Τρίτη 7 Μαρτίου, Επιμελητήριο Άρτας
Τον συγγραφέα Ραϋμόνδο Αλβανό και το βιβλίο του «Ο ελληνικός εμφύλιος, Μνήμες σε πόλεμο και σύγχρονες πολιτικές ταυτότητες» παρουσιάζουν την Τρίτη 7 Μαρτίου και ώρα 8.00 το βράδυ στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Άρτας (Κοσμά Αιτωλού & Πριοβόλου) η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) Άρτας, ο Όμιλος Μελέτης Ολοκαυτώματος Κομμένου (ΟΜΟΚ), το Επιμελητήριο Άρτας και οι εκδόσεις Επίκεντρο.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Ελένη Θεοδώρου, φιλόλογος – ιστορικός, ο Χριστόφορος Ψυλλιάς, φιλόλογος – ιστορικός, Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Άρτας, και ο συγγραφέας. Την εκδήλωση θα προλογίσει και θα συντονίσει ο Δημήτρης Βλαχοπάνος, φιλόλογος – συγγραφέας.
Στο βιβλίο του «Ο ελληνικός εμφύλιος, Μνήμες σε πόλεμο και σύγχρονες πολιτικές ταυτότητες» ο συγγραφέας Ραϋμόνδος Αλβανός επιχειρεί ένα ταξίδι στα δραματικά ιστορικά γεγονότα τα οποία σημάδεψαν την ελληνική κοινωνία από τους βαλκανικούς πολέμους ίσαμε σήμερα. Στο πολύ ενδιαφέρον ιστορικό υλικό ο αναγνώστης θα συναντήσει την αγωνία του ιστορικού και πνευματικού ανθρώπου για όσα πλήγωσαν τους Έλληνες και καθυστέρησαν την πορεία της χώρας μας προς την ομαλότητα και την αρμονική συνύπαρξη. Ο συγγραφέας διατρέχει με ηρεμία και χωρίς προκαταλήψεις όλο τον εικοστό αιώνα, για να φτάσει στο μεγάλο ζητούμενο των ημερών μας: στην εθνική συμφιλίωση.
Ο Ραϋμόνδος Αλβανός, γεννημένος στην Αθήνα και απόφοιτος του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Συγκριτικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου του Essex. Το έτος 2005 ολοκλήρωσε το διδακτορικό του στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ. Ζει στην Καστοριά και μέχρι το 2019 δίδασκε, ως επιστημονικός συνεργάτης, στο τμήμα Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (Καστοριά). Επίσης είναι συνεργάτης του Ιδρύματος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, υπεύθυνος για τις ξεναγήσεις και τις εκδηλώσεις του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης στο Γράμμο.
Από τις εκδόσεις Επίκεντρο κυκλοφόρησαν, επίσης, τα βιβλία του «Σλαβόφωνοι και πρόσφυγες, Κράτος και πολιτικές ταυτότητες στη Μακεδονία του Μεσοπολέμου», 2019, και «Δημόσιες σχέσεις, Θεωρία και πρακτική της επαγγελματικής επικοινωνίας, 2016.