα την δώσουμε με όλες μας τις δυνάμεις!
Ζητάμε να σταματήσει το κρυφτό μεταξύ των εμπλεκομένων υπηρεσιών και να δημοπρατηθεί άμεσα το έργο.
Πλέον είναι ολοφάνερο τι, πως και γιατίυπερασπίζεται ο καθένας και η καθεμιά μας.
Το ποιες είναι οι προθέσεις και οι διαθέσεις σε ότι αφορά στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων άλλωστε φάνηκε και στην τοποθέτηση της παράταξης του Δημάρχου για το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης του νερού. Στο προσχέδιο ψηφίσματος το οποίο καταθέσαμε για συζήτηση και ψήφιση και σας το κοινοποιούμε, ο Δήμαρχος αφού πρώτα ζήτησε να αναγνωσθεί Δελτίο Τύπου της ΚΕΔΕ το οποίο έλεγε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι «μετά τις αλλαγές που έγιναν»και « τις εξηγήσεις που δόθηκαν από τον κ.Σκρέκα», συμφωνεί η ΚΕΔΕ με το πολυνομοσχέδιο του ΥΠΕΝ, παρουσίασε σαν δικό του ψήφισμα την τρισέλιδη ανακοίνωση της Ένωσης των ΔΕΥΑ, σε μια προσπάθεια να φανεί αρεστός στην τωρινή κυβέρνηση και στις ιδεολογικές της εμμονές περί ιδιωτικοποιήσεων ακόμη και στο νερό, αποκρύπτοντας τα αίτια και μεγάλο τμήμα της πραγματικότητας.
Η πραγματικότητα είναι ότι το νερό είναι δημόσιο κοινωνικό αγαθό, προστατεύεται από το Σύνταγμα ως τέτοιο και σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να μπει η διαχείριση του υπό μια Ρυθμιστική Αρχή, ρόλος της οποίας είναι η ρύθμιση της τιμής εμπορικών προϊόντων.
Εμείς για μια ακόμη φορά δηλώνουμε και από εδώ, ότι θα παλέψουμε για την ζωή μας, ενάντια στις πολιτικές που θέλουν να μας κάνουν να πούμε ακόμη και το νερό, νεράκι.
Τέλος και επειδή εκκρεμεί η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την απόφαση της τιμολογιακής πολιτικής του ΦΟΣΔΑ σε σχέση με την χρέωση σχεδόν διπλάσιας τιμής ανά τόνο στον Δήμο Αρταίων, κυρίως λόγω της μη λειτουργίας των ΣΜΑ και της επιλογής του ΣΔΙΤ για την διαχείριση των απορριμμάτων στην Ήπειρο, το κόστος των οποίων μετακυλύετε σους δημότες, και επειδή πάλι σαφή απάντηση δεν πήραμε σε αντίστοιχη ερώτηση από την Δημοτική Αρχή, κρούουμε για μια ακόμη φορά τον κώδωνα του κινδύνου! Ζητάμε αλλαγή στον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων, από διαδημοτικές επιχειρήσεις που δεν θα βάζουν τους δημότες να «εγγυηθούν» τα κέρδη ιδιωτικών εταιρειών και κερδοσκόπων.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι του φοιτητικού συλλόγου του Τμήματος Γεωπονίας που αυτή την στιγμή βρίσκονται σε κινητοποίηση για τα ανύπαρκτα επαγγελματικά τους δικαιώματα. Σε αντίστοιχη κινητοποίηση βρίσκεται και ο φοιτητικός σύλλογος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της πόλης μας. Εκφράζουμε την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας ως δημοτική κίνηση, στεκόμαστε στο πλευρό τους και ζητάμε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το ζήτημα συνολικά του Πανεπιστημίου στην Άρτα.
Άρτα, 23 Μάρτη 2023
Ριζοσπαστική Δημοτική Αλλαγή

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Κινητοποίηση στην παραλία Μενιδίου για διάσωση λουόμενου από την Άρτα

Κώστας Παππάς

Οι «Ηπειρώτες Αστυνομικοί» στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Κώστας Παππάς

Τέλος στο πιστοποιητικό εμβολιασμού, καφές και ψώνια χωρίς «σκανάρισμα» για ανεμβολίαστους

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..