• Home
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Πραγματοποιήθηκε περιφερειακή σύσκεψη της οργάνωσης Ηπείρου-Κέρκυρας-Λευκάδας του Νέου Αριστερού Ρεύματος (ΝΑΡ) για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πραγματοποιήθηκε περιφερειακή σύσκεψη της οργάνωσης Ηπείρου-Κέρκυρας-Λευκάδας του Νέου Αριστερού Ρεύματος (ΝΑΡ) για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

 

Τη Κυριακή 25/10 πραγματοποιήθηκε περιφερειακή σύσκεψη του ΝΑΡ στην Ηγουμενίτσα. Έγινε συζήτηση για την περίοδο , στην οποία συμπυκνώνονται ολοένα και περισσότερο το σύνολο των αντιθέσεων του καπιταλισμού. Κοινωνικό-οικονομική και υγειονομική κρίση, πολεμικές απειλές και εντάσεις, επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες, καταστροφή του περιβάλλοντος και ραγδαία αύξηση της εκμετάλλευσης της εργασίας. Όλο το κουβάρι των αντιθέσεων του σύγχρονου ολοκληρωτικού καπιταλισμού ξεδιπλώνει τις συνέπειες του πάνω στους λαούς και σε συνδυασμό με την προώθηση μιας ακόμη σειράς αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων, που έρχονται να προστεθούν πάνω στα κεκτημένα των μνημονίων, απειλεί τον κόσμο της εργασίας με πρωτοφανή κοινωνική οπισθοδρόμηση.
Το βασικό συμπέρασμα της συζήτησης είναι ότι το ΝΑΡ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πρέπει να αντιμετωπίσει όλες αυτές τις πλευρές με ενιαίο τρόπο, αναδεικνύοντας τον κοινό τους πυρήνα, της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης ,σε σύνδεση με ένα συνολικό αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα και τη σύγχρονη κομμουνιστική προοπτική.
Συζητήθηκε η παρέμβαση του ΝΑΡ το επόμενο διάστημα στο επίπεδο του κινήματος και της ανάγκης του εργατικού-λαϊκού ξεσηκωμού ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης με βασικό σύνθημα «ότι δε πρέπει να πληρώσει τη κρίση η εργατική τάξη και ο λαός αλλά το κεφάλαιο».
Η δράση ενάντια στη πολεμική προετοιμασία αποτελεί βασικό καθήκον της περιόδου και θα παρθούν άμεσα πρωτοβουλίες. Ο εορτασμός του Πολυτεχνείου πρέπει να πάρει αντιπολεμικά, αντιιμπεριαλιστικά και αντικυβερνητικά χαρακτηριστικά.
Δίνουμε τη μάχη απεργιακής κλιμάκωσης για υγεία-παιδεία-εργασία-δημοκρατία με τα αναγκαία αιτήματα συνδεδεμένα με ένα αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα ρήξης και ανατροπής της κυρίαρχης πολιτικής ,οργανώνοντας συγκεκριμένα βήματα στη ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος.
Ενισχύουμε όλες τις τοπικές πρωτοβουλίες αγώνα στις οποίες συμμετέχουμε αλλά και τις δημοτικές και περιφερειακές κινήσεις. Η αναγκαία αυτοτελή παρουσία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η πολιτική της παρέμβαση πρέπει να ενισχυθεί με ενεργοποίηση όλων των μελών της μέσα από τις γενικές συνελεύσεις των τοπικών επιτροπών
Πραγματοποιούμε σε όλες τις πόλεις συσκέψεις παρουσίασης της «πρότασης αρχών και γενικών κατευθύνσεων για ένα σύγχρονο πρόγραμμα και κόμμα κομμουνιστικής απελευθέρωσης» τέλος Νοέμβρη-αρχές Δεκέμβρη, συγκροτούμε «τοπικές επιτροπές διαλόγου» με στόχο την όσο γίνεται πιο οργανωμένη και μαζική συμμετοχή μας στη Πανελλαδική Συνάντηση γραφείο περιοχής Ηπείρου -Κέρκυρας-Λευκάδας του Νέου Αριστερού Ρεύματος (ΝΑΡ) για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

26/10/2020

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Διεκδικήσεις προς το Υπουργείο Υποδομών περιελάμβανε το πρόγραμμα του Δημάρχου Αρταίων, στην Αθήνα.

Κώστας Παππάς

Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο – Τα θέματα της Συνεδρίασης

Κώστας Παππάς

Έργα ύψους 891.000€ στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..