ΗΠΕΙΡΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΠΝΑ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΤΑΣ

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Άρτας μετά από αίτημαυλοποίησε στο 1ο Γυμνάσιο Άρτας στην Β΄ Τάξη (Β΄2,Β΄3) παρέμβαση με θέμα: «Επιρροές για τη σεξουαλικότητα», στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων.
Στόχοι του προγράμματος ήταν:
1. Η αναγνώριση της προέλευσης και επαναπροσδιορισμός των προσωπικών αξιών, στάσεων και πεποιθήσεων των μαθητών σχετικά με τον έρωτα και την σεξουαλικότητα.
2. Συνειδητοποίηση των στάσεων των παιδιών απέναντι στη διαφορετικότητα, στη σύγκρουση αξιών και στην πίεση της ομάδας για συμβιβασμό.
Χρησιμοποιώντας τεχνικές βιωματικής μάθησης προσπαθήσαμε με τα παιδιά να αναδείξουμε ότι σε κάθε κοινωνία υπάρχουν συστήματα που προσδιορίζουν τις αξίες και επηρεάζουν την στάση και την άποψη του κάθε ατόμου για όλα τα σημαντικά πράγματα της ζωής του. Τα παιδιά δέχονται πληθώρα μηνυμάτων που κατηγοριοποιούνται σε:πρέπει -δεν πρέπει, επιτρέπεται- δεν επιτρέπεται. Τα μηνύματα αυτά είναι πολλές φορές αντιφατικά και ασαφή με αποτέλεσμα οι νέοι να βιώνουν έντονες εσωτερικές συγκρούσεις.
Ευχαριστούμε τα παιδιά που συμμετείχαν με προθυμία σε όλες τις δραστηριότητες και τον πλούσιο προβληματισμό τους στη συζήτηση.
Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Δ/ντρια του σχολείου κα Γάτα και την Εκπαιδευτικό κα Καλαβρουζιώτου Μαρίνα για την πρόσκληση συνεργασίας.
Υπεύθυνη του προγράμματος ήταν η κα Κομηλάγιου Θεοδοσία/Κοινωνιολόγος, στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης.

Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΟΣ

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας και μείωσης της εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID-19 από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου

Κώστας Παππάς

Ποιος είναι τελικά πίσω από τα τηλεφωνήματα από αριθμούς με +44

Κώστας Παππάς

Δικηγόρος Ιωάννας: Δεν μπορεί να βγει στο φως- Δεν εργάζεται, είναι ένα κορίτσι με ελάχιστα χρήματα

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..