• Home
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Πόλεμος «χαρακωμάτων» ΔΣ Εμπορικού Συλλόγου και Εμπόρων για τα κλειστά Σάββατα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πόλεμος «χαρακωμάτων» ΔΣ Εμπορικού Συλλόγου και Εμπόρων για τα κλειστά Σάββατα

Ποικίλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στον εμπορικό κόσμο της Άρτας από την πρώτη στιγμή, η ανακοίνωση από τον Εμπορικό Σύλλογο για κλείσιμο των καταστημάτων τα Σάββατα Ιουλίου και Αυγούστου. Χθες το πρωί, μια πρωτοφανής ενέργεια από αγνώστους στο πρόσωπο του προέδρου του Συλλόγου κ. Δ. Χουλιάρα που στοχοποιήθηκε ως ο κύριος υπεύθυνος της απόφασης για το κλείσιμο των καταστημάτων τα Σάββατα, Ιουλίου και Αυγούστου, ακολούθησε ανακοίνωση από μέλη του Εμπορικού Συλλόγου που θέλουν τα καταστήματα να μείνουν ανοιχτά. Μετά από όλα αυτά, εύλογα εγείρουν  ερωτηματικά για το ποιοι τελικά θέλουν να κλείσει η πόλη τα Σαββατοκύριακα του καλοκαιριού, τη στιγμή που όπως φαίνεται από τις αντιδράσεις εμπόρων και καταναλωτών το ζητούμενο είναι το αντίθετο;

Η ανακοίνωση των Εμπόρων
«Μόλις προχτές μας διανεμήθηκε το έντυπο πρόγραμμα, με το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων της πόλης μας. Με έκπληξη και θλίψη διαπιστώσαμε, πως για μια ακόμη φορά το θεσμικό όργανό μας, το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου, αποφάσισε – επικύρωσε την έρευνα-ψηφοφορία των μελών του, όπως αναφέρεται σε αυτό. Επικύρωσε δηλαδή, το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων, όλα τα Σάββατα κατά την περίοδο του Ιουλίου και Αυγούστου.
Μετά από την σκληρή δοκιμασία του lockdown της περιόδου της πανδημίας, κατά την οποία υποφέραμε και αιμορραγήσαμε κατά τον πιο οδυνηρό τρόπο, χωρίς έσοδα, με υποχρεώσεις να τρέχουν ιλιγγιωδώς, με κίνδυνο μόνιμης αδυναμίας επαναλειτουργίας των επιχειρήσεών μας και απώλειας θέσεων εργασίας, έρχεται η απόφαση αυτή, σαν να μην άγγιξε κανένα μας η κρίση.
Ο Εμπορικός Σύλλογος, ως ανώτατο θεσμικό όργανο έχει ή θα πρέπει να έχει ως σκοπό την διασφάλιση της ελάχιστης αξιοπρέπειας του επαγγέλματός μας με παρεμβάσεις και διεκδικήσεις που προσβλέπουν στην ευόδωση του σκοπού αυτού. Με την απόφασή του αυτή, έρχεται «ως τιμωρός», να αφανίσει εμάς και ολόκληρη την πόλη της Άρτας. Κάθε χρόνο αλλά ειδικότερα φέτος, αντιμετωπίζουμε το γεγονός μιας άδειας πόλης, μιας «πόλης φάντασμα». Κλείνουν τα καταστήματα, με αποτέλεσμα η Άρτα να ερημώνει και συνακόλουθα να οδηγείται σε μαρασμό όλος ο επιχειρηματικός της κόσμος. Έρχονται επισκέπτες και αντιμετωπίζουν μια εικόνα πόλης, μόνιμα σε καραντίνα. Σιωπή και ερημιά. Η απόφαση δε αυτή, αποτέλεσε διαχρονικά και το μεγαλύτερο δώρο προς τις όμορες πόλεις. Τη μεταβίβαση του αγοραστικού της κοινού σ’αυτές με αντίστοιχη μείωση της δικής μας ανάπτυξης. Ας μας εξηγήσει κάποιος εχέφρων άνθρωπος, σε ποια λογική μπορεί να στηρίχτηκε μια τέτοια απόφαση? Ποιο το ηθικό κύρος της, αν θεωρήσουμε δεδομένο το νομικό της κύρος, που αποφασίζει να υφαρπάξει τα κλειδιά μιας ολόκληρης πόλης καταδικάζοντάς την στην αφάνεια και σβήνοντας κάθε απέλπιδα προσπάθεια του εναγωνίως εργαζόμενου εμπόρου;
Είναι τουλάχιστον θλιβερή και διχαστική η στάση του ΔΣ να επικυρώνει με απόφασή του, την «έρευνα» που διατείνεται ότι ενήργησε στα μέλη του συλλόγου. Αφήνει, αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με πολλά διαδικαστικά ζητήματα, που δεν είναι της παρούσης και αδιαφορεί για τις ανάγκες των νέων συγκυριών στερώντας ταυτόχρονα την δυνατότητα αυτορρύθμισης της αγοράς. Το σημαντικότερο είναι πως η πλειονότητα του εμπορικού κόσμου στην οδό Σκουφά, που κατεξοχήν αποτέλεσε τον εμπορικότερο δρόμο της πόλης μας, θέλουμε ανοιχτά τα καταστήματά μας και ζωντανή την πόλη μας. Θέλουμε να σταματήσει η κατρακύλα αυτή και να δώσουμε την ευκαιρία τόνωσης και αναγέννησης του Ιστορικού ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ της Άρτας. Τα Σάββατα όλοι θα είμαστε στον χώρο της εργασίας μας προσφέροντας στους κατοίκους της πόλης μας, τη δυνατότητα να ψωνίσουν στα καταστήματά μας και να επαναπροσδιορίσουν τη σχέση τους μαζί μας.

ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΑ ΣΑΒΒΑΤΑ

ΑΡΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ».

Related posts

Που εντοπίστηκαν τα 1.678 κρούσματα – 68 στην Ήπειρο

Κώστας Παππάς

Νέα επίθεση με χημική ουσία στο ΕΠΑΛ Άρτας

Κώστας Παππάς

Κώστας Μπάρκας: Στη Βουλή τα επικοινωνιακά τρικ για «αυτοσχέδιες ΜΕΘ» στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..