ΗΠΕΙΡΟΣ

Ποια είναι η Ελένη Θεοχάρους

Ποια είναι η Ελένη Θεοχάρους

Η δήλωση ανήκει στην Κύπρια ευρωβουλευτή Ελένη Θεοχάρους, η οποία ενόχλησε σφόδρα την κυβέρνηση των Τιράνων, με την παρουσία της στο χώρο όπου ζει η Εθνική Ελληνική Μειονότητα.

Η ίδια σήμερα θα μιλήσει στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο και μάλλον αυτό θέλησε να προλάβει η Αλβανία.. Να μειώσει την παρέμβασή της.

Η Ελένη Θεοχάρους δεν είναι μία τυχαία προσωπικότητα.

Πέρα από την πολιτική δραστηριότητα έχει αναπτύξει έντονη κοινωνική και ανθρωπιστική.

Ως μέλος διεθνών ανθρωπιστικών οργανισμών, συμμετείχε σε μεγάλο αριθμό ιατρικών και άλλων αποστολών σε εμπόλεμες ζώνες, περιλαμβανομένων της Αρμενίας, της Βοσνίας, του Κουρδιστάν, της Παλαιστίνης, του Κοσσυφοπεδίου, του Ναγκόρνο-Καραμπάχ και του Αφγανιστάν.

Κατά τη διάρκεια αυτών των αποστολών, η Θεοχάρους εργάστηκε ως εθελόντρια χειρουργός, κάτω από κυρίως πρωτόγονες συνθήκες, με τραυματισμένους ανθρώπους, στρατιώτες, παιδιά, πολίτες, όπως επίσης και θύματα πολέμου, φυσικών καταστροφών ή φτώχειας από το γενικό πληθυσμός. Επιπλέον, εργάστηκε εντατικά σε πολλές από τις προαναφερόμενες χώρες πολεμώντας το AIDS, τη φτώχεια, την πείνα, την αποψίλωση των δασών και άλλα περιβαλλοντικά θέματα, δουλεύοντας μαζί με τοπικές αρχές και μη κυβερνητικούς οργανισμούς, δίνοντας διαλέξεις και διδάσκοντας σε τοπικά ιδρύματα.

Ως Διευθύντρια των Περιβαλλοντικών Έργων του “Internationaler Hilfsfodns”, η Θεοχάρους συμμετείχε σε επιτόπια έργα εναντίον της απερήμωσης και της πείνας μέσω έργων για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος στην Έρημο Γκόμπι (Χοχχότ Εσωτερική Μογγολία), Τσικομπέτζι (Ζιμπάμπουε), Κεντρικά Υψίπεδα (Ναμίμπια), Έλος Γκούντι στη Γάζα (Λωρίδα της Γάζας), Έρημο Μπακάνας (Καζακστάν), Μεντόσα (Αργεντινή), Ος και Μπάτκεν (Κιργισία), και Μεταλλεία Αμιάντου (Κύπρος).

Είναι επίτιμος πρόεδρος του οργανισμού “Γιατροί του Κόσμου – Κύπρος” και μέλος της Μόνιμης Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για την Προώθηση της Συνεργασίας μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών Γιατρών.

Και βέβαια μία δραστήρια ευρωβουλευτής.

Related posts

«Ήχοι Αρχαίων» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας

Κώστας Παππάς

Η εκπτωτική πολιτική των διοδίων Ακτίου στο Π.Σ Ηπείρου

Κώστας Παππάς

Ευχές από πολιτικούς και φορείς του Νομού Άρτας

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..