• Home
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • “ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση της Καθαριότητας του Δήμου Αρταίων – Ζητάμε μειωμένα δημοτικά τέλη για όλους!”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση της Καθαριότητας του Δήμου Αρταίων – Ζητάμε μειωμένα δημοτικά τέλη για όλους!”

Αγαπητοί συνδημότες μου,
Η πόλη μας βρίσκεται σε άθλια κατάσταση όσον αφορά την καθαριότητα και μάρτυρες αυτού γινόμαστε καθημερινά όλοι μας, κι αντί να γίνουν έργα που να επιφέρουν μια καθαρή και όμορφη εικόνα στην πόλη μας, μαθαίνουμε ότι γίνονται “κάτω από το τραπέζι” ενέργειες για ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών της Καθαριότητας, κάτι πρωτοφανές στην ιστορία του Δήμου μας. Δηλώνουμε άκρως αντίθετοι με τις συγκεκριμένες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής, αφού με τον τρόπο αυτό ανοίγει η πόρτα για ιδιωτικοποίηση των  υπηρεσιών στον τομέα της Καθαριότητας του Δήμου Αρταίων, αυξάνοντας κόστος και δαπάνες στα ανταποδοτικά. Αξίζει να επισημάνουμε ότι ο Δήμος θα μπορούσε τα χρήματα που σκοπεύει να δώσει σε ιδιώτες, να τα αξιοποιήσει πληρώνοντας το προσωπικό που διαμαρτύρεται ότι είναι απλήρωτο, αλλά και να προσλάβει περισσότερο προσωπικό, για την καθαριότητα της πόλης μας. Η Καθαριότητα της πόλης μας δεν πρέπει επ’ ουδενί να περάσει σε ιδιώτες και η δημοτική αρχή θα μας βρει στην πρώτη γραμμή της μάχης αυτής ως υπέρμαχους των συμφερόντων των δημοτικών υπαλλήλων αλλά και του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών της Καθαριότητας.
Επιπροσθέτως, μέσα σε αυτήν την οικονομική λαίλαπα που ζούμε λόγω της πανδημίας, με λύπη μας διαπιστώσαμε ότι η Δημοτική Αρχή του Δήμου Αρταίων αντί να στηρίξει ουσιαστικά τους συνδημότες μας, αυτή προτιμάει τη μετριότητα και καταφεύγει σε ενέργειες που δεν αποτελούν δείγμα κοινωνικής πολιτικής, αλλά επιβαρύνουν τους συνδημότες μας ακόμη περισσότερο μέσα σε αυτήν την τόσο δύσκολη οικονομική λαίλαπα που ζούμε.
Ζητάμε μείωση των δημοτικών τελών, ο Δήμος Αρταίων οφείλει να ανακουφίζει τους δημότες του μέσα στην οικονομική λαίλαπα που ζούμε κι όχι να τους επιβαρύνει! Για το λόγο αυτό, καταψηφίσαμε την πρόταση της δημοτικής αρχής. Η δική μας πρόταση είναι να υπάρξουν οριζόντιες μειώσεις από φέτος, όχι από του χρόνου, όπως υπόσχεται ο κ. Τσιρογιάννης. Τα δημοτικά τέλη δεν θα έπρεπε να μείνουν ίδια, χωρίς αύξηση (κάτι που ο ίδιος ο κ. Τσιρογιάννης ανέφερε ως κατόρθωμα για τη δημοτική αρχή), αλλά έπρεπε να υπάρχουν οριζόντιες μειώσεις από το 2021, όχι από το 2022…Οριζόντια λοιπόν μείωση σε ένα 5-10 % για όλους τους συνδημότες μας, χωρίς διακρίσεις. Όσον αφορά τις επιχειρήσεις εστίασης, πέρα από το νόμο που τους δίνει την απαλλαγή όσο χρονικό διάστημα είναι κλειστά, εμείς ως “Δημοτική Αναγέννηση” ζητάμε να έχουν μείωση 40% στα δημοτικά τους τέλη.
Η τραγική πραγματικότητα, όπως έχει διαμορφωθεί λόγω και του δεύτερου lockdown, έχει οδηγήσει σχεδόν όλες τις επιχειρήσεις εστίασης σε ένα τέλμα, κι εκεί ο Δήμος Αρταίων οφείλει να δράσει άμεσα, ενεργά κι αποτελεσματικά για να μην μπει τελικά λουκέτο στην πλειονότητα των επιχειρήσεων εστίασης της Άρτας, γεγονός που θα πλήξει τεράστια κι ίσως ανεπανόρθωτα την οικονομία του τόπου μας.
Προσπαθώντας λοιπόν να βοηθήσουμε τους επιχειρηματίες εστίασης να ορθοποδήσουν μετά και το δεύτερο lockdown, προτείνουμε στο Δήμο Αρταίων όσον χώρο επιπλέον τους δίνει για να βρίσκονται τα τραπεζοκαθίσματα στην απόσταση που ο νόμος ορίζει για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, να τους τον παρέχει δωρεάν! Η διασφάλιση της δημόσιας υγείας πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα του Δήμου Αρταίων, οπότε το να ζητάει χρήματα για να επιτευχθεί ο σκοπός αυτός, είναι ενάντια στη δική μας ιδεολογία και μας βρίσκει αντίθετους. Αν υπάρχουν οφειλές από μισθώματα κυλικείων για το έτος 2019 και το 2020, να μπορούν να μπουν σε 12 ή 24 ισόποσες άτοκες δόσεις και φυσικά μείωση 40% για όλο το σχολικό έτος 2020 και 2021. Ωστόσο, με λύπη μας ακούσαμε, κατά τη διάρκεια της  συνεδρίασης της Τετάρτης 18 Νοεμβρίου του Δημοτικού Συμβουλίου, το Δήμαρχο Αρταίων να λαϊκίζει στο άκουσμα των προτάσεών μας με φράσεις που δεν είναι πρέπον να επαναληφθούν, μόνο και μόνο επειδή είχαμε το σθένος να υπερασπιστούμε το συμφέρον των συνδημοτών μας!
Οι συνδημότες μας σε αυτή την τόσο δύσκολη συγκυρία θέλουν να αισθανθούν ότι αφουγκραζόμαστε την αγωνία τους για το αβέβαιο μέλλον που ανοίγεται μπροστά μας σχετικά με τις οικονομικές εξελίξεις, θέλουν να νιώσουν ότι δεν είμαστε απρόσωποι φορείς σε ένα Δήμο, αλλά ότι συμπάσχουμε μαζί τους βιώνοντας όλοι μας την ίδια τραγική πραγματικότητα. Και έχουν δίκιο, όσον αφορά τη “Δημοτική Αναγέννηση”, οι συνδημότες μας πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν είναι μόνοι, ότι σε αυτόν τον αγώνα για επιβίωση είμαστε όλοι μαζί, είμαστε οικογένεια, γιατί κάθε Δήμος δεν μπορεί να είναι τίποτε λιγότερο, παρά μια μεγάλη διευρυμένη οικογένεια!

Τζένη Ταπραντζή-Κοίλια, επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης, Βασιλάκης Σωτήρης, Γιώτης Χρήστος, Μιχάλης Θανάσης, Πλατσούκας Αποστόλης, Χουλιάρα Χαρά, (γραμματεία και εκλεγμένη Δημοτική ομάδα της «Δημοτικής Αναγέννησης»)

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Κορονοϊός: Αρνητικός ο Μητσοτάκης, προληπτικά στη ΜΕΘ ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Κώστας Παππάς

Δήμος Αρταίων – Ματαίωση συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου – Οι παρατάξεις επέλεξαν τα δικά τους προβλήματα να τα κάνουν προβλήματα του Δήμου.

Κώστας Παππάς

Συνάντηση δημάρχου Αρταίων Χρ. Τσιρογιάννη με τον πρόεδρο ΕΕΤ Ανάπτυξης& Αυτοδιοίκησης Ηλία Γιάτσιο

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..