• Home
  • ΗΠΕΙΡΟΣ
  • Παρουσιάστηκε το τελευταίο βιβλίο της συγγραφέως Κατερίνας Σχισμένου με τίτλο «Στοιχειωμένη Ήπειρος ΙΙ»
ΒΙΒΛΙΟ ΗΠΕΙΡΟΣ

Παρουσιάστηκε το τελευταίο βιβλίο της συγγραφέως Κατερίνας Σχισμένου με τίτλο «Στοιχειωμένη Ήπειρος ΙΙ»

Σύλλογος «ΦΙΛΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΚΑΙ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΑΡΤΑΣ»

Το απόγευμα της Παρασκευής στις 25 Νοεμβρίου 2022, παρουσιάστηκε το τελευταίο βιβλίο της συγγραφέως Κατερίνας Σχισμένου με τίτλο «Στοιχειωμένη Ήπειρος ΙΙ», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πηγή.Η εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν ο σύλλογος «Οι Φίλοι του Βιβλίου», ο σύλλογος «Φίλοι Αρχαιολογικού Μουσείου και Μνημείων Άρτας», οι Εκδόσεις Πηγή και η συγγραφέας πραγματοποιήθηκε στο Εμπορικό Επιμελητήριο Άρτας, στις 8.30 μ.μ.
Με αφορμή την 25η Νοεμβρίου, τη διεθνή ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, που ανακηρύχθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1991, η συγγραφέας έκανε μια σύντομη αναφορά στο πρόβλημα. Στη συνέχεια μίλησε για τη θεματική σε κάποια από τα διηγήματα του βιβλίου, που σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα και εξήγησε ότι η επιλογή της ημέρας παρουσίασης ήταν κάθε άλλο παρά τυχαία. Αναφέρθηκε στη σχέση των ιστοριών του βιβλίου με την προφορική παράδοση της Ηπείρου, που μέσα από την έρευνα, τη μυθοπλασία και τη λογοτεχνική επεξεργασία, οδήγησαν στο συγκεκριμένο έργο της.
Για το βιβλίο μίλησαν επίσης η Δρ Κωνσταντίνα Νικολάου, η οποία είναι Πρόεδρος του συλλόγου «Φίλοι Αρχαιολογικού Μουσείου και Μνημείων Άρτας», Βιολόγος, στο τμήμα Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο Γιάννης Καϊντάσης που είναι εκδότης της εφημερίδας «Άποψη», δικηγόρος, ο Κώστας Κωσταβασίλης, φιλόλογος-ιστορικός και ο Χρήστος Τούμπουρος, φιλόλογος, ερευνητής, Έφορος Τύπου Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος. Καθένας από τους ομιλητές με βάση το προσωπικό γνωσιακό του υπόβαθρο και τις προσλαμβάνουσες, παρουσίασε μια προσέγγιση μέσα από τη δική του οπτική γωνία, αναδεικνύοντας την αξία της λογοτεχνίας και του συγκεκριμένου πονήματος. Οι ομιλητές στις προσεγγίσεις τους αναφέρθηκαν στα χαρακτηριστικά του τρόπου γραφής, στις θεματικές των διηγημάτων, στο χώρο και στο χρόνο μιας άλλης Ηπείρου, που έφτασε στο σήμερα μέσα από τις σελίδες του βιβλίου «Στοιχειωμένη Ήπειρος ΙΙ».
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ κ. Γκόκας, ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Τσιρογιάννης, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, φίλοι και συμπολίτες μας.
Η συγγραφέας ευχαρίστησε θερμά κοινό και ομιλητές στους οποίους πρόσφερε συμβολικά δώρα, ενδεικτικά της εκτίμησης στο πρόσωπό τους. Η όμορφη εκδήλωση έκλεισε με μια ζωηρή και γόνιμη συζήτηση γύρω από το βιβλίο, σε ευχάριστο κλίμα ανταλλαγής απόψεων και με την προσφορά γλυκισμάτων.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

           Η Πρόεδρος                                                     Η Γενική Γραμματέας
Κωνσταντίνα Νικολάου                                        Αικατερίνη Σχισμένου

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Συνελήφθησαν για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή

Κώστας Παππάς

Οι αλλαγές στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου

Κώστας Παππάς

Ολοκληρώθηκε η 8η Πανελλήνια Έκθεση Άρτας

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..