• Home
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • Πώς να διατηρήσεις το σπίτι σου ζεστό τον Χειμώνα;
ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Πώς να διατηρήσεις το σπίτι σου ζεστό τον Χειμώνα;

Μήπως δεν νιώθεις άνετα να φοράς πολλά ρούχα μέσα στο σπίτι για να ζεσταθείς όμως δεν αντέχεις το κρύο ; Δεν χρειάζεται ούτε να γίνεις το λεγόμενο «κρεμμύδι» μέσα στο χειμώνα βάζοντας πολλές στρώσεις ρούχων πάνω σου αλλά ούτε και να πάθεις πνευμονία. Παρακάτω σου προτείνουμε λύσεις στο πρόβλημα σου.

Τα παντζούρια θα σε σώσουν
Αν δεν είσαι στο σπίτι κατά τις πρωινές ώρες μην ανοίγεις τα παντζούρια των παραθύρων του σπιτιού σου. Με αυτόν τον τρόπο έχεις περισσότερες πιθανότητες να κρατηθεί η ζεστή θερμοκρασία του εσωτερικού αφού το κρύο θα έχει κρατηθεί, ως επί το πλείστον, έξω.

Αγάπα τον ήλιο για να σε ευεργετήσει
Όσο μπορείς μέσα στην ημέρα σου, πριν νυχτώσει και ενώ είσαι στο σπίτι σου, να έχεις ανοιχτές τις κουρτίνες σου καθώς έτσι ο ήλιος θα μπει μέσα και θα ζεστάνει την ατμόσφαιρα ανεξάρτητα από την εξωτερική θερμοκρασία.

Γίνε φίλος με το κλιματιστικό σου αλλά όχι σε υπερβολικό βαθμό
Η ηλεκτρική θέρμανση είναι η κλασσική μέθοδος για να κρατήσεις ζεστό ένα σπίτι. Η αλήθεια είναι πως έναν βαρύ Χειμώνα δεν μπορείς να τον περάσεις χωρίς ένα κλιματιστικό, ένα καλοριφέρ ή ένα αερόθερμο τουλάχιστον. Το ξέρω πως σκέφτεσαι τον λογαριασμό του ρεύματος όμως ίσως και να μην χρειάζεται αν επιλέξεις την κατάλληλη προσφορά. Το Revma.Store επίσημος συνεργάτης Watt+Volt , μπορεί να σου προσφέρει μοναδικές εκπτώσεις και αισθητά χαμηλότερες χρεώσεις που θα τις εκτιμήσεις ιδιαίτερα.

Μόνωση, μόνωση, μόνωση!
Αν μένεις σε έναν παλιό σπίτι που δεν έχει καλή μόνωση καλό θα ήταν να σκεφτείς σοβαρά να προχωρήσεις στην ενίσχυση της. Τα καινούργια σπίτια έχουν αισθητά καλύτερη μόνωση από τα παλιά και αυτό διαφαίνεται στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος. Μπορεί να ξοδέψεις κάποια χρήματα παραπάνω, όμως το αποτέλεσμα θα σε αποζημιώσει σε βάθος χρόνου.

Κλείσε την πόρτα
Αν τον χρόνο σου μέσα στο σπίτι τον περνάς στο σαλόνι σου έχουμε μια πρόταση. Κλείσε τις πόρτες του υπνοδωματίου σου, του μπάνιου, του γραφείου ή όποιου άλλου δωματίου δεν θα χρησιμοποιήσεις μέσα στην μέρα. Με αυτόν τον τρόπο θα απομονώσεις τον χώρο σου και η θερμοκρασία του θα αυξηθεί πιο γρήγορα.

Τα χαλιά είναι must
Είτε έχεις χαλί είτε πατάκι … ΒΑΛΤΟ. Με αυτόν τον τρόπο το κρύο από το πάτωμα δεν θα διαπεράσει το χαλί και το σπίτι θα μπορέσει πιο εύκολα να κρατήσει σταθερή την θερμοκρασία του.

Εκμεταλλεύσου τον φούρνο
Όταν μένεις μόνος σου είναι αναπόφευκτο πως θα μαγειρέψεις τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα. Τον Χειμώνα αυτό μπορεί να βοηθήσει πάρα πολύ την θερμοκρασία του σπιτιού καθώς αφού μαγειρέψεις μπορείς να αφήσεις ανοιχτή την πόρτα του φούρνου, από όπου ακόμα θα βγαίνει θερμότητα. Δουλεύει καλύτερα και από κλιματιστικό πίστεψε με!

Κάνε την θερμοφόρα μέρος του σώματος σου
Αν δεν θέλεις να ανάψεις το κλιματιστικό για πολλοστή φορά μέσα στην μέρα ζέστανε νερό στον βραστήρα του σπιτιού σου, γέμισε με αυτό μια θερμοφόρα και το πρόβλημα σου λύθηκε. Ειδικά το βράδυ που είσαι κάτω από τα σκεπάσματα λειτουργεί πιο καλά, αρκεί να προσέχεις μην καείς από την ζεστή επιφάνεια της.

Related posts

Ένα τρομακτικό ψάρι ξεβράστηκε σε παραλία της Μήλου

Κώστας Παππάς

Έναρξη Σχολικής χρονιάς – Τι ώρα ξεκινά ο αγιασμός των μαθητών την Δευτέρα

Κώστας Παππάς

Χουλιάρας: Κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για τον κύριο σεισμό

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..