• Home
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Ριζοσπαστική Δημοτική Αλλαγή – Για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ριζοσπαστική Δημοτική Αλλαγή – Για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Άρτας στις 16-12-2019

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Άρτας στις 16-12-2019, η Ριζοσπαστική Δημοτική Αλλαγή
Α) Καταψήφισε το Τεχνικό Πρόγραμμα έτους 2020 που εισηγήθηκε η Δημοτική Αρχή, διότι: α) Είναι φτωχό, αφού μόνο 855.000 ευρώ είναι ο προϋπολογισμός των νέων έργων. β)Στερείται οράματος και αναπτυξιακής προοπτικής, καθώς απουσιάζουν σημαντικά έργα και μελέτες που θα συνέβαλαν στην αλλαγή της όψης της Άρτας, όπως π.χ κατασκευή δωρεάν πάρκιγκ μέσα στον ιστό της πόλης, έργα υποδομής στις τοπικές κοινότητες, μελέτη για το αρδευτικό του κάμπου από τη λίμνη Πουρναρίου μέσω κλειστού κυκλώματος, ολοκληρωμένο δίκτυο ποδηλατοδρόμων, ανάπλαση της περιοχής παραποτάμιου-Σκοπευτήριου κλπ, ενώ όλα τα νέα έργα που προβλέπονται δεν είναι παρά συνήθη έργα ρουτίνας (ασφαλτοστρώσεις, οδοποιίες κλπ) και γ) Είναι πλασματικό, προσχηματικό και μη εφικτό σε μεγάλο βαθμό, καθώς περιλαμβάνει πλήθος έργων, για εντυπωσιασμό και μόνο, χωρίς αντίστοιχες πηγές χρηματοδότησης στα περισσότερα από αυτά και με σχεδόν μηδενική πίστωση έτους σε ένα μεγάλο ποσοστό αυτών. Είναι χαρακτηριστικό ότι περιλαμβάνονται 126 «συνεχιζόμενα» έργα, εκ των οποίων συμβατικό προϋπολογισμό έχουν μόνο τα 24 και από τα υπόλοιπα 102, τα μεν 62 έχουν κατανομή πίστωσης έτους μόνο 100 ευρώ , ενώ τα υπόλοιπα 40 σέρνονται με μεταφορές πιστώσεων από χρονιά σε χρονιά, χωρίς τις αντίστοιχες ωριμάνσεις και μελέτες. Σκοπός της Δημοτικής Αρχής δεν πρέπει να είναι ο επικοινωνιακός εντυπωσιασμός περί δήθεν πληθώρας έργων, τα οποία όμως μένουν στα χαρτιά και «σέρνονται» επί χρόνια, αλλά η ιεράρχηση αυτών και η προσπάθεια ωρίμανσης και εκτέλεσής τους.
Β) Εισηγηθήκαμε την υιοθέτηση ψηφίσματος, το οποίο και έγινε ομόφωνα δεκτό από το σώμα, περί καταδίκης της απολύτως παράνομης και τραμπούκικης συμπεριφοράς αγνώστου προς γιατρό του Νοσοκομείου Άρτας που φροντίζει αδέσποτα ζώα, δηλώνοντας συγχρόνως τη στήριξη του Δήμου με κάθε μέσο και κάθε τρόπο σε όποιον συμπολίτη μας δεχθεί παρόμοιου τύπου επιθέσεις για την φιλοζωική του δράση .
Γ) Στηλιτεύσαμε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το Γραφείο Τύπου του Δήμου Αρταίων, με αφορμή την εισήγηση σε αναμόρφωση προϋπολογισμού για αγορά βιντεοκάμερας με δυνατότητα ζωντανών συνδέσεων. Θεωρήσαμε τη δαπάνη αυτή περιττή, γι΄αυτό και καταθέσαμε εναλλακτική πρόταση προς διάθεση του αντίστοιχου ποσού για την αγορά βιβλίων και εξοπλισμού για την δημοτική βιβλιοθήκη. Η πρόταση αυτή, αν και είχε όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις για τη διακριτή συζήτηση και ψήφισή της, εντούτοις δεν έγινε δεκτή από το προεδρείο, γι΄αυτό και αποσύρθηκε. Θεωρούμε ότι το Γραφείο Τύπου πρέπει να αφορά όλον τον Δήμο Αρταίων και όχι να λειτουργεί ως μέσο προβολής του Δημάρχου και μόνο. Οφείλει να αναδεικνύει τοπικά προβλήματα, να καταγράφει τις απόψεις όλων των δημοτικών παρατάξεων, φορέων και συλλογικών οργάνων των εργαζομένων και της αυτοδιοίκησης γενικότερα και αν ενημερώνει για θέματα της καθημερινότητας και της αυτοδιοίκησης.

Δ) Τέλος, σε ερώτημα που θέσαμε προ ημερησίας όσον αφορά την καθυστέρηση στην παραχώρηση από το Υπ. Οικονομικών του οικοπέδου για την ανέγερση του Μουσικού Σχολείου Άρτας (κοντά στο Δικαστ. Μέγαρο) πήραμε την απάντηση ότι αυτό δυστυχώς «κολλάει» σε ιδιοκτησιακά προβλήματα, καθώς εκτός από την έκταση του Δημοσίου, υπάρχουν και παρεμβαλλόμενες ιδιωτικές εκτάσεις. Αυτό βεβαίως μας ανησυχεί πολύ, καθώς φαίνεται πως αν ο Δήμος δεν δράσει τάχιστα, μπορεί να βρεθούμε αντιμέτωποι με μεγάλες καθυστερήσεις και το αίτημα για ένα σύγχρονο μουσικό σχολείο μέσα στον ιστό της πόλης, να μην καταστεί άμεσα εφικτό. –
Άρτα, 17-12-2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Συνάντηση του Υφυπουργού ΥΠΑΑΤ, Γ. Στύλιου και του Γ.Γ, Κ. Μπαγινέτα με την Υπουργό Γεωργίας και Υδάτινων Πόρων και τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Περιφέρειας του Ιρακινού Κουρδιστάν

Κώστας Παππάς

Εκλογές ΚΙΝΑΛ:Γιώργος Παπανδρέου – Στο 20% των τμημάτων βρέθηκαν χιλιάδες επιπλέον ψηφοδέλτια από τους εγγεγραμμένους

Κώστας Παππάς

ΚΚΕ – Ανακοίνωση για τις καταστροφές από τη χαλαζόπτωση

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..