• Home
  • ΗΠΕΙΡΟΣ
  • Πρώτο κουδούνι στο 1οΕιδικό Δημοτικό Σχολείο Άρτας και στο ΚΔΑΠ-MEΑ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΗΠΕΙΡΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρώτο κουδούνι στο 1οΕιδικό Δημοτικό Σχολείο Άρτας και στο ΚΔΑΠ-MEΑ

Δημοτική Αρχή: «Στο χώρο που στεγάζεται τώρα το Ειδικό Σχολείο, θα προχωρήσουμε στην δημιουργία νέου ΚΔΑΠΜΕΑ».

Το πρώτο σχολικό κουδούνι χτύπησε και για το 1οΕιδικό Δημοτικό Σχολείο Άρτας, καθώς και για το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Με Ειδικές Ανάγκες (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ). Τα σχολεία επισκέφτηκαν κατά την ημέρα του αγιασμού ο Δήμαρχος, Χρήστος Τσιρογιάννης και στελέχη της δημοτικής αρχής.

Ειδικότερα, στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Άρτας, ο Διευθυντής του σχολείου Χρήστος Γεώργος μαζί με τον Δήμαρχο κ. Τσιρογιάννη, είδαν από κοντά τις αίθουσες αλλά και τον αύλειο χώρο, όπου πρόσφατα τοποθετήθηκε ελασυνθετικός τάπητας. Ενώ εκτενής κουβέντα έγινε για το νέο κτίριο στο Γλυκόριζο που βρίσκεται στο στάδιο ολοκλήρωσης. Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος «Είναι στα σχέδια μας στο χώρο που στεγάζεται τώρα το Ειδικό Σχολείο, να προχωρήσουμε στην δημιουργία νέου ΚΔΑΠ ΜΕΑ».

Ειδικότερα, ο Χρήστος Τσιρογιάννης είπε πως «Με συνεχείς προσπάθειες και με τη δημιουργία δομών επιδιώκουμε την ουσιαστική στήριξη όλων των παιδιών.Η κατασκευή του Ειδικού Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου στο Γλυκόριζο με προϋπολογισμό 4 εκ. ευρώ, είναι από τα έργα που έχουμε ξεχωρίσει. Ως Δήμος καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε έως τον Μάρτιο να ολοκληρωθούν όλες οι εργασίες και να τοποθετηθεί ο εξοπλισμός. Πρόκειται ασφαλώς για μια μεγάλη υπόθεση για τα ίδια τα παιδιά, για τους γονείς αλλά και για την κοινωνία μας».

Πρώτο κουδούνι όμως είχαμε και στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Με Ειδικές Ανάγκες (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ). Μαζί με τον Δήμαρχο, στον αγιασμό παρευρέθηκε ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΑ Δημήτρης Σφήκας, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αρταίων Αντώνης Καραμπίνας και σύσσωμη η οικογένεια των υπαλλήλων του ΚΔΑΠ ΜΕΑ, ανταλλάσσοντας ευχές για υγεία και καλή σχολική χρονιά.

Στο σημείο αυτό, αξίζει να γίνει ειδική μνεία στο έργο του Κέντρου, του Προέδρου και των εργαζομένων του, κάτι που ασφαλώς επεσήμανε και ο Δήμαρχος. Γιατί είναι αλήθεια πως οι άνθρωποι του Κέντρου παράγουν πραγματικό έργο, δικαιώνοντας τις προσδοκίες της κοινωνίας, των οικογενειών και του Δήμου. Οι εργαζόμενοι εκεί, «μάχονται» ώστε να προσφέρουν ένα ολοκληρωμένο φάσμα υπηρεσιών, πάντα σε συνεργασία με συλλόγους και φορείς της Άρτας.

Όπως λένε και οι ίδιοι: «Θέλουμε τα παιδιά να βγουν από το σπίτι, να αναπτυχθούν και να κοινωνικοποιηθούν. Λύσαμε το πρόβλημα της μετακίνησης με ένα να σύγχρονο λεωφορείο (minibus). Έτσι, προχωράμε και στην δημιουργία δεύτερου ΚΔΑΠ ΜΕΑ ώστε να καλύψουμε όλες τις ανάγκες των παιδιών, ακόμη καιαπό άλλουςγειτονικούς Δήμους».
Οι δηλώσεις του Προέδρου της ΔΗΚΕΔΑ Δημήτρη Σφήκα
Για όλα τα παραπάνω οΠρόεδρος της ΔΗΚΕΔΑ Δημήτρης Σφήκας, δήλωσε πως «Είμαι πραγματικά περήφανος που όταν επισκέπτομαι την δομή μας, διαπιστώνω την αγάπη και την αφοσίωση που δείχνουν οι εργαζόμενοι στα παιδιά και στις οικογένειές τους. Ότι και να λέμε εμείς, όμως, είναι λίγο μπροστά στην χαρά που νιώθουν τα ίδια τα παιδιά μπαίνοντας στους σχολικούς τους χώρους. Εύχομαι ως δημοτική αρχή, οι πολίτες να συνεχίσουν να μας εμπιστεύονται για να κάνουμε ακόμη περισσότερα, για όλους τους μαθητές και την εκπαιδευτική κοινότητα».

Related posts

Αντιδράσεις και από το Επιμελητήριο Άρτας για την μετακίνηση της πνευμονολόγου από το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας

Κώστας Παππάς

Αποτελέσματα 633 rapid test την Πέμπτη 13/1 στην Άρτα

Κώστας Παππάς

Άρτα: Κατασχέθηκαν αυτοκίνητα, όπλα, χρήματα, κοσμήματα και 7 συλλήψεις – Πως λειτουργούσε το κύκλωμα

Κώστας Παππάς

Leave a Comment

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..