• Home
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ ν.Άρτας Συμμετέχει στην 48ωρη απεργία της ΟΕΝΓΕ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΗΠΕΙΡΟΣ ΥΓΕΙΑ

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ ν.Άρτας Συμμετέχει στην 48ωρη απεργία της ΟΕΝΓΕ

Συμμετέχουμε στην 48ωρη απεργία της ΟΕΝΓΕ 29-30 Νοεμβρίου 2023
Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις και στην στάση εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ 30 Νοεμβρίου 2023
Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου Άρτας, 30 Νοεμβρίου 2023, 7 το απόγευμα πλατεία Κιλκίς
Η κατάσταση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας σε όλη την χώρα, αλλά και στον νομό μας, είναι απαράδεκτη. Η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, σε συνέχεια των πολιτικών όλων τωνπροηγούμενων κυβερνήσεων που λογίζει την υγεία σαν «κόστος» μας καταδικάζει όλους, εργαζόμενους και πολίτες σε επικίνδυνες ελλείψεις και κενά.
Εδώ και πολλά χρόνια τώρα κύριος στόχος είναι η διάλυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, η πλήρης μετατροπή της υγείας σε εμπορεύσιμο είδος, η ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών που παρέχονταν δημόσια από τις μονάδες και τα Νοσοκομεία του ΕΣΥ, η εμπέδωση από την πλευρά της κοινωνίας ότι μόνο όποιος έχει λεφτά θα μπορεί να έχει και υπηρεσίες υγείας και αυτό πάλι όχι όλες τις φορές.
Η κυβέρνηση προκαλεί όταν δεν προκηρύσσει θέσεις για να καλυφθούν τα κενά στα νοσοκομεία. Προκαλεί όταν καταδικάζει ολόκληρο τον νομό Άρτας, να τρέχει στα Γιάννενα, στην Πάτρα και αλλού, για έχει υπηρεσίες υγείας ακόμα και για τα πιο απλά ζητήματα. Προκαλεί όταν ολόκληρες μονάδες στο νοσοκομείο υπολειτουργούν ή κλείνουν λόγω της έλλειψης γιατρών και επιστημονικού προσωπικού,προκαλεί όταν δεν αυξάνει τους προϋπολογισμούς των Νοσοκομείων και τις δαπάνες για την δημόσια υγεία. Με τις πολιτικές αυτές, είτε μας σπρώχνουν στους ιδιώτες που «επιχειρούν» με την υγείαμας είτε μας καταδικάζουν το 2023 να ζούμε χωρίς περίθαλψη.
Ταυτόχρονα το περιβάλλον εργασίας στα Νοσοκομεία και στις μονάδες υγείας του ΕΣΥ μέρα με τη μέρα εντατικοποιείται όλο και περισσότερο, οι μισθοί μας μένουν καθηλωμένοι σε επίπεδα προ δεκαπενταετίας, τα προγράμματα εφημέρευσης μένουν με κενά ή περιλαμβάνουν πάνω από 9 εφημερίες ανά μήνα κατά μέσο όρο, οι βάρδιες της 24ωρης λειτουργίας περιλαμβάνουν μόλις 1 και 2 εργαζόμενους, το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας δεν δίνεται σε όλους, η ένταξη στα ΒΑΕ αποτελεί μεγάλο «κόστος» για την κυβέρνηση, η συνταξιοδότηση είναι στα 67 χρόνια και για τους γιατρούς μπορεί και στα 70 ( με τις «παρατάσεις» που δίνονται τα τελευταία χρόνια), οι νέοι συνάδελφοι είναι κατά βάση εργαζόμενοι ορισμένου χρόνου, επικουρικοί, εργαζόμενοι υπό καθεστώς εργασιακής ομηρίας, οι εργολάβοι σε καθαριότητα, σίτιση, φύλαξη είναι μέσα στα Νοσοκομεία, η ιδιωτικοποίηση ιατρικών υπηρεσιών είναι προ των πυλών.
Καλούμε τους συναδέλφους μας γιατρούς να συμμετέχουν μαζικά στην 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση της ΟΕΝΓΕ, στις 29 και 30 Νοεμβρίου και στην πανελλαδική συγκέντρωση στις 30 Νοεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι στο Υπουργείο Υγείας
Καλούμε τους συναδέλφους μας να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις και στην στάση εργασίαςτης ΠΟΕΔΗΝ στις 30 Νοεμβρίου. Προγραμματίζουμε κινητοποίηση στις 11 το πρωί στην είσοδο του Νοσοκομείου.
Καλούμε όλους τους πολίτες να συμμετέχουμε μαζικά και δυναμικά στο συλλαλητήριο του ΕΚΑστις 30 Νοεμβρίου 2023, στις 7 το απόγευμα, στην πλατεία Κιλκίς.
Απαιτούμε εδώ και τώρα:
• Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού – Προκήρυξη και κάλυψη όλων των οργανικών κενών των μονάδων του ΕΣΥ
• Αύξηση των δαπανών για την Υγεία – αύξηση των προϋπολογισμών λειτουργίας των Νοσοκομείων
• Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, επικουρικών
• Καμιά ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών
• Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς μας – επέκταση του επιδόματος ανθυγιεινής σε όλους τους εργαζόμενους – ένταξη στα ΒΑΕ
Παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να είναι η υγεία ένα δημόσιο αγαθό για όλους χωρίς εμπόδια και αποκλεισμούς. Παλεύουμε να μείνει όρθιο το Εθνικό σύστημα Υγείας.

Άρτα 27 Νοεμβρίου 2023
Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ ν.Άρτας

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Ελεγχόμενη στάθμευση στο κέντρο της Αρτας

Κώστας Παππάς

Το Επιμελητήριο Άρτας στην εκδήλωση “100 χρόνια ΓΣΕΒΕΕ & μικρές επιχειρήσεις στην Ελλάδα”

Κώστας Παππάς

Ανακοίνωση της αντιπολίτευσης Δήμου Αρταίων σχετικά με τις εξελίξεις για το προσφυγικό…

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..