• Home
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • Ο Σύλλογος Γυναικών Πρέβεζας τιμά την 48η επέτειο του πολυτεχνείου
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Σύλλογος Γυναικών Πρέβεζας τιμά την 48η επέτειο του πολυτεχνείου

Ο Σύλλογος γυναικών Πρέβεζας τιμά την 48η επέτειο του πολυτεχνείου και καλεί τις γυναίκες του μόχθου, τις εργαζόμενες,τις άνεργες, τις συνταξιούχες, τις αγρότισσες, τις φοιτήτριες, τις νέες γυναίκες να δυναμώσουμε τη πάλη μας ενάντια στη πολιτική που μας καταδικάζει να ζούμε μια ζωή χωρίς δικαιώματα στην εργασία, στη μητρότητα, στον ελεύθερο χρόνο, στην υγεία, στη μόρφωση, που θυσιάζει τις δικές μας ανάγκες και των οικογενειών μας για να χρυσοπληρώνουμε τους ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς.
Πέρασαν 48 χρόνια από τον μεγάλο ξεσηκωμό των φοιτητών και του λαού ενάντια στη χούντα και τα συνθήματα ΨΩΜΙ- ΠΑΙΔΕΙΑ -ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΕΞΩ ΟΙ ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ μένουν ανεκπλήρωτα και επίκαιρα. Οι αγώνες των φοιτητών και του λαού της εποχής εκείνης μας εμπνέουν και μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε, με μεγαλύτερο πείσμα, να παλεύουμε για την εκπλήρωση αυτών των ιδανικών αλλά και για τις σύγχρονες ανάγκες μας.
 Για να παρθούν άμμεσα μέτρα προστασίας για τη ζωή και την υγείας μας
 Για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς
 Για αυξήσεις στους μισθούς, υπογραφή ΣΣΕ
 Για σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει
 Για μόνιμη και σταθερή δουλειά
 Για να ακυρωθούν στην πράξη όλοι οι αντεργατικοί νόμοι
 Για να δώσουμε μαχητική απάντηση στα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ- Ε.Ε.και των κυβερνήσεων που τα υπηρετούν, που έχουν μετατρέψει τη χώρα μας σε μια απέραντη στρατιωτική ΝΑΤΟική βάση από την Αλεξανδρούπολη μέχρι τη Σούδα, εμπλέκοντας ακόμα περισσότερο τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.
ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΩΝ
Τιμάμε το πολυτεχνείο συνεχίζοντας την ανειρήνευτη πάλη μας ενάντια σε αυτούς που σπέρνουν τον πόλεμο, τη φτώχεια και την προσφυγιά.
Καλούμε τις γυναίκες του μόχθου, τις νέες κοπέλες να αρνηθούν το ρόλο του αμέτοχου παρατηρητή που αναμένει σιωπηλός τις εξελίξεις.
Δεν έχουμε άλλη διέξοδο από την ανυποχώρητη πάλη μας
 για να κλείσουν όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις στη χώρα μας, που σκορπούν το θάνατο στους λαούς της περιοχής μας
 για να μην χύνουν τα παιδιά μας το αίμα τους για να υπερασπίζουν ξένα συμφέροντα μακριά από τη χώρα μας
 για αποδέσμευση της χώρας μας από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. που αποτελεί προυπόθεσηγια να ζήσουμε μια ανθρώπινη ζωή, μια ζωή με δικαιώματα σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες μας.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΙΟ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΕ Ο ΝΟΕΜΒΡΗΣ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ -ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 5:30μμ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΗΡΩΩΝ (απέναντι από τα Δικαστήρια) ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ

ΠΡΕΒΕΖΑ 16/11/2021 ΤΟ ΔΣ

Related posts

Ημέρες Φωτογραφίας Άρτας 2020 από την Φ.Ο.Α.

Κώστας Παππάς

“Το κορίτσι του Συντάγματος” από τη ΜΕΤ Όπερα

Κώστας Παππάς

Τελετή ανακήρυξης του Πρέσβη της Ουγγαρίας στην Ελλάδα σε Επίτιμο Δημότη του Δήμου Νικολάου Σκουφά.

Κώστας Παππάς

Leave a Comment

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..